Απρίλιος, 2019

Κυρ14Απρ00:0000:00Σαλαμίνα Μέρος 2ο: Ποιητική - Θρησκευτική - Λογοτεχνική - ΛαογραφικήΓιατί Βαθιά Μου Δόξασα...Είδος:ΠολιτιστικόΝομός:Αττικής

Ταξιδεύοντας

 

Οι Ταξιδευτές την Κυριακή 14 Απριλίου θα επισκεφθούμε και πάλι την κοντινή αλλά άγνωστη Σαλαμίνα για να γνωρίσουμε και να θαυμάσουμε την ποιητική, θρησκευτική και λαογραφική της πλευρά. Αν και την έχουμε ταυτίσει με μια υποβαθμισμένη περιοχή, ξέρουμε ήδη πως διαθέτει σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους και αποτέλεσε σταυροδρόμι πολιτισμών και θέατρο σημαντικών γεγονότων. Γνωρίσαμε τον ομηρικό βασιλιά Αίαντα και το παλάτι του, το αρχαιολογικό μουσείο και τον Τύμβο των Σαλαμινομάχων και ακολουθώντας τον αγαπημένο μας ξεναγό Αλέξανδρο αυτή τη φορά θα γνωρίσουμε τον ρόλο που έπαιξε στα δύσκολα χρόνια της Τουρκοκρατίας, όταν το νησί υπήρξε καταφύγιο των κατατρεγμένων Ελλήνων. Πως η θαυματουργή εικόνα της Παναγίας, στην Μονή Φανερωμένης “έσωσε” τον οπλαρχηγό Γεώργιο Καραϊσκάκη, αφού η μονή λειτούργησε ως καταφύγιο αμάχων, νοσοκομείο και τόπος συνάντησης των οπλαρχηγών.

«Εγώ κι αν ελαβώθηκα, συντρόφοι, μη λυπάστε,
πάω ταχύ στην Κούλουρη, μεσ’ στη Φανερωμένη,
πούν’ οι βασιλικοί γιατροί να γιάνουν την πληγή μου,
και να κρεμάσω τ’ άρματα επάνω στ’ Άγιο Βήμα,
κι ως τα διαβάσει ο λειτουργός θε να τα βάλω νάρθω.»

Θα βρεθούμε στο λιτό λευκό σπιτάκι δίπλα στη θάλασσα, τον τόπο διαμονής του ποιητή Άγγελου Σικελιανού, για να μας χαϊδέψουν οι αφροί των ποιητικών κυμάτων που τον ενέπνευσαν. Στο Λαογραφικό Μουσείο με την πλούσια συλλογή θα ξετυλίξουμε το κουβάρι με όλες τις εκφάνσεις του λαϊκού πολιτισμού του νησιού. Στις Κολώνες θα θαυμάσουμε τον μνημειακής κατασκευής κυκλικό ταφικό περίβολο του 4ου αι. π.Χ., τότε που μια τάση υπερβολής χαρακτηρίζει τη “σήμανση” των τάφων. Το ταξίδι στην αγαπημένη μας πια Σαλαμίνα θα ολοκληρωθεί με την εξερεύνηση του “Σπηλαίου του Ευριπίδη”, ένα φυσικό άνδηρο με καταπληκτική θέα προς το Σαρωνικό, που αποτέλεσε το ησυχαστήριο, ποιητικό εργαστήρι του τραγικού ποιητή Ευριπίδη… Γιατί βαθιά μου δόξασα…

“Γιατί βαθιά μου δόξασα και πίστεψα τη γη
και στη φυγή δεν άπλωσα τα μυστικά φτερά μου,
μα ολάκερον ερίζωσα το νου μου στη σιγή,
νά που και πάλι αναπηδά στη δίψα μου η πηγή,
πηγή ζωής, χορευτική πηγή, πηγή χαρά μου…
…Γιατί δεν είπα: “εδώ η ζωή αρχίζει, εδώ τελειώνει…”
μα “αν είν’ η μέρα βροχερή, σέρνει πιο πλούσιο φως…
μα κι ο σεισμός βαθύτερη τη χτίση θεμελιώνει,
τι ο ζωντανός παλμός της γης που πλάθει είναι κρυφός…”
νά που, ό,τι στάθη εφήμερο, σα σύγνεφο αναλιώνει,
νά που ο μέγας Θάνατος μου γίνηκε αδερφός!”
Άγγελος Σικελιανός, Λυρικός βίος, Τόμος ΙΙ, Ίκαρος

Συνοπτικό Πρόγραμμα

07:30 Αναχώρηση από τη Γλυφάδα
09:00 – 10:00 Άφιξη στη Σαλαμίνα (μέσω Περάματος) και ξενάγηση στο λαογραφικό μουσείο Σαλαμίνας
10:00 – 12:00 Άφιξη στη μονή Φανερωμένης και ξενάγηση στη μονή και στην οικία Σικελιανού
12:00 – 13:00 Ελεύθερος χρόνος στην Κούλουρη (Σαλαμίνα)
13:00 – 14:00 Μετάβαση και ξενάγηση στο κυκλικό ταφικό μνημείο στις Κολώνες
14:00 – 15:30 Ξενάγηση στο σπήλαιο του Ευριπίδη
(Η 30’ ανάβαση στο σπήλαιο γίνεται μέσω ήπιου πευκόφυτου ανηφορικό μονοπατιού, Συνίστανται αθλητικά παπούτσια)
15:30 – 18:30 Γεύμα σε τοπική ταβέρνα
21:00 Αναμενόμενη ώρα επιστροφής στην Αθήνα

