Ιούνιος, 2020

Σαβ06Ιουν(Ιουν 6)12:21Δευ08(Ιουν 8)12:21Πρέσπες - Καστοριά - Βίτσι - Βαρνούντας Σε Κινηματογραφικό ΣκηνικόΕίδος:Ορειβατικό,ΠεζοπορικόΝομός:Καστοριάς,Φλώρινας

***

Ηλεκτρονική Δήλωση Συμμετοχής 

Πατώντας στον σύνδεσμο θα δείτε αν υπάρχει διαθεσιμότητα

Παρακαλούμε πολύ καθώς πλέον υπάρχει μεγάλη δυσκολία στον σχεδιασμό και την υλοποίηση των εξορμήσεων όσοι ενδιαφέρεστε να συμμετάσχετε πρέπει να δηλώσετε άμεσα την συμμετοχή σας για να έχουμε μια εικόνα αν η εκδρομή θα μπορέσει να πραγματοποιηθεί ή όχι.  

Ταξιδεύοντας

 

Οι Ταξιδευτές, από το Σάββατο 6 έως τη Δευτέρα 8 Ιουνίου, θα ταξιδέψουμε στον μαγικό τόπο των Πρεσπών, στην πανέμορφη Καστοριά και στα παρθένα βουνά του Βαρνούντα και του Βιτσίου. Θα βρεθούμε στα Κορέστεια, στα ξεχασμένα χωριά με τα πλινθόκτιστα σπίτια που κράτησαν άσβεστη τη φλόγα της ελληνικής ιδέας, σ’ ένα ιδιαίτερα ατμοσφαιρικό και κινηματογραφικό σκηνικό. Ξεκινώντας από το χωριό Μελάς, παλιά Στάτιστα, και το σπίτι όπου δολοφόνησαν οι Κομιτατζήδες το σημαντικό Μακεδονομάχο Παύλο Μελά… θα πεζοπορήσουμε στο Βίτσι ή Βέρνο, ανάμεσα στις οξιές και στα μαυρόπευκα. Θα μας συνεπάρει η απαράμιλλη ομορφιά των δύο πανέμορφων λιμνών, της Μικρής και της Μεγάλης Πρέσπας, που σαν μια “φάτνη” φυλάσσουν ένα τεράστιο πλούτο άγριας ζωής, ένας από τους σημαντικότερους υγροβιότοπους της Ευρώπης. Πεζοπορώντας στην εντυπωσιακή οροσειρά του Βαρνούντα, σε μια τις πιο άγριες και παρθένες περιοχές της Ελλάδας, θα θαυμάσουμε το υδάτινο σύμπλεγμα των λιμνών από ψηλά, θα κρυφτούμε μέσα στις κόκκινες οξιές και στο χρυσό χορτάρι, θα βουτήξουμε στα φύλλα… για να συναντηθούμε ίσως με αρκούδες και λύκους… Θα γνωρίσουμε τον πρωταγωνιστή της λίμνης, τον αργυροπελεκάνο και περπατώντας στους παραλίμνιους οικισμούς της Μικρής Πρέσπας και στο μοναδικής ομορφιάς νησάκι του Αγίου Αχιλλείου στην καρδιά της λίμνης. Θα μας φιλοξενήσει μία από τις ομορφότερες πόλεις της βόρειας Ελλάδας, η Καστοριά, η φημισμένη πόλη των γουναράδων. Θα ατενίσουμε την πόλη από ψηλά, θα περιηγηθούμε στις αρχοντογειτονιές της συνοικίας Ντολτσό, θα επισκεφτούμε το ιδιαίτερο και πανέμορφο σπήλαιο του Δράκου, με τις μικρές λιμνούλες και τους σπάνιους σχηματισμούς σταλακτιτών και περπατώντας κάτω από τα θεόρατα πλατάνια, θα τη δούμε να καθρεφτίζεται στη λίμνη Ορεστιάδα… κι αν ακόμη δεν έχουμε ξελογιαστεί από την ομορφιά τριγύρω μας… τότε οι ντόπιοι μεζέδες και το γλυκό ποτό θα μας φέρουν στη μέθεξη…

