Οκτώβριος, 2019

Σαβ05Οκτ12:2112:21Παρνασσός: Φαράγγι Καχάλα - Χαράδρα Βελίτσας -Διπόταμα - Καταρράκτης ΤρούπηςΣτις Κρυψώνες Των Ξωτικών…!Είδος:Ορειβατικό,ΠεζοπορικόΝομός:Φθιώτιδας

***

Ηλεκτρονική Δήλωση Συμμετοχής 

Πατώντας στον σύνδεσμο θα δείτε αν υπάρχει διαθεσιμότητα

Είναι υποχρεωτική η συμπλήρωση της ηλεκτρονικής φόρμας 

Ταξιδεύοντας

 

Εδώ κατοικούσαν οι νύμφες των βουνών, των δασών και των τρεχούμενων νερών… στο αγαπημένο βουνό του Απόλλωνα, θα βρεθούμε οι Ταξιδευτές το Σάββατο 5 Οκτωβρίου, σε μία από τις πιο όμορφες και ανέγγιχτες γωνιές του Παρνασσού. Θα διασχίσουμε την χαράδρα της Βελίτσας, πεζοπορώντας στο πανέμορφο φαράγγι Καχάλα, σε μια από τις εντυπωσιακότερες πεζοπορικές διαδρομές στην Ελλάδα. Θα μας υποδεχτεί ο υπεραιωνόβιος πλάτανος στην πλατεία της Άνω Τιθορέας, χτισμένης στην άκρη του φαραγγιού, και αφού χαιρετήσουμε το άγαλμα του Οδυσσέα Ανδρούτσου θα πάρουμε το μονοπάτι για τη βαθιά χαράδρα. Περνώντας κάτω από τις κάθετες ορθοπλαγιές, θα θαυμάσουμε τις πολλές σπηλιές στις πλαγιές του φαραγγιού, μια από αυτές, η «Μαύρη Τρούπα», υπήρξε το ορμητήριο του οπλαρχηγού κατά τη διάρκεια της Επανάστασης… στις άλλες κρύβονται τα ξωτικά του δάσους! Περνώντας από τα ερείπια παλιών νερόμυλων θα φτάσουμε στα διπόταμα, σε ένα μαγευτικό σημείο όπου σμίγουν δυο ρέματα. Αφού δροσιστούμε από το κρυστάλλινο νερό θα συνεχίσουμε για τον καταρράκτη της Τρούπης, η διαδρομή μας περισσότερο απαιτητική… μας αποζημιώνει με φανταστική θέα! Ξέρουμε πως νιώθουμε… επιστρέφοντας πίσω στο χωριό, κουρασμένοι και πεινασμένοι!

Συνοπτικό Πρόγραμμα

06:30 Αναχώρηση από Γλυφάδα 

09:45 Άφιξη στο χωριό Τιθορέα (Βελίτσα)

Α ΟΜΑΔΑ : ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΗ

10:00 – 17:00 Πεζοπορία στο φαράγγι Καχάλα (Βελίτσας) : Τιθορέα (400μ.) – Φαράγγι Καχάλα (500μ.) – Εκκλησάκι Αγίου Ιωάννη (700μ.) – Διπόταμα (900μ.) – Καταρράκτης Τρούπης (1.250μ.)(Μπρος – Πίσω, 13 χλμ., Υ.Δ.: +900μ., -900μ., Ω.Π.: 6-7 ώρες, Β.Δ.: 1+ όχι για αρχάριους)

Β ΟΜΑΔΑ : ΠΕΖΟΠΟΡΙΚΗ

10:00 – 15:00 Πεζοπορία στο φαράγγι Καχάλα (Βελίτσας) : Τιθορέα (400μ.) – Φαράγγι Καχάλα (500μ.) – Εκκλησάκι Αγίου Ιωάννη (700μ.) – Διπόταμα (900μ.) – Ρέμα Τρούπης (1.000μ.) (Μπρος Πίσω, 9 χλμ., Υ.Δ.: +600μ.,  -600μ., Ω.Π.: 4-5 ώρες, Β.Δ.: 1 ναι για αρχάριους)

15:00 – 17:00 Περιήγηση στο παραδοσιακό χωριό της Βελίτσας και ξεκούραση στη πλατεία με τον ξακουστό πλάτανο

Α & Β ΟΜΑΔΑ

17:00 – 19:00 Μετάβαση με το πούλμαν στο χωριό Κάτω Τιθορέα και γεύμα

19:00 – 22:00 Αναχώρηση και πιθανή ώρα άφιξης στην Αθήνα

 

Υπεύθυνοι: Μίμης Συκιώτης / Θανάσης Μπαρμπούτης

Οι ώρες που αναγράφονται στο πρόγραμμα είναι ενδεικτικές και μπορεί να αλλάζουν ανάλογα με τις συνθήκες, επίσης ο αρχηγός έχει το δικαίωμα για μερική ή ολική τροποποίηση του προγράμματος της εξόρμησης όταν αντικειμενικοί λόγοι το επιτάσσουν (καιρικές συνθήκες, κακή κατάσταση δρόμων κλπ.).

