Μάιος, 2020

Σαβ23Μαι(Μαι 23)12:21Κυρ24(Μαι 24)12:21Πιέρια Όρη: Ρητίνη - Καταφύγιο Σαρακατσάνας - Κορυφές Λαπούσι και Αρβανίτης - ΕλατοχώριΕκεί Που Οι Θεοί Συνάντησαν Τις ΜούσεςΕίδος:Ορειβατικό,ΠεζοπορικόΝομός:Πιερίας

***

Ηλεκτρονική Δήλωση Συμμετοχής 

Πατώντας στον σύνδεσμο θα δείτε αν υπάρχει διαθεσιμότητα

Τελική Ημερομηνία 30/4/2020

Ταξιδεύοντας

 

Ίσως να μαγευτούμε κι εμείς από την ομορφιά του τοπίου, τόσο που να μην θέλουμε να επιστρέψουμε… όπως μαγεύτηκαν οι Πιερίδες Μούσες και διάλεξαν τον τόπο αυτό για κατοικία τους… το Σάββατο 23 και την Κυριακή 24 Μαΐου οι Ταξιδευτές θα βρεθούμε στα μυθικά Πιέρια Όρη. Απλώνονται στα βορειοδυτικά του Ολύμπου, ένα εκτεταμένο βουνό, εξαιρετικά δασωμένο που δεν εντυπωσιάζει τόσο με το ύψος του αλλά με την πανέμορφη φύση του, την ποικιλία της βλάστησης, την αρμονία και την ηρεμία του τοπίου. Έντονο ανάγλυφο, με βαθιές στενές κοιλάδες και ρεματιές, ένα βουνό με πολύ μεγάλο υδάτινο πλούτο. Ξεκινώντας από το χωριό Ρητίνη και απολαμβάνοντας την πανέμορφη θέα προς την πεδιάδα της Κατερίνης, τις ψηλές κορφές του Ολύμπου, το Θερμαϊκό κόλπο, την Χαλκιδική και τη θάλασσα του Αιγαίου, θα πεζοπορήσουμε μέσα στο μαγευτικό δάσος οξιάς, καστανιάς και πεύκου, σε ένα ειδυλλιακό περιβάλλον, μέχρι το καταφύγιο της Σαρακατσάνας. Εκεί θα μας περιμένουν οι καλύτεροι Σεφ, βραβευμένοι με *** Μισελέν!!! … να μας ταΐσουν τη νοστιμότατη σπεσιαλιτέ τους… μετά το χαλαρωτικό μας μπάνιο στο τζακούζι, στη σάουνα και στο χαμάμ… Αφού λοιπόν τραγουδήσουμε και χορέψουμε, θα κοιμηθούμε και θα ονειρευτούμε… τις μούσες, τους θεούς και τις κρυφές συναντήσεις τους… το πρωί θα απολαύσουμε την ανατολή του Ήλιου, και μαγεμένοι θα ανεβούμε στις κορυφές Λαπούσι και Αρβανίτης. Θα ατενίσουμε τον Όλυμπο, θα ακούσουμε το μελωδικό τραγούδι των μουσών και θα δούμε τον Δία να μας χαμογελάει από τον ψηλό του θρόνο… Μα αλήθεια δεν είναι η ζωή μας παραμυθένια καθώς μας αγκαλιάζουν τα βουνά μας… Θα φτάσουμε στο Ελατοχώρι Πιερίας, στο γραφικό μικρό χωριό με την άγρια ορεινή ομορφιά και θα αφεθούμε στις μοναδικές εικόνες του Ολύμπου, στο απέραντο γαλάζιο του Θερμαϊκού, στην καταπράσινη φύση…

Συνοπτικό Πρόγραμμα

1η ημέρα: Σάββατο 23 Μαΐου 2020 

06:30 Αναχώρηση από Γλυφάδα 

13:15 Άφιξη στο χωριό Ρητίνη στους πρόποδες των Πιερίων

13:30 – 18:30 Πεζοπορία στα δάση των Πιερίων: Θέση Παλιοπαναγιά (720μ.) – Λάκκα Κλεισούρας (940μ.) – Ράχη Αχλάδα (1.200μ.) – Ρέμα Κατή (1.530μ.) – Λάκκα Σαρακατσάνα (1.640μ.) – Καταφύγιο Πιερίων ΕΟΣ Κατερίνης (1.680μ.)