Συνοπτικό Πρόγραμμα

1η ημέρα: Σάββατο 6 Ιουνίου 2020 

05:30 Αναχώρηση από την Γλυφάδα για τα Κορέστεια, χωριό Άνω Μελάς

13:00 – 18:30 Ορειβασία στο Βίτσι (Βέρνο Όρος) : Άνω Μελάς (1.030μ.) – Γυμνότοπος (1.600μ.) – Κορυφή Γκολίνα ή Φαλακρό (1.917μ.) – Διάσελο Γκολίνας Λιβάδι (1.750μ.) – Κορυφή Λιβάδι (1.800μ.) – Βρύσες (1.500μ.) – Άνω Μελάς (1.030μ.)

(Κυκλική: 11 χλμ.   Υ.Δ.:+950μ. -950μ.   Ω.Π.: 5-5,5 ώρες    Β.Δ.: 1 Εύκολη για ορειβάτες)

*Υπάρχει η δυνατότητα για μικρότερη πορεία παρακάμπτοντας τη κορυφή Γκολίνα …

18:30 – 20:00 Μετάβαση στη Καστοριά  και Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο Άνεσις 

20:00 – 22:00 Δείπνο σε τοπική ταβέρνα στη Καστοριά

 

2η ημέρα: Κυριακή 7 Ιουνίου 2020

08:30 – 10:00 Μετάβαση με το πούλμαν στο χιονοδρομικό κέντρο Βίγλα Πισοδερίου 

 

Α ΟΜΑΔΑ : Ορειβατική 

10:00 – 18:30 Ορειβασία στο Βαρνούντα: Βίγλα Πισοδερίου (1.550μ.) – Ανθοβούνι (2.000μ.) – Ορειβατικό Καταφύγιο Βαρνούντα (1.980μ.) – Διάσελο [Ελάτια-Κίρκο] (1.890μ.) – Βάση Κιβανίτσας (2.000μ.) – κορυφή Μπέλα Βόντα – Καλό Νερό (2.154μ.) – Ύψωμα 2113 – Διάσελο Μουτσάρα (1.970μ.) – Εκκλησάκι Κοίμησης Θεοτόκου (1.410μ.) – Πλατεία χωριού Άγιος Γερμανός Πρεσπών (1.030μ.) 

(Διάσχιση: 18 χλμ. Υ.Δ.:+800μ. -1.300μ. Ω.Π.:8-8,5 ώρες  Β.Δ.: 2 Μέτρια για ορειβάτες)

 

Β ΟΜΑΔΑ : Πεζοπορική 

10:00 – 11:00 Μετάβαση από τη Βίγλα Πισοδερίου στο χωριό Μικρολίμνη Πρεσπών

11:00 – 16:00 Πεζοπορία στη Μικρή Πρέσπα : Οικισμός Μικρολίμνη (860μ.) – Στάλος (900μ.) – Υγρότοπος Λατσίτσα (850μ.) – Ερειπωμένος Οικισμός Κρανιές (865 μ.) – Επιστροφή από τα ίδια

(Μπρος Πίσω:11 χλμ.  Υ.Δ.:+450μ. -450μ.  Ω.Π.: 4-5 ώρες  Β.Δ.: 1 Για πεζοπόρους)

16:00 – 17:00 Μετάβαση από το χωριό Μικρολίμνη στον Άγιο Αχίλλειο Πρεσπών

17:00 – 18:00 Μικρή πεζοπορία – περιήγηση στο νησάκι της Μικρής Πρέσπας Άγιος Αχίλλειος 

18:00 – 18:30 Μετάβαση από τον Άγιο Αχίλλειο στο χωριό Άγιος Γερμανός 

 

Α & Β ΟΜΑΔΑ

18:30 – 20:30 Δείπνο σε τοπική ταβέρνα στον Άγιο Γερμανό 

20:30 – 21:30 Μετάβαση στη Καστοριά, στο ξενοδοχείο Άνεσις 

21:30 Ελεύθερο πρόγραμμα

 

3η ημέρα: Δευτέρα 8 Ιουνίου 2020

08:30 – 14:00 Πεζοπορία στο λόφο της Καστοριάς και τη λίμνη: Ξενοδοχείο – Λεωφόρος Νίκης  (Βόρεια Παραλία 640μ.) – Αγία Σωτήρα (680 μ.) – Λόφος Καρίτσα ή Αγίου Αθανασίου (887μ.) – Μονή Παναγίας Μαυριώτισσας (640μ.) – Σπήλαιο Δράκου (640μ.) – Συνοικία Ντολτσό (680μ.) – Λεωφόρος Μεγάλου Αλεξάνδρου (Νότια Παραλία 640μ.) 