*** Η οικία Σικελιανού και το κυκλικό ταφικό μνημείο στις Κολώνες θ’ ανοίξουν ειδικά για την ξενάγηση των Ταξιδευτών!!!

 

 

Δείτε Τα Σημεία Επιβίβασης & Ώρες

Δείτε Βαθμούς Δυσκολίας & Εξοπλισμό

Πληροφορίες

 

Ξεναγός / Αλέξανδρος Γεωργίου

Συνοδός / Μαριλένα Κόλλια – 6980322801

 

Κόστος
25€
28€
Άμεση Πληρωμή

 

Η έκπτωση ισχύει μόνο για ηλεκτρονική δήλωση συμμετοχής με ταυτόχρονη κατάθεση κόστους. Εφόσον υπάρχουν διαθέσιμες θέσεις η έκπτωση θα ισχύει για κατάθεση κόστους μέχρι και την Τετάρτη, την εβδομάδα πριν την εξόρμηση. Από την Πέμπτη δεν ισχύει η έκπτωση. Η πληρωμή πρέπει να πραγματοποιείται εντός 2 ημερών μετά την δήλωση συμμετοχής, μην αφήνετε για τις τελευταίες ημέρες, η θέση σας δεν θα κρατείτε. Για αποφυγή παρεξηγήσεων και μπερδεμάτων παρακαλούμε πολύ να τηρείτε την παραπάνω διαδικασία και ακόμη και αν δεν έχετε πληρώσει να μας ενημερώνετε για την ακύρωση, καθώς πολλές φορές υπάρχουν καταθέσεις χωρίς όνομα και δεν μπορούμε να μαντεύουμε αν θα έρθετε ή όχι. Η τήρηση της παραπάνω διαδικασίας βοηθάει στην σωστή λειτουργία. Πληρωμές στο πούλμαν γίνονται δεκτές μόνο σε Ταξιδευτές που ακολουθούν τις εξορμήσεις μας συστηματικά πάνω από 3 χρόνια. (στην τιμή συμπεριλαμβάνεται ο Φ.Π.Α. 24%)

Ηλεκτρονική Δήλωση Συμμετοχής

Για όσο διάστημα υπάρχουν θέσεις η ηλεκτρονική φόρμα είναι ανοιχτή για εγγραφή. Παρακαλούμε για την δική σας εξυπηρέτηση να προτιμάτε τον ηλεκτρονικό τρόπο εγγραφής και όχι την τηλ. επικοινωνία.

 

Πως Πληρώνω

 

Περιλαμβάνει

Τις μετακινήσεις με το πούλμαν, Αρχηγούς Βουνού, Συνοδό, Φιλοδωρήματα, τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια στη Σαλαμίνα

 

 

Δεν Περιλαμβάνει

Εισόδους σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους, Φαγητό, Ο,τι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα

 

 

Ακύρωση

Ακύρωση συμμετοχής μπορεί να γίνει μέχρι και 8 ημέρες πριν την εξόρμηση. Το ποσό της προκαταβολής δεν επιστρέφεται (ισχύει για ποσά μέχρι 50€) αλλά κρατείται για επόμενη δραστηριότητα της επιλογής σας και ισχύει για διάστημα 6 μηνών. Για μεγαλύτερα ποσά (>50€) θα μπορεί να γίνει επιστροφή χρημάτων. Οι επιστροφές χρημάτων γίνονται μόνο μέσω τραπέζης. Για ακύρωση συμμετοχής μετά την προθεσμία, 7 ημέρες πριν την εξόρμηση το ποσό των χρημάτων δεν επιστρέφεται ούτε κρατείται για επόμενη δραστηριότητα.
Προσοχή!!! Σε εξορμήσεις Χριστουγέννων, Πρωτοχρονιάς, με χρήση άλλων μέσων μεταφοράς πλοίων ή αεροπλάνων και σε περιόδους γιορτών ενδέχεται να χρειαστεί να κρατηθεί το σύνολο τους κόστους της εξόρμησης σε ακύρωση τελευταίας στιγμής.

 

 

Ανάληψη Ατομικής Ευθύνης

Οι ΤΑΞΙΔΕΥΤΕΣ σας γνωστοποιούν ότι η ορειβασία, η πεζοπορία και γενικά οι δραστηριότητες βουνού ενέχουν κίνδυνο τραυματισμού και σωματικών βλαβών. Η συμμετοχή σας στις εξορμήσεις προϋποθέτει οτι είστε υγιής, οτι έχετε επίγνωση αυτής της επικινδυνότητας και ότι διαθέτετε την εμπειρία και τον εξοπλισμό που απαιτείται για τη συμμετοχή σας, στην εκάστοτε εξόρμηση, ανάλογα με τις δυσκολίες, την εποχή και τις καιρικές συνθήκες. Με βάση τα παραπάνω αποδέχεστε ανεπιφύλακτα ότι οι ΤΑΞΙΔΕΥΤΕΣ δεν φέρουν καμία ευθύνη για οποιοδήποτε τραυματισμό ή σωματική βλάβη μπορεί να σας συμβεί.

 

 

Βασικός Εξοπλισμός

Ορειβατικά μποτάκια, Μπατόν (μπαστουνάκια), Φακός κεφαλής με εφεδρικές μπαταρίες, Σφυρίχτρα, Σουγιάς