Οκτώβριος, 2020

Κυρ18Οκτ12:2112:21ΠΑΡΝΗΘΑ: Μπάφι - Σκίπιζα - Άγ.Πέτρος Μόλα - ΜπάφιΣτις Ομορφιές της Γειτονιάς ΜαςΕίδος:Για Αρχάριους Πεζοπόρους,ΠεζοπορικόΝομός:Αττικής

***

Ηλεκτρονική Δήλωση Συμμετοχής 

Πατώντας στον σύνδεσμο θα δείτε αν υπάρχει διαθεσιμότητα

 

Ταξιδεύοντας

Στη γειτονική μας Πάρνηθα θα βρεθούμε οι Ταξιδευτές την Κυριακή 18 Οκτωβρίου σε μια ήπια πεζοπορική διαδρομή κατάλληλη και για τους αρχάριους πεζοπόρους. Βουνό κοντινό αλλά και τόσο μακρινό μας, γνωστό αλλά και άγνωστο μαζί, βουνό πολύπαθο αλλά και σπάνιας φυσικής ομορφιάς… που ότι και να του συμβεί, αυτό αναγεννάται από τις στάχτες του! Σ’ αυτό το πολυπρόσωπο βουνό θα πεζοπορήσουμε ακολουθώντας τα χνάρια άγριων κατσικιών και σπάνιων ελαφιών, σε μια ήπια πεζοπορική διαδρομή που ξεκινάει και τελειώνει από καταφύγιο Μπάφι. Στη διαδρομή μας θα απολαύσουμε μαγευτικές εικόνες, θα πιούμε το δροσερό νεράκι της βρύσης της Χαράς και ίσως να θυμηθούμε πόσο όμορφη μπορεί να είναι η μέρα μας… στην αγκαλιά του βουνού!

Συνοπτικό Πρόγραμμα

Μετάβαση ιδιωτικά από Αθήνα

09:00  Συνάντηση στο καταφύγιο Μπάφι της Πάρνηθας

09:00 – 13:30 Πεζοπορία στις βορεινές πλαγιές του βουνού: Καταφύγιο Μπάφι (1.180μ.)  – Κακή Ράχη (1.250μ.) – Πηγή Σκίπιζα (1.210μ.) – Χιονίστρες (1.200μ.) – Άγιος Πέτρος Μόλα (1.150μ.) – Βρύση της Χαράς (1.170μ.) – Καταφύγιο Μπάφι (1.180μ.)

(Κυκλική: 9 χλμ.  Υ.Δ.:+380μ. -380μ.  Ω.Π.: 4-4,5 ώρες   Β.Δ.: 1 Εύκολη Διαδρομή)

13:30 – 16:30 Προαιρετικά – Μετάβαση και γεύμα σε ταβέρνα στους Θρακομακεδόνες

16:30 Λήξη της δράσης

 

Συντονιστής ομάδας : Θανάσης Μπαρμπούτης

 

Οι ώρες που αναγράφονται στο πρόγραμμα είναι ενδεικτικές και μπορεί να αλλάζουν ανάλογα με τις συνθήκες, επίσης ο αρχηγός έχει το δικαίωμα για μερική ή ολική τροποποίηση του προγράμματος της εξόρμησης όταν αντικειμενικοί λόγοι το επιτάσσουν (καιρικές συνθήκες, κακή κατάσταση δρόμων κλπ.).

 

Δείτε Βαθμούς Δυσκολίας & Εξοπλισμό

Πληροφορίες

ΚΟΣΤΟΣ 

15€

Κατάθεση μετά την συμπλήρωση της ηλεκτρονικής δήλωσης

 

Ακύρωση

Ακύρωση συμμετοχής μπορεί να γίνει μέχρι και 5 ημέρες πριν την εξόρμηση. Το ποσό δεν επιστρέφεται αλλά κρατείται για επόμενη δραστηριότητα της επιλογής σας και ισχύει για διάστημα 6 μηνών. Για ακύρωση συμμετοχής μετά την προθεσμία, 4 ημέρες πριν την εξόρμηση το ποσό των χρημάτων δεν επιστρέφεται ούτε κρατείται για επόμενη δραστηριότητα. Αν την τελευταία στιγμή παρουσιάσετε συμπτώματα και δεν νιώθετε καλά, υποχρεούστε να ακυρώσετε την συμμετοχή σας και δεν δικαιούστε επιστροφή χρημάτων. Μπορείτε να βρείτε κάποιο άλλο άτομο να σας αντικαταστήσει.   

Πως Πληρώνω

Περιλαμβάνει

 Αρχηγό, Συνοδό, Φιλοδωρήματα

Δεν Περιλαμβάνει

Εισόδους σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους, Φαγητό, Ο,τι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα

Ανάληψη Ατομικής Ευθύνης

Οι ΤΑΞΙΔΕΥΤΕΣ σας γνωστοποιούν ότι η ορειβασία, η πεζοπορία και γενικά οι δραστηριότητες βουνού ενέχουν κίνδυνο τραυματισμού και σωματικών βλαβών. Η συμμετοχή σας στις εξορμήσεις προϋποθέτει οτι είστε υγιής, οτι έχετε επίγνωση αυτής της επικινδυνότητας και ότι διαθέτετε την εμπειρία και τον εξοπλισμό που απαιτείται για τη συμμετοχή σας, στην εκάστοτε εξόρμηση, ανάλογα με τις δυσκολίες, την εποχή και τις καιρικές συνθήκες. Με βάση τα παραπάνω αποδέχεστε ανεπιφύλακτα ότι οι ΤΑΞΙΔΕΥΤΕΣ δεν φέρουν καμία ευθύνη για οποιοδήποτε τραυματισμό ή σωματική βλάβη μπορεί να σας συμβεί.

Βασικός Εξοπλισμός

Ορειβατικά μποτάκια, Μπατόν (μπαστουνάκια), Φακός κεφαλής με εφεδρικές μπαταρίες, Σφυρίχτρα, Ατομικό Φαρμακείο, Γυαλιά ηλίου & καπέλο, Αντηλιακή κρέμα, Αντιανεμικό – αδιάβροχο, Φλις, Νερό (1 λίτρο), Ελαφρύ φαγητό, Ισχυρή κολλητική ταινία, Σακίδιο πλάτης, Δεύτερη αλλαξιά ρούχα (παντελόνι, μπλούζα, φούτερ, κάλτσες, εσώρουχα, παπούτσια) – σε περίπτωση που βραχούμε να έχουμε στέγνα ρούχα στο πούλμαν

Ελαφρύ Φαγητό

Σοκολάτα – Ενεργειακή μπάρα, Ξηροί Καρποί (Καρύδια – Αμύγδαλα – Φουντούκια κλπ.), Αποξηραμένα φρούτα (Σύκα –Σταφίδες – Βερίκοκα κλπ.), Φακελάκια με αλάτι και ζάχαρη (χαμηλή πίεση ή υπογλυκαιμία), Σάντουιτς

Προσωπικό Φαρμακείο

Επίδεσμο ελαστικό για περίδεση, Hansaplast, Compeed για φουσκάλες στα πόδια, Betafusin ( αλοιφή με κορτιζόνη και αντιβιωτικό), Fenistil stic αντιαλλεργικό για τσιμπίματα, Zirtec ή άλλο αντιισταμινικό χάπι για αλλεργία, Vertico vomex caps ή κάποιο άλλο φάρμακο για την ζάλη ,δραμαμίνη ή κάτι αντίστοιχο(για ταξίδι με πούλμαν ή αυτοκίνητο ή αεροπλάνο ), Imodium χάπια για διάρροια, Depon ή Panadol ή Lonarid
Είναι σημαντικό να ενημερώνετε τον αρχηγό της εξόρμησης για τυχόν προσωπικό σας σοβαρό πρόβλημα υγείας (αλλεργία, επιληψία, καρδιολογικό πρόβλημα). Ο καθένας μας πρέπει να γνωρίζει και να σέβεται τις δυνατότητες καθώς και τις αδυναμίες του.

Ομαδικότητα

Επιδίωξη κλίματος συνεργασίας και ομαδικότητας με τους συνοδοιπόρους. Καλή διάθεση, αίσθημα ευθύνης και αλληλεγγύης προς το συνοδοιπόρο.

 

X