 

 

Δείτε Τα Σημεία Επιβίβασης & Ώρες

Δείτε Βαθμούς Δυσκολίας & Εξοπλισμό

Πληροφορίες

 

Κόστος
20€
25€
Άμεση Πληρωμή

 

Η έκπτωση ισχύει μόνο για ηλεκτρονική δήλωση συμμετοχής με ταυτόχρονη κατάθεση κόστους (εντός 2 ημερών), μέχρι και την Τετάρτη, την εβδομάδα πριν την εξόρμηση. Να μας ενημερώνετε για ακύρωση. Πληρωμές στο πούλμαν γίνονται δεκτές μόνο σε Ταξιδευτές που ακολουθούν τις εξορμήσεις μας συστηματικά πάνω από 3 χρόνια. (στην τιμή συμπεριλαμβάνεται ο Φ.Π.Α. 24%)

Πως Πληρώνω

Περιλαμβάνει

Τις μετακινήσεις με το πούλμαν, Αρχηγό, Συνοδό, Φιλοδωρήματα

Δεν Περιλαμβάνει

Εισόδους σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους, Φαγητό, Ο,τι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα

Ακύρωση

Ακύρωση συμμετοχής μπορεί να γίνει μέχρι και 8 ημέρες πριν την εξόρμηση. Το ποσό της προκαταβολής δεν επιστρέφεται αλλά κρατείται για επόμενη δραστηριότητα της επιλογής σας και ισχύει για διάστημα 6 μηνών. Για ακύρωση συμμετοχής μετά την προθεσμία, 7 ημέρες πριν την εξόρμηση το ποσό των χρημάτων δεν επιστρέφεται ούτε κρατείται για επόμενη δραστηριότητα.

Ανάληψη Ατομικής Ευθύνης

Οι ΤΑΞΙΔΕΥΤΕΣ σας γνωστοποιούν ότι η ορειβασία, η πεζοπορία και γενικά οι δραστηριότητες βουνού ενέχουν κίνδυνο τραυματισμού και σωματικών βλαβών. Η συμμετοχή σας στις εξορμήσεις προϋποθέτει οτι είστε υγιής, οτι έχετε επίγνωση αυτής της επικινδυνότητας και ότι διαθέτετε την εμπειρία και τον εξοπλισμό που απαιτείται για τη συμμετοχή σας, στην εκάστοτε εξόρμηση, ανάλογα με τις δυσκολίες, την εποχή και τις καιρικές συνθήκες. Με βάση τα παραπάνω αποδέχεστε ανεπιφύλακτα ότι οι ΤΑΞΙΔΕΥΤΕΣ δεν φέρουν καμία ευθύνη για οποιοδήποτε τραυματισμό ή σωματική βλάβη μπορεί να σας συμβεί.

Βασικός Εξοπλισμός

Ορειβατικά μποτάκια, Μπατόν (μπαστουνάκια), Φακός κεφαλής με εφεδρικές μπαταρίες, Σφυρίχτρα, Σουγιάς – Αναπτήρας ή σπίρτα, Ατομικό Φαρμακείο, Γυαλιά ηλίου & καπέλο, Αντηλιακή κρέμα, Αντιανεμικό – αδιάβροχο, Φλις, Νερό (1 λίτρο), Ελαφρύ φαγητό, Ισχυρή κολλητική ταινία, Σακίδιο πλάτης, Δεύτερη αλλαξιά ρούχα (παντελόνι, μπλούζα, φούτερ, κάλτσες, εσώρουχα, παπούτσια) – σε περίπτωση που βραχούμε να έχουμε στέγνα ρούχα στο πούλμαν

Ελαφρύ Φαγητό

Σοκολάτα – Ενεργειακή μπάρα, Ξηροί Καρποί (Καρύδια – Αμύγδαλα – Φουντούκια κλπ.), Αποξηραμένα φρούτα (Σύκα –Σταφίδες – Βερίκοκα κλπ.), Φακελάκια με αλάτι και ζάχαρη (χαμηλή πίεση ή υπογλυκαιμία), Σάντουιτς

Προσωπικό Φαρμακείο

Επίδεσμο ελαστικό για περίδεση, Hansaplast, Compeed για φουσκάλες στα πόδια, Betafusin ( αλοιφή με κορτιζόνη και αντιβιωτικό), Fenistil stic αντιαλλεργικό για τσιμπίματα, Zirtec ή άλλο αντιισταμινικό χάπι για αλλεργία, Vertico vomex caps ή κάποιο άλλο φάρμακο για την ζάλη ,δραμαμίνη ή κάτι αντίστοιχο(για ταξίδι με πούλμαν ή αυτοκίνητο ή αεροπλάνο ), Imodium χάπια για διάρροια, Depon ή Panadol ή Lonarid
Είναι σημαντικό να ενημερώνετε τον αρχηγό της εξόρμησης για τυχόν προσωπικό σας σοβαρό πρόβλημα υγείας (αλλεργία, επιληψία, καρδιολογικό πρόβλημα). Ο καθένας μας πρέπει να γνωρίζει και να σέβεται τις δυνατότητες καθώς και τις αδυναμίες του.

Ομαδικότητα

Επιδίωξη κλίματος συνεργασίας και ομαδικότητας με τους συνοδοιπόρους. Καλή διάθεση, αίσθημα ευθύνης και αλληλεγγύης προς το συνοδοιπόρο.

 

X