(Διάσχιση: 10 χλμ.  Υ.Δ.:+250μ. -250μ.  Ω.Π.: 4 ώρες  Β.Δ.: 1 Εύκολη για πεζοπόρους)

14:00 – 16:00 Γεύμα σε τοπική ταβέρνα στη Καστοριά         

16:0022:30 Αναχώρηση από Καστοριά και πιθανή ώρα άφιξης στην Αθήνα (484 χλμ)

 

Υπεύθυνοι: Κωστής Πετρόπουλος, Κώστας Παρλαπάνης

 

Οι ώρες που αναγράφονται στο πρόγραμμα είναι ενδεικτικές και μπορεί να αλλάζουν ανάλογα με τις συνθήκες, επίσης ο αρχηγός έχει το δικαίωμα για μερική ή ολική τροποποίηση του προγράμματος της εξόρμησης όταν αντικειμενικοί λόγοι το επιτάσσουν (καιρικές συνθήκες, κακή κατάσταση δρόμων κλπ.).

 

Δείτε Τα Σημεία Επιβίβασης & Ώρες

Δείτε Βαθμούς Δυσκολίας & Εξοπλισμό

Πληροφορίες

 

 Κόστος (κατ’ άτομο) σε: 
Μονόκλινο Δίκλινο Τρίκλινο
220€ 180€ 170€
Περιορισμένος Αριθμός

 

Για Παρέες

 

Η τιμή ισχύει για ηλεκτρονική δήλωση συμμετοχής με ταυτόχρονη κατάθεση προκαταβολής (αμέσως μετά τη δήλωση ή το αργότερο εντός 2 ημερών).  Είναι σημαντικό να μας ενημερώνετε για ακύρωση. Δηλώσεις που δεν συνοδεύονται από πληρωμή δεν κατοχυρώνουν την θέση. Η Προκαταβολή πρέπει να καταβάλλεται από όλους τους Ταξιδευτές και η εξόφλυση θα πρέπει να γίνει 5 ημέρες πριν την εξόρμηση.  (στην τιμή συμπεριλαμβάνεται ο Φ.Π.Α. )

 

ΠΡΟΣΟΧΗ! Δεν μπορείτε να συμμετάσχετε στην εξόρμηση εφόσον νιώθετε αδιαθεσία. 

Ακύρωση

Ακύρωση συμμετοχής μπορεί να γίνει μέχρι και 27/5/2020. Το ποσό της προκαταβολής δεν επιστρέφεται αλλά κρατείται για επόμενη δραστηριότητα της επιλογής σας και ισχύει για διάστημα 6 μηνών. Για ακύρωση συμμετοχής μετά την προθεσμία, το ποσό των χρημάτων δεν επιστρέφεται ούτε κρατείται για επόμενη δραστηριότητα.

Σε περίπτωση ακύρωσης τις τελευταίες 4 ημέρες κρατείται το 100% του κόστους της εξόρμησης, εφόσον έχει γίνει εξόφλυση, διαφορετικά υποχρεούστε σε κατάθεση του υπόλοιπου ποσού.

Αν την τελευταία στιγμή παρουσιάσετε συμπτώματα και δεν νιώθετε καλά, υποχρεούστε να ακυρώσετε την συμμετοχή σας και δεν δικαιούστε επιστροφή χρημάτων. Μπορείτε να βρείτε κάποιο άλλο άτομο να σας αντικαταστήσει. 

