Μάρτιος, 2020

Τετ25Μαρ12:2112:21Δυτικός Παρνασσός: Λιβάδι - Κωρύκειον Άντρον - Βάραθρο Επτάστομος - ΑγόριανηΣτα Άγνωστα Μονοπάτια Του ΠαρνασσούΕίδος:Ορειβατικό,ΠεζοπορικόΝομός:Βοιωτίας,Φωκίδας

***

Ηλεκτρονική Δήλωση Συμμετοχής 

Πατώντας στον σύνδεσμο θα δείτε αν υπάρχει διαθεσιμότητα

 

Ταξιδεύοντας

Την Τετάρτη 25 Μαρτίου, οι Ταξιδευτές, θα βρεθούμε στον Παρνασσό, στο βουνό του Απόλλωνα και των Νυμφών. Θα ξεκινήσουμε την σημερινή πορεία μας από το Λιβάδι Αράχωβας και θα διασχίσουμε το δυτικό μέρος του Βουνού, ακολουθώντας μια σχετικά άγνωστη διαδρομή. Στα χνάρια του θεού Πάνα θα πατήσουμε, για να φτάσουμε στο Κωρύκειον Άντρον, ένα λατρευτικό σπήλαιο αφιερωμένο στις Κωρυκειάδες Νύμφες, που θεωρούνται ότι συνόδευαν τον θεό Απόλλωνα. Λειτούργησε παράλληλα με το Ιερό του Απόλλωνα στους Δελφούς, ως ιερό της υπαίθρου για την λατρεία της φύσης. Συνεχίζοντας σ΄ένα παραμυθένιο φυσικό τοπίο, ανάμεσα σε έλατα, πλατάνια, καρυδιές, καστανιές και κερασιές, θα φτάσουμε στον Επτάστομο, σ΄ένα εντυπωσιακό φυσικό βάραθρο, που στο τέλος του διατηρείται ο νοτιότερος παγετώνας της Ευρώπης. Θα θαυμάσουμε το βάραθρο από πάνω και θα φανταστούμε το υπόγειο παλάτι φτιαγμένο από πάγο, με τις τεράστιες παγοκολώνες, τους παγωμένους καταρράκτες, τους παγοσταλακτίτες και παγοσταλαγμίτες. Η πορεία μας θα ολοκληρωθεί στο πανέμορφο χωριό Επτάλοφος, στην Άνω Αγόριανη, χτισμένη πάνω σε επτά λόφους και περιτρυγυρισμένη από ονειρεμένο ελατόδασος…

Συνοπτικό Πρόγραμμα

06:30 Αναχώρηση από Γλυφάδα 

11:00 Άφιξη στο Λιβάδι Αράχωβας

11:00 – 18:00 Ορεινή πεζοπορία στο Δυτικό Παρνασσό : Αχλαδόκαμπος (1.140μ.) – Κωρύκειον Άντρον (1.340μ.) – Παναγιά (1.140μ.) – Ρέμα Κουβασίνας (1.300μ.) – Πηγή Συρμός (1.370μ.) – Βάραθρο Επτάστομος (1.260μ.) – Λάκκα Αρέντη (1.280μ.) – Κολοκυθόγουρνα (1.250μ.) – Πηγές Αγίας Τριάδας (1.040μ.) – Αγόριανη ή Επτάλοφος (800μ.) 

(Διάσχιση, 16 χλμ., Υ.Δ.: +550μ., -850μ., Ω.Π.: 7 ώρες, Β.Δ.: 2 Μέτρια διαδρομή)

18:00 – 20:00 Γεύμα σε τοπική ταβέρνα της Αγόριανης

20:00 – 23:00 Αναχώρηση και πιθανή ώρα άφιξης στην Αθήνα

 

Υπεύθυνοι: Κωστής Πετρόπουλος

 

Οι ώρες που αναγράφονται στο πρόγραμμα είναι ενδεικτικές και μπορεί να αλλάζουν ανάλογα με τις συνθήκες, επίσης ο αρχηγός έχει το δικαίωμα για μερική ή ολική τροποποίηση του προγράμματος της εξόρμησης όταν αντικειμενικοί λόγοι το επιτάσσουν (καιρικές συνθήκες, κακή κατάσταση δρόμων κλπ.).

 

Δείτε Τα Σημεία Επιβίβασης & Ώρες

Δείτε Βαθμούς Δυσκολίας & Εξοπλισμό

Πληροφορίες

ΚΟΣΤΟΣ 

20€

Με κατάθεση μέχρι και την Τετάρτη (3 – 4 ημέρες πριν) (εφόσον υπάρχουν διαθέσιμες θέσεις)

Η τιμή ισχύει μόνο για ηλεκτρονική δήλωση συμμετοχής με ταυτόχρονη κατάθεση κόστους (αμέσως μετά τη δήλωση ή το αργότερο εντός 2 ημερών).