(Διάσχιση: 10 χλμ., Ω.Π.: 4-5 ώρες, Υ.Δ.: +1.060μ. -100μ., Β.Δ.: 2 Μέτρια διαδρομή)

18:30 – 22:30 Τακτοποίηση στο καταφύγιο, μαγείρεμα και δείπνο

*** Οι αποσκευές και οι προμήθειες για το μαγείρεμα θα μεταφερθούν με αγροτικό

*** Το καταφύγιο διαθέτει τζακούζι, σάουνα, χαμάμ και Σεφ με τρία *** Μισελέν!!!

 

2η ημέρα: Κυριακή 24 Μαΐου 2020 

07:30 – 09:00 Πρωινό στο καταφύγιο

09:00 – 14:00 Πεζοπορία στις πλαγιές των Πιερίων: Καταφύγιο Σαρακατσάνας (1.680μ.) – Μικρό Λαπούσι (1.800μ.) – ράχη Θωμά (1.890μ.) – κορυφή Λαπούσι (2005μ.) – Ράχη Θωμά (1.890μ.) – κορυφή Αρβανίτης (2.022μ.) – ράχη Σαλταπίδα (1.900μ.) – Χιονοδρομικό Κέντρο Ελατοχωρίου (1.450μ.)

(Διάσχιση: 13 χλμ., Ω.Π.: 5-5,5 ώρες, Υ.Δ.: +460μ. -700μ., Β.Δ.: 1 Εύκολη διαδρομή για ορειβάτες

14:30 – 16:30 Γεύμα σε τοπική ταβέρνα στο Ελατοχώρι Πιερίας

16:30 – 23:00 Αναχώρηση και πιθανή ώρα άφιξης στην Αθήνα

 

Υπεύθυνοι: Κωστής Πετρόπουλος

 

Οι ώρες που αναγράφονται στο πρόγραμμα είναι ενδεικτικές και μπορεί να αλλάζουν ανάλογα με τις συνθήκες, επίσης ο αρχηγός έχει το δικαίωμα για μερική ή ολική τροποποίηση του προγράμματος της εξόρμησης όταν αντικειμενικοί λόγοι το επιτάσσουν (καιρικές συνθήκες, κακή κατάσταση δρόμων κλπ.).

 

Δείτε Τα Σημεία Επιβίβασης & Ώρες

Δείτε Βαθμούς Δυσκολίας & Εξοπλισμό

Πληροφορίες

 

 Κόστος (κατ’ άτομο) σε: 
Κόστος χωρίς Διαμονή
80€
90€
 

 

Διαμονή στο καταφύγιο: 10€ Πληρώνετε στο πούλμαν  

 

Η έκπτωση ισχύει μόνο για ηλεκτρονική δήλωση συμμετοχής με ταυτόχρονη κατάθεση προκαταβολής (αμέσως μετά τη δήλωση ή το αργότερο εντός 2 ημερών) και ισχύει για κατάθεση προκαταβολής μέχρι και 30/4/2020. Για δηλώσεις και καταθέσεις μετά την ημερομηνία η έκπτωση δεν ισχύει. Είναι σημαντικό να μας ενημερώνετε για ακύρωση. Δηλώσεις που δεν συνοδεύονται από πληρωμή δεν κατοχυρώνουν την θέση. Η Προκαταβολή πρέπει να καταβάλλεται από όλους τους Ταξιδευτές. Η εξόφλυση του ποσού μπορεί να γίνει στο πούλμαν μόνο σε Ταξιδευτές που ακολουθούν τις εξορμήσεις μας συστηματικά πάνω από 3 χρόνια. (στην τιμή συμπεριλαμβάνεται ο Φ.Π.Α. 24%)

Προκαταβολή

50€

To άτομο

 Έγκυρη Συμμετοχή Με Προκαταβολή

Εξόφληση μέχρι και 5 ημέρες πριν την εξόρμηση, διαφορετικά η θέση ακυρώνεται και τα χρήματα χάνονται 

Πως Πληρώνω

Περιλαμβάνει

Τις μετακινήσεις με το πούλμαν, Αρχηγό, Συνοδό, Φιλοδωρήματα, τη μεταφορά των πραγμάτων με το αγροτικό

Δεν Περιλαμβάνει

Εισόδους σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους, Φαγητό,την διανυκτέρευση στο καταφύγιο,Ο,τι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα

Ακύρωση

Ακύρωση συμμετοχής μπορεί να γίνει μέχρι και 30/4/2020. Το ποσό της προκαταβολής δεν επιστρέφεται αλλά κρατείται για επόμενη δραστηριότητα της επιλογής σας και ισχύει για διάστημα 6 μηνών. Για ακύρωση συμμετοχής μετά την προθεσμία, το ποσό των χρημάτων δεν επιστρέφεται ούτε κρατείται για επόμενη δραστηριότητα.