 

Προκαταβολή
 

 

80€

To άτομο

Έγκυρη Συμμετοχή Με Προκαταβολή
Εξόφληση μέχρι και 5 ημέρες πριν την εξόρμηση, διαφορετικά η θέση ακυρώνεται και τα χρήματα χάνονται 

Πως Πληρώνω

Περιλαμβάνει

Τις μετακινήσεις με το πούλμαν, Την διαμονή στο ξενοδοχείο στο αντίστοιχο δωμάτιο με πρωινό, Αρχηγό, Συνοδό, Φιλοδωρήματα

Δεν Περιλαμβάνει

Εισόδους σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους, Φαγητό,τον φόρος διανυκτέρευσης που πληρώνεται στο ξενοδοχείο (Περίπου 3€ ανά δωμάτιο /ανά διανυκτέρευση),Ο,τι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα

Ανάληψη Ατομικής Ευθύνης

Οι ΤΑΞΙΔΕΥΤΕΣ σας γνωστοποιούν ότι η ορειβασία, η πεζοπορία και γενικά οι δραστηριότητες βουνού ενέχουν κίνδυνο τραυματισμού και σωματικών βλαβών. Η συμμετοχή σας στις εξορμήσεις προϋποθέτει οτι είστε υγιής, οτι έχετε επίγνωση αυτής της επικινδυνότητας και ότι διαθέτετε την εμπειρία και τον εξοπλισμό που απαιτείται για τη συμμετοχή σας, στην εκάστοτε εξόρμηση, ανάλογα με τις δυσκολίες, την εποχή και τις καιρικές συνθήκες. Με βάση τα παραπάνω αποδέχεστε ανεπιφύλακτα ότι οι ΤΑΞΙΔΕΥΤΕΣ δεν φέρουν καμία ευθύνη για οποιοδήποτε τραυματισμό ή σωματική βλάβη μπορεί να σας συμβεί.

Βασικός Εξοπλισμός

Ορειβατικά μποτάκια, Μπατόν (μπαστουνάκια), Φακός κεφαλής με εφεδρικές μπαταρίες, Σφυρίχτρα, Ατομικό Φαρμακείο, Γυαλιά ηλίου & καπέλο, Αντηλιακή κρέμα, Αντιανεμικό – αδιάβροχο, Φλις, Νερό (1 λίτρο), Ελαφρύ φαγητό, Ισχυρή κολλητική ταινία, Σακίδιο πλάτης, Δεύτερη αλλαξιά ρούχα (παντελόνι, μπλούζα, φούτερ, κάλτσες, εσώρουχα, παπούτσια) – σε περίπτωση που βραχούμε να έχουμε στέγνα ρούχα στο πούλμαν

Ελαφρύ Φαγητό

Σοκολάτα – Ενεργειακή μπάρα, Ξηροί Καρποί (Καρύδια – Αμύγδαλα – Φουντούκια κλπ.), Αποξηραμένα φρούτα (Σύκα –Σταφίδες – Βερίκοκα κλπ.), Φακελάκια με αλάτι και ζάχαρη (χαμηλή πίεση ή υπογλυκαιμία), Σάντουιτς

Προσωπικό Φαρμακείο

Επίδεσμο ελαστικό για περίδεση, Hansaplast, Compeed για φουσκάλες στα πόδια, Betafusin ( αλοιφή με κορτιζόνη και αντιβιωτικό), Fenistil stic αντιαλλεργικό για τσιμπίματα, Zirtec ή άλλο αντιισταμινικό χάπι για αλλεργία, Vertico vomex caps ή κάποιο άλλο φάρμακο για την ζάλη ,δραμαμίνη ή κάτι αντίστοιχο(για ταξίδι με πούλμαν ή αυτοκίνητο ή αεροπλάνο ), Imodium χάπια για διάρροια, Depon ή Panadol ή Lonarid
Είναι σημαντικό να ενημερώνετε τον αρχηγό της εξόρμησης για τυχόν προσωπικό σας σοβαρό πρόβλημα υγείας (αλλεργία, επιληψία, καρδιολογικό πρόβλημα). Ο καθένας μας πρέπει να γνωρίζει και να σέβεται τις δυνατότητες καθώς και τις αδυναμίες του.

Ομαδικότητα

Επιδίωξη κλίματος συνεργασίας και ομαδικότητας με τους συνοδοιπόρους. Καλή διάθεση, αίσθημα ευθύνης και αλληλεγγύης προς το συνοδοιπόρο.

 

X