Οκτώβριος, 2020

Παρ02Οκτ(Οκτ 2)12:21Σαβ03(Οκτ 3)12:21Παρνασσός: Λιάκουρα - Νυχτερινή Πορεία Με ΠανσέληνοΥπό Το Φως Της Πανσελήνου Της ΣυγκομιδήςΕίδος:ΟρειβατικόΝομός:Φθιώτιδας

***

Ηλεκτρονική Δήλωση Συμμετοχής 

Πατώντας στον σύνδεσμο θα δείτε αν υπάρχει διαθεσιμότητα

Τελική Ημερομηνία Δευτέρα 28/9/2020

Για να μην γίνονται επιστροφές χρημάτων για το διάστημα αυτό θα συμπληρώνετε την ηλεκτρονική δήλωση συμμετοχής χωρίς να χρειάζεται να καταθέσετε προκαταβολή.

Αν Μέχρι Δευτέρα 28/9/2020 έχει συμπληρωθεί ο ελάχιστος αριθμός συμμετοχών – 20 άτομα, θα ενημερωθείτε για την πραγματοποίηση του ταξιδιού και θα προχωρήσετε στην εξόφληση του συνολικού κόστους.

Αν μετά τη δήλωσή σας αποφασίσετε να ακυρώσετε παρακαλούμε πολύ να μας ενημερώσετε άμεσα, οι συμμετοχές είναι πλέον πολύ λίγες και βασιζόμαστε στην συνέπειά σας!

Παρακαλούμε πολύ καθώς πλέον υπάρχει μεγάλη δυσκολία στον σχεδιασμό και την υλοποίηση των εξορμήσεων όσοι ενδιαφέρεστε να συμμετάσχετε πρέπει να δηλώσετε άμεσα την συμμετοχή σας για να έχουμε μια εικόνα αν η εκδρομή θα μπορέσει να πραγματοποιηθεί ή όχι.

Covid 19: Λαμβάνουμε μέτρα προστασίας

  • Το πούλμαν τηρεί όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα 
  • Πληρότητα θέσεων του πούλμαν στο 50% και κάθε επιβάτης κάθετε μόνος του στην δυάδα
  • Φοράμε όλοι μάσκα
  • Απολυμαίνουμε τα χέρια μας κατά την είσοδο
  • Δεν συμμετέχουμε αν νιώθουμε αδιαθεσία

Δεν φοβόμαστε, προσέχουμε!

Ταξιδεύοντας

Τη Παρασκευή 2 και το Σάββατο 3 του Οκτώβρη, οι Ταξιδευτές, θα βρεθούμε στο μυθικό βουνό του Παρνασσού και υπό το φως της Πανσελήνου της συγκομιδής, θα σκαρφαλώσουμε στη ψηλότερη κορυφή του, τη Λιάκουρα. Φτάνοντας… θα απολαύσουμε μοναδικές εικόνες της ανατολής του Ηλίου… έχοντας την τύχη να δούμε εμείς πρώτοι, σε όλη τη Κεντρική Ελλάδα, την πρωινή ηλιαχτίδα αφού η Λιάκουρα λαμβάνει πρώτη το φως του ήλιου, από όλες τις κορυφές της Πίνδου. Εκεί στο ψηλότερο σημείο της Ανατολικής Ρούμελης, θα απολαύσουμε τον πρωινό καφέ… έχοντας κάνει όλο το προηγούμενο βράδυ τη “συγκομιδή” των σκέψεων και των ονείρων, για τη ζωή μας… Θα ξαναγεννηθούμε και εμείς, εκεί που ο Δευκαλίωνας και η Πύρρα, αναγέννησαν πετώντας πίσω τους πέτρες, το γένος των ανθρώπων, που χάθηκε ολόκληρο στον μεγάλο κατακλυσμό… Θα χαλαρώσουμε με τις ουράνιες μουσικές του Πάνα και θα ροβολήσουμε προς τα ανατολικά, στις απότομες πλαγιές και βαθιές χαράδρες του βουνού, για να βρεθούμε στην θαλπωρή της σκιάς του αιωνόβιου πλάτανου. Σαν μικρά παιδιά θα τρέξουμε στην πλατιά αμμουδιά του Ευβοϊκού για να βρεθούμε στην αγκαλιά της θάλασσας, απολαμβάνοντας τη δροσιά του νερού, που θα γιατρέψει τις πληγές μας από την μεγάλη πορεία. Και αυτό χάρη στην όμορφη χώρα που ζούμε, που μόνο αυτή σου δίνει την ευκαιρία, μέσα στην ίδια μέρα, να περπατάς το πρωί στα 2.500 μέτρα και το απόγευμα να κολυμπας σε μια ονειρεμένη ακρογιαλιά!!!