Σε περίπτωση ακύρωσης μέχρι και 5 ημέρες πριν την εξόρμηση κρατείται το ποσό της προκαταβολής.

Σε περίπτωση ακύρωσης τις τελευταίες 4 ημέρες κρατείται το 80% του κόστους της εξόρμησης, εφόσον έχει γίνει εξόφλυση, διαφορετικά υποχρεούστε σε κατάθεση του υπόλοιπου ποσού. 

Ανάληψη Ατομικής Ευθύνης

Οι ΤΑΞΙΔΕΥΤΕΣ σας γνωστοποιούν ότι η ορειβασία, η πεζοπορία και γενικά οι δραστηριότητες βουνού ενέχουν κίνδυνο τραυματισμού και σωματικών βλαβών. Η συμμετοχή σας στις εξορμήσεις προϋποθέτει οτι είστε υγιής, οτι έχετε επίγνωση αυτής της επικινδυνότητας και ότι διαθέτετε την εμπειρία και τον εξοπλισμό που απαιτείται για τη συμμετοχή σας, στην εκάστοτε εξόρμηση, ανάλογα με τις δυσκολίες, την εποχή και τις καιρικές συνθήκες. Με βάση τα παραπάνω αποδέχεστε ανεπιφύλακτα ότι οι ΤΑΞΙΔΕΥΤΕΣ δεν φέρουν καμία ευθύνη για οποιοδήποτε τραυματισμό ή σωματική βλάβη μπορεί να σας συμβεί.

Βασικός Εξοπλισμός

Ορειβατικά μποτάκια, Μπατόν (μπαστουνάκια), Φακός κεφαλής με εφεδρικές μπαταρίες, Σφυρίχτρα, Ατομικό Φαρμακείο, Γυαλιά ηλίου & καπέλο, Αντηλιακή κρέμα, Αντιανεμικό – αδιάβροχο, Φλις, Νερό (1 λίτρο), Ελαφρύ φαγητό, Ισχυρή κολλητική ταινία, Σακίδιο πλάτης, Δεύτερη αλλαξιά ρούχα (παντελόνι, μπλούζα, φούτερ, κάλτσες, εσώρουχα, παπούτσια) – σε περίπτωση που βραχούμε να έχουμε στέγνα ρούχα στο πούλμαν

Ελαφρύ Φαγητό

Σοκολάτα – Ενεργειακή μπάρα, Ξηροί Καρποί (Καρύδια – Αμύγδαλα – Φουντούκια κλπ.), Αποξηραμένα φρούτα (Σύκα –Σταφίδες – Βερίκοκα κλπ.), Φακελάκια με αλάτι και ζάχαρη (χαμηλή πίεση ή υπογλυκαιμία), Σάντουιτς

Προσωπικό Φαρμακείο

Επίδεσμο ελαστικό για περίδεση, Hansaplast, Compeed για φουσκάλες στα πόδια, Betafusin ( αλοιφή με κορτιζόνη και αντιβιωτικό), Fenistil stic αντιαλλεργικό για τσιμπίματα, Zirtec ή άλλο αντιισταμινικό χάπι για αλλεργία, Vertico vomex caps ή κάποιο άλλο φάρμακο για την ζάλη ,δραμαμίνη ή κάτι αντίστοιχο(για ταξίδι με πούλμαν ή αυτοκίνητο ή αεροπλάνο ), Imodium χάπια για διάρροια, Depon ή Panadol ή Lonarid
Είναι σημαντικό να ενημερώνετε τον αρχηγό της εξόρμησης για τυχόν προσωπικό σας σοβαρό πρόβλημα υγείας (αλλεργία, επιληψία, καρδιολογικό πρόβλημα). Ο καθένας μας πρέπει να γνωρίζει και να σέβεται τις δυνατότητες καθώς και τις αδυναμίες του.

Ομαδικότητα

Επιδίωξη κλίματος συνεργασίας και ομαδικότητας με τους συνοδοιπόρους. Καλή διάθεση, αίσθημα ευθύνης και αλληλεγγύης προς το συνοδοιπόρο.

 

X