Μάρτιος, 2019

Κυρ03Μαρ00:0000:00Ρωμαϊκή Αθήνα: Ολυμπιείο - Ρωμαϊκή Αγορά - Φετιχιέ τζαμί - Βιβλιοθήκη του ΑδριανούΤο Μεγαλείο Της Ρωμαϊκής ΕποχήςΕίδος:ΠολιτιστικόΝομός:Αττικής

Ταξιδεύοντας

 

Στη σκιά της Αψίδας του Αδριανού ξεκινάμε την Κυριακή 3 Μαρτίου το ταξίδι μας στο ρωμαϊκό παρελθόν της Αθήνας, στον αιώνα των “τελευταίων ελεύθερων ανθρώπων” όπως γράφει και ο Γάλλος μυθιστοριογράφος Φλωμπέρ. Τότε που δεν υπήρχαν ούτε θεοί ούτε Χριστός, μονάχα ο αγαπημένος αυτοκράτορας των Ελλήνων και φιλέλληνας ευεργέτης της Αθήνας Αδριανός. Και καθώς το νήμα της ιστορίας ξετυλίγεται από τον ξεναγό μας, θα θαυμάσουμε μαζί του τα κατάλοιπα του περασμένων μεγαλείου της εποχής των Ρωμαίων. Στο διάβα μας θα αντικρίσουμε τους κίονες του επιβλητικού ναού του Ολυμπιείου Διός με την περιπετειώδη ιστορία του. Με ενδιάμεσο περίπατο στα γραφικά σοκάκια της Πλάκας, θα περπατήσουμε στο λαμπρό συγκρότημα της Ρωμαϊκής Αγοράς όπου άλλοτε παράλληλα με τις εμπορικές δραστηριότητες παρέλαυναν οι πολεμιστές με τους αιχμαλώτους τους και θα επισκεφτούμε το ανακαινισμένο Φετιχιέ Τζαμί που φιλοξενεί την φωτογραφική συλλογή του Βύρωνα Μήτου, για να μάθουμε πως έβλεπαν την κατοχική τότε Αθήνα, οι Γερμανοί στρατιώτες. Θα ολοκληρώσουμε την βόλτα μας στην περίφημη Βιβλιοθήκη του Αδριανού αναζητώντας τα ίχνη των 20.000 περγαμηνών που φιλοξενούσε στα ράφια της.

Συνοπτικό Πρόγραμμα

09:00 Συγκέντρωση στην Αψίδα του Αδριανού επί της λεωφόρου Αμαλίας
09:15 – 11:00 Ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο του Ολυμπιείου (Στύλοι του Ολυμπίου Διός) και μετάβαση στην Πλάκα
11:00 – 12:00 Ελεύθερος χρόνος στην Πλάκα
12:00 – 13:30 Ξενάγηση στη Ρωμαϊκή Αγορά και στην περιοδική έκθεση με θέμα “Με το βλέμμα του κατακτητή: η Αθήνα της Κατοχής στη φωτογραφική συλλογή του Βύρωνα Μήτου” στο Φετιχιέ τζαμί
13:30 – 15:00 Μετάβαση και ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο της Βιβλιοθήκης του Αδριανού

Την ημέρα εκείνη η είσοδος στους αρχαιολογικούς χώρους είναι δωρεάν

Πληροφορίες

 

Ξεναγός / Αλέξανδρος Γεωργίου

Κόστος
12€
15€
Άμεση Πληρωμή

 

Η έκπτωση ισχύει μόνο για ηλεκτρονική δήλωση συμμετοχής με ταυτόχρονη κατάθεση κόστους. Εφόσον υπάρχουν διαθέσιμες θέσεις η έκπτωση θα ισχύει για κατάθεση κόστους μέχρι και την Τετάρτη, την εβδομάδα πριν την εξόρμηση. Από την Πέμπτη δεν ισχύει η έκπτωση. Η πληρωμή πρέπει να πραγματοποιείται εντός 2 ημερών μετά την δήλωση συμμετοχής, μην αφήνετε για τις τελευταίες ημέρες, η θέση σας δεν θα κρατείτε. Για αποφυγή παρεξηγήσεων και μπερδεμάτων παρακαλούμε πολύ να τηρείτε την παραπάνω διαδικασία και ακόμη και αν δεν έχετε πληρώσει να μας ενημερώνετε για την ακύρωση, καθώς πολλές φορές υπάρχουν καταθέσεις χωρίς όνομα και δεν μπορούμε να μαντεύουμε αν θα έρθετε ή όχι. Η τήρηση της παραπάνω διαδικασίας βοηθάει στην σωστή λειτουργία. Πληρωμές στο πούλμαν γίνονται δεκτές μόνο σε Ταξιδευτές που ακολουθούν τις εξορμήσεις μας συστηματικά πάνω από 3 χρόνια. (στην τιμή συμπεριλαμβάνεται ο Φ.Π.Α. 24%)

Ηλεκτρονική Δήλωση Συμμετοχής

Για όσο διάστημα υπάρχουν θέσεις η ηλεκτρονική φόρμα είναι ανοιχτή για εγγραφή. Παρακαλούμε για την δική σας εξυπηρέτηση να προτιμάτε τον ηλεκτρονικό τρόπο εγγραφής και όχι την τηλ. επικοινωνία.

 

Πως Πληρώνω

 

Περιλαμβάνει

Τον Ξεναγό, Συνοδό, Φιλοδωρήματα

 

 

Δεν Περιλαμβάνει

Εισόδους σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους, Φαγητό, Ο,τι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα

 

 

Ακύρωση

Ακύρωση συμμετοχής μπορεί να γίνει μέχρι και 8 ημέρες πριν την εξόρμηση. Το ποσό της προκαταβολής δεν επιστρέφεται (ισχύει για ποσά μέχρι 50€) αλλά κρατείται για επόμενη δραστηριότητα της επιλογής σας και ισχύει για διάστημα 6 μηνών. Για μεγαλύτερα ποσά (>50€) θα μπορεί να γίνει επιστροφή χρημάτων. Οι επιστροφές χρημάτων γίνονται μόνο μέσω τραπέζης. Για ακύρωση συμμετοχής μετά την προθεσμία, 7 ημέρες πριν την εξόρμηση το ποσό των χρημάτων δεν επιστρέφεται ούτε κρατείται για επόμενη δραστηριότητα.
Προσοχή!!! Σε εξορμήσεις Χριστουγέννων, Πρωτοχρονιάς, με χρήση άλλων μέσων μεταφοράς πλοίων ή αεροπλάνων και σε περιόδους γιορτών ενδέχεται να χρειαστεί να κρατηθεί το σύνολο τους κόστους της εξόρμησης σε ακύρωση τελευταίας στιγμής.

 

 

Τηλεφωνική Επικοινωνία
Ώρες Επικοινωνίας : Τρίτη – Παρασκευή 13:00 – 17:00
13:00 – 15:00: 6944 351 800
15:00 – 17:00: 6980 322 801 / 2109673668
Παρακαλούμε πολύ να επικοινωνείτε στο τηλ. μόνο για απορίες σχετικά με τους βαθμούς δυσκολίας και άλλα ειδικά θέματα. Να διαβάζετε προσεκτικά τα προγράμματα υπάρχουν αναλυτικά όλες οι πληροφορίες, λογαριασμοί τράπεζας, προκαταβολή, ώρες κλπ.
Τις υπόλοιπες ημέρες και ώρες μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας μέσω email
Email : grtravellers@gmail.com

 

X