Συνοπτικό Πρόγραμμα

1η ημέρα: Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2020

16:30 Αναχώρηση από Γλυφάδα

16:30 – 20:00 Μετάβαση στο χιονοδρομικό κέντρο Φτερόλακκα Παρνασσού

20:00 – 21:30 Στήσιμο κατασκήνωσης – Δείπνο με Πανσέληνο στο εστιατόριο Τα Αστέρια

21:30 Κατάνυξη και ύπνος

* Όποιος επιθυμεί μπορεί να κοιμηθεί στο λεωφορείο

 

2η ημέρα: Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2020

02:30 – 03:15 Ξεστήσιμο κατασκήνωσης – Πρωινό – Προετοιμασία ανάβασης

03:15 – 07:15 Ανάβαση υπό το φως της Πανσελήνου στην Λιάκουρα : Φτερόλακκα (1.780μ.)  – Αλοκαϊτικο Ρέμα (1.950μ.) – Κορυφή Λιάκουρα (2.456μ.) 

(Διάσχιση : 6,5 χλμ.  Υ.Δ.:+700μ. -25μ.  Ω.Π.: 3,5-4 ώρες   Β.Δ.: 1 Εύκολη Διαδρομή)

07:20 – 08:30 Ανατολή ηλίου – Πρωινός καφές – Χαλάρωση

08:30 – 14:30 Κατάβαση στη Βελίτσα : Κορυφή Λιάκουρα (2.456μ.) – Χούνη (2.080μ.) – Λιαθαρόστρουγκα (1.800μ.) – Ψηλό Κοτρώνι (1.600μ.) – Πηγή Τσάρες (1.360μ.) – Χαράδρα Βελίτσας (1.300μ.) – Εκκλησάκι Άγιος Ιωάννης Χρυσόστομος (800μ.) – Φαράγγι Καχάλα (500μ.) – Πλατεία Βελίτσας (440μ.)

(Διάσχιση : 10,5 χλμ.  Υ.Δ.:+120μ. -2.140μ.  Ω.Π.: 5,5-6 ώρες   Β.Δ.: 2 Μέτρια Διαδρομή)

14:30 – 15:30 Χαλάρωση κάτω από τον ιστορικό πλάτανο της πλατείας

15:30 – 19:30 Μετάβαση στο χωριό Αρκίτσα – Μπάνιο στο Β. Ευβοϊκό και γεύμα

19:30 – 21:30 Αναχώρηση για Αθήνα και πιθανή ώρα άφιξης

 

Συντονιστής ομάδας : Κωστής Πετρόπουλος

 

Οι ώρες που αναγράφονται στο πρόγραμμα είναι ενδεικτικές και μπορεί να αλλάζουν ανάλογα με τις συνθήκες, επίσης ο αρχηγός έχει το δικαίωμα για μερική ή ολική τροποποίηση του προγράμματος της εξόρμησης όταν αντικειμενικοί λόγοι το επιτάσσουν (καιρικές συνθήκες, κακή κατάσταση δρόμων κλπ.).

 

Δείτε Τα Σημεία Επιβίβασης & Ώρες

Δείτε Βαθμούς Δυσκολίας & Εξοπλισμό

Πληροφορίες

ΚΟΣΤΟΣ 

50€

Για να μην γίνονται επιστροφές χρημάτων για το διάστημα αυτό θα συμπληρώνετε την ηλεκτρονική δήλωση συμμετοχής χωρίς να χρειάζεται να καταθέσετε προκαταβολή.

Αν Μέχρι Δευτέρα 28/9/2020 έχει συμπληρωθεί ο ελάχιστος αριθμός συμμετοχών – 20 άτομα, θα ενημερωθείτε για την πραγματοποίηση του ταξιδιού και θα προχωρήσετε στην εξόφληση του συνολικού κόστους

Αν μετά τη δήλωσή σας αποφασίσετε να ακυρώσετε παρακαλούμε πολύ να μας ενημερώσετε άμεσα, οι συμμετοχές είναι πλέον πολύ λίγες και βασιζόμαστε στην συνέπειά σας!