 

ΚΟΣΤΟΣ 

25€

Για δηλώσεις και καταθέσεις την τελευταία στιγμή δηλαδή από την Πέμπτη (2 – 3 ημέρες πριν) (εφόσον υπάρχουν διαθέσιμες θέσεις)

Δηλώσεις που δεν συνοδεύονται από πληρωμή δεν κατοχυρώνουν την θέση. Σε περίπτωση που η πληρωμή γίνει και οι θέσεις έχουν ήδη καλυφθεί (για τις δηλώσεις της τελευταία στιγμής) το ποσό δεν χάνεται, κρατείται για επόμενη φορά και ισχύει για διάστημα 6 μηνών, μετά το ποσό χάνεται. 

Πως Πληρώνω

Περιλαμβάνει

Τις μετακινήσεις με το πούλμαν, Αρχηγό, Συνοδό, Φιλοδωρήματα

Δεν Περιλαμβάνει

Εισόδους σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους, Φαγητό, Ο,τι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα

Ακύρωση

Ακύρωση συμμετοχής μπορεί να γίνει μέχρι και 8 ημέρες πριν την εξόρμηση. Το ποσό δεν επιστρέφεται αλλά κρατείται για επόμενη δραστηριότητα της επιλογής σας και ισχύει για διάστημα 6 μηνών. Για ακύρωση συμμετοχής μετά την προθεσμία, 7 ημέρες πριν την εξόρμηση το ποσό των χρημάτων δεν επιστρέφεται ούτε κρατείται για επόμενη δραστηριότητα.

Ανάληψη Ατομικής Ευθύνης

Οι ΤΑΞΙΔΕΥΤΕΣ σας γνωστοποιούν ότι η ορειβασία, η πεζοπορία και γενικά οι δραστηριότητες βουνού ενέχουν κίνδυνο τραυματισμού και σωματικών βλαβών. Η συμμετοχή σας στις εξορμήσεις προϋποθέτει οτι είστε υγιής, οτι έχετε επίγνωση αυτής της επικινδυνότητας και ότι διαθέτετε την εμπειρία και τον εξοπλισμό που απαιτείται για τη συμμετοχή σας, στην εκάστοτε εξόρμηση, ανάλογα με τις δυσκολίες, την εποχή και τις καιρικές συνθήκες. Με βάση τα παραπάνω αποδέχεστε ανεπιφύλακτα ότι οι ΤΑΞΙΔΕΥΤΕΣ δεν φέρουν καμία ευθύνη για οποιοδήποτε τραυματισμό ή σωματική βλάβη μπορεί να σας συμβεί.

Βασικός Εξοπλισμός

Ορειβατικά μποτάκια, Μπατόν (μπαστουνάκια), Φακός κεφαλής με εφεδρικές μπαταρίες, Σφυρίχτρα, Ατομικό Φαρμακείο, Γυαλιά ηλίου & καπέλο, Αντηλιακή κρέμα, Αντιανεμικό – αδιάβροχο, Φλις, Νερό (1 λίτρο), Ελαφρύ φαγητό, Ισχυρή κολλητική ταινία, Σακίδιο πλάτης, Δεύτερη αλλαξιά ρούχα (παντελόνι, μπλούζα, φούτερ, κάλτσες, εσώρουχα, παπούτσια) – σε περίπτωση που βραχούμε να έχουμε στέγνα ρούχα στο πούλμαν

Ελαφρύ Φαγητό

Σοκολάτα – Ενεργειακή μπάρα, Ξηροί Καρποί (Καρύδια – Αμύγδαλα – Φουντούκια κλπ.), Αποξηραμένα φρούτα (Σύκα –Σταφίδες – Βερίκοκα κλπ.), Φακελάκια με αλάτι και ζάχαρη (χαμηλή πίεση ή υπογλυκαιμία), Σάντουιτς

Προσωπικό Φαρμακείο

Επίδεσμο ελαστικό για περίδεση, Hansaplast, Compeed για φουσκάλες στα πόδια, Betafusin ( αλοιφή με κορτιζόνη και αντιβιωτικό), Fenistil stic αντιαλλεργικό για τσιμπίματα, Zirtec ή άλλο αντιισταμινικό χάπι για αλλεργία, Vertico vomex caps ή κάποιο άλλο φάρμακο για την ζάλη ,δραμαμίνη ή κάτι αντίστοιχο(για ταξίδι με πούλμαν ή αυτοκίνητο ή αεροπλάνο ), Imodium χάπια για διάρροια, Depon ή Panadol ή Lonarid
Είναι σημαντικό να ενημερώνετε τον αρχηγό της εξόρμησης για τυχόν προσωπικό σας σοβαρό πρόβλημα υγείας (αλλεργία, επιληψία, καρδιολογικό πρόβλημα). Ο καθένας μας πρέπει να γνωρίζει και να σέβεται τις δυνατότητες καθώς και τις αδυναμίες του.

Ομαδικότητα

Επιδίωξη κλίματος συνεργασίας και ομαδικότητας με τους συνοδοιπόρους. Καλή διάθεση, αίσθημα ευθύνης και αλληλεγγύης προς το συνοδοιπόρο.

 

X