Νοέμβριος, 2020

Σαβ14Νοε12:2112:21ΠΕΝΤΕΛΗ: Αλούλα - ΚορυφήΣτο Μονοπάτι Των Αρχαίων ΛατόμωνΕίδος:ΠεζοπορικόΝομός:Αττικής

***

Ηλεκτρονική Δήλωση Συμμετοχής 

Η φόρμα σας ενημερώνει για την διαθεσιμότητα θέσεων 

 

Ταξιδεύοντας

Το Σάββατο 14 Νοεμβρίου οι Ταξιδευτές θα βρεθούμε στο Πεντελικό όρος, την γειτονική μας Πεντέλη. Το βουνό ονομαζόταν αρχικά Βριλησσός και έχει μείνει στην ιστορία από το ξακουστό στον κόσμο Πεντελικό μάρμαρο με το οποίο οι Αθηναίοι της εποχής του Περικλή, οικοδόμησαν την Ακρόπολη. Αν και είναι ένα από τα πιο “τραυματισμένα” βουνά στην χώρα μας, τόσο από τις σχεδόν ετήσιες μεγάλες πυρκαγιές όσο και από την αυθαίρετη δόμηση, φιλοξενεί ακόμα έναν μεγάλο αριθμό φυτών και ζώων. Υψώνεται σαν μια πυραμίδα στα βορειοανατολικά της Αττικής και μαζί με τα όρη Πάρνηθα, Υμηττό και Αιγάλεω αγκαλιάζει το λεκανοπέδιο των Αθηνών. Εκεί σε μια κυκλική διαδρομή προσαρμοσμένη στις ανάγκες της εποχής, με τα δικά μας Ι.Χ., θα πεζοπορήσουμε και θα γνωρίσουμε τις ομορφιές της περιοχής. Θα περάσουμε από το Ανοιχτό Μουσείο Λατομικής Τέχνης “Αλούλα”, ένα απίστευτα εντυπωσιακό μέρος. Ένα παλιό λατομείο που είχε σταματήσει να λειτουργεί από το 1940 και το 1994 αποφασίστηκε να μετατραπεί σε μουσείο της λατομικής τέχνης και σε χώρο αναψυχής. Για την υλοποίησή του εργάστηκαν αρχιτέκτονες, η γλύπτρια τοπίου Νέλα Γκόλαντα και ένα συνεργείο Παριανών λατόμων. Οι διάσπαρτοι μαρμάρινοι όγκοι που έχουν σμιλευτεί κατάλληλα, οι κατρακύλες που κατέβαζαν τα μάρμαρα, οι καζάρμες των λατόμων, αλλά και οι πηγές από όπου έπαιρναν νερό, κάνουν το αισθητικό αποτέλεσμα τόσο ευφυές και αναπάντεχο ώστε αξιολογήθηκε ως ένα από τα σημαντικότερα εγχειρήματα του είδους στην Ευρώπη του ’90 και βραβεύτηκε. Συνεχίζοντας θα συναντήσουμε τα εκκλησάκια του Αγίου Λουκά και Αγίου Παντελεήμονα και θα αγναντεύσουμε την πόλη μας από ψηλά… ίσως τότε να μας φανεί διαφορετική… και πιο ελεύθερη απαλλαγμένη από τα καθημερινά μας βάρη!

Συνοπτικό Πρόγραμμα

09:00 Συνάντηση στο Διόνυσο safe house cafe – δείτε τον χάρτη

09:30 – 14:00 Πεζοπορία στο όρος Πεντέλη: Δρόμος (550μ.)  – Μουσείο Λατόμων (650μ.) – Άγιος Λουκάς (670μ.) – Κορυφή (876μ.) – Άγιος Παντελεήμονας (870μ.) – Μουσείο Λατόμων (650μ.) – Δρόμος (550μ.)

(Κυκλική: 8 χλμ.  Υ.Δ.:+350μ. -350μ.  Ω.Π.: 4-4,5 ώρες   Β.Δ.: 1 Εύκολη Διαδρομή)

14:00 Τέλος Προγράμματος

 

Συντονιστής ομάδας : Θανάσης Μπαρμπούτης

 

Οι ώρες που αναγράφονται στο πρόγραμμα είναι ενδεικτικές και μπορεί να αλλάζουν ανάλογα με τις συνθήκες, επίσης ο αρχηγός έχει το δικαίωμα για μερική ή ολική τροποποίηση του προγράμματος της εξόρμησης όταν αντικειμενικοί λόγοι το επιτάσσουν (καιρικές συνθήκες, κακή κατάσταση δρόμων κλπ.).

 

Δείτε Βαθμούς Δυσκολίας & Εξοπλισμό

Πληροφορίες

ΚΟΣΤΟΣ 

15€

Κατάθεση μετά την συμπλήρωση της ηλεκτρονικής δήλωσης

 

Ακύρωση

Ακύρωση συμμετοχής μπορεί να γίνει μέχρι και 5 ημέρες πριν την εξόρμηση. Το ποσό δεν επιστρέφεται αλλά κρατείται για επόμενη δραστηριότητα της επιλογής σας και ισχύει για διάστημα 6 μηνών. Για ακύρωση συμμετοχής μετά την προθεσμία, 4 ημέρες πριν την εξόρμηση το ποσό των χρημάτων δεν επιστρέφεται ούτε κρατείται για επόμενη δραστηριότητα. Αν την τελευταία στιγμή παρουσιάσετε συμπτώματα και δεν νιώθετε καλά, υποχρεούστε να ακυρώσετε την συμμετοχή σας και δεν δικαιούστε επιστροφή χρημάτων. Μπορείτε να βρείτε κάποιο άλλο άτομο να σας αντικαταστήσει.   

Πως Πληρώνω

Περιλαμβάνει

 Αρχηγό, Συνοδό, Φιλοδωρήματα

Δεν Περιλαμβάνει

Εισόδους σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους, Φαγητό, Ο,τι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα

Ανάληψη Ατομικής Ευθύνης

Οι ΤΑΞΙΔΕΥΤΕΣ σας γνωστοποιούν ότι η ορειβασία, η πεζοπορία και γενικά οι δραστηριότητες βουνού ενέχουν κίνδυνο τραυματισμού και σωματικών βλαβών. Η συμμετοχή σας στις εξορμήσεις προϋποθέτει οτι είστε υγιής, οτι έχετε επίγνωση αυτής της επικινδυνότητας και ότι διαθέτετε την εμπειρία και τον εξοπλισμό που απαιτείται για τη συμμετοχή σας, στην εκάστοτε εξόρμηση, ανάλογα με τις δυσκολίες, την εποχή και τις καιρικές συνθήκες. Με βάση τα παραπάνω αποδέχεστε ανεπιφύλακτα ότι οι ΤΑΞΙΔΕΥΤΕΣ δεν φέρουν καμία ευθύνη για οποιοδήποτε τραυματισμό ή σωματική βλάβη μπορεί να σας συμβεί.

Βασικός Εξοπλισμός

Ορειβατικά μποτάκια, Μπατόν (μπαστουνάκια), Φακός κεφαλής με εφεδρικές μπαταρίες, Σφυρίχτρα, Ατομικό Φαρμακείο, Γυαλιά ηλίου & καπέλο, Αντηλιακή κρέμα, Αντιανεμικό – αδιάβροχο, Φλις, Νερό (1 λίτρο), Ελαφρύ φαγητό, Ισχυρή κολλητική ταινία, Σακίδιο πλάτης, Δεύτερη αλλαξιά ρούχα (παντελόνι, μπλούζα, φούτερ, κάλτσες, εσώρουχα, παπούτσια) – σε περίπτωση που βραχούμε να έχουμε στέγνα ρούχα στο πούλμαν

Ελαφρύ Φαγητό

Σοκολάτα – Ενεργειακή μπάρα, Ξηροί Καρποί (Καρύδια – Αμύγδαλα – Φουντούκια κλπ.), Αποξηραμένα φρούτα (Σύκα –Σταφίδες – Βερίκοκα κλπ.), Φακελάκια με αλάτι και ζάχαρη (χαμηλή πίεση ή υπογλυκαιμία), Σάντουιτς

Προσωπικό Φαρμακείο

Επίδεσμο ελαστικό για περίδεση, Hansaplast, Compeed για φουσκάλες στα πόδια, Betafusin ( αλοιφή με κορτιζόνη και αντιβιωτικό), Fenistil stic αντιαλλεργικό για τσιμπίματα, Zirtec ή άλλο αντιισταμινικό χάπι για αλλεργία, Vertico vomex caps ή κάποιο άλλο φάρμακο για την ζάλη ,δραμαμίνη ή κάτι αντίστοιχο(για ταξίδι με πούλμαν ή αυτοκίνητο ή αεροπλάνο ), Imodium χάπια για διάρροια, Depon ή Panadol ή Lonarid
Είναι σημαντικό να ενημερώνετε τον αρχηγό της εξόρμησης για τυχόν προσωπικό σας σοβαρό πρόβλημα υγείας (αλλεργία, επιληψία, καρδιολογικό πρόβλημα). Ο καθένας μας πρέπει να γνωρίζει και να σέβεται τις δυνατότητες καθώς και τις αδυναμίες του.

Ομαδικότητα

Επιδίωξη κλίματος συνεργασίας και ομαδικότητας με τους συνοδοιπόρους. Καλή διάθεση, αίσθημα ευθύνης και αλληλεγγύης προς το συνοδοιπόρο.

 

X