Σε περίπτωση ακύρωσης μετά την εξόφληση που θα πρέπει να γίνει την Δευτέρα 28/9/2020 χάνεται το 100% του κόστους

Αν την τελευταία στιγμή παρουσιάσετε αδιαθεσία, υποχρεούστε να ακυρώσετε την συμμετοχή σας και δεν δικαιούστε επιστροφή χρημάτων. Μπορείτε να βρείτε κάποιο άλλο άτομο να σας αντικαταστήσει.

Πως Πληρώνω

Περιλαμβάνει

Τις μετακινήσεις με το πούλμαν, Αρχηγό, Συνοδό, Φιλοδωρήματα

Δεν Περιλαμβάνει

Εισόδους σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους, Φαγητό, Ο,τι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα

Ανάληψη Ατομικής Ευθύνης

Οι ΤΑΞΙΔΕΥΤΕΣ σας γνωστοποιούν ότι η ορειβασία, η πεζοπορία και γενικά οι δραστηριότητες βουνού ενέχουν κίνδυνο τραυματισμού και σωματικών βλαβών. Η συμμετοχή σας στις εξορμήσεις προϋποθέτει οτι είστε υγιής, οτι έχετε επίγνωση αυτής της επικινδυνότητας και ότι διαθέτετε την εμπειρία και τον εξοπλισμό που απαιτείται για τη συμμετοχή σας, στην εκάστοτε εξόρμηση, ανάλογα με τις δυσκολίες, την εποχή και τις καιρικές συνθήκες. Με βάση τα παραπάνω αποδέχεστε ανεπιφύλακτα ότι οι ΤΑΞΙΔΕΥΤΕΣ δεν φέρουν καμία ευθύνη για οποιοδήποτε τραυματισμό ή σωματική βλάβη μπορεί να σας συμβεί.

Βασικός Εξοπλισμός

Ορειβατικά μποτάκια, Μπατόν (μπαστουνάκια), Φακός κεφαλής με εφεδρικές μπαταρίες, Σφυρίχτρα, Ατομικό Φαρμακείο, Γυαλιά ηλίου & καπέλο, Αντηλιακή κρέμα, Αντιανεμικό – αδιάβροχο, Φλις, Νερό (1 λίτρο), Ελαφρύ φαγητό, Ισχυρή κολλητική ταινία, Σακίδιο πλάτης, Δεύτερη αλλαξιά ρούχα (παντελόνι, μπλούζα, φούτερ, κάλτσες, εσώρουχα, παπούτσια) – σε περίπτωση που βραχούμε να έχουμε στέγνα ρούχα στο πούλμαν

Ελαφρύ Φαγητό

Σοκολάτα – Ενεργειακή μπάρα, Ξηροί Καρποί (Καρύδια – Αμύγδαλα – Φουντούκια κλπ.), Αποξηραμένα φρούτα (Σύκα –Σταφίδες – Βερίκοκα κλπ.), Φακελάκια με αλάτι και ζάχαρη (χαμηλή πίεση ή υπογλυκαιμία), Σάντουιτς

Προσωπικό Φαρμακείο

Επίδεσμο ελαστικό για περίδεση, Hansaplast, Compeed για φουσκάλες στα πόδια, Betafusin ( αλοιφή με κορτιζόνη και αντιβιωτικό), Fenistil stic αντιαλλεργικό για τσιμπίματα, Zirtec ή άλλο αντιισταμινικό χάπι για αλλεργία, Vertico vomex caps ή κάποιο άλλο φάρμακο για την ζάλη ,δραμαμίνη ή κάτι αντίστοιχο(για ταξίδι με πούλμαν ή αυτοκίνητο ή αεροπλάνο ), Imodium χάπια για διάρροια, Depon ή Panadol ή Lonarid
Είναι σημαντικό να ενημερώνετε τον αρχηγό της εξόρμησης για τυχόν προσωπικό σας σοβαρό πρόβλημα υγείας (αλλεργία, επιληψία, καρδιολογικό πρόβλημα). Ο καθένας μας πρέπει να γνωρίζει και να σέβεται τις δυνατότητες καθώς και τις αδυναμίες του.

Ομαδικότητα

Επιδίωξη κλίματος συνεργασίας και ομαδικότητας με τους συνοδοιπόρους. Καλή διάθεση, αίσθημα ευθύνης και αλληλεγγύης προς το συνοδοιπόρο.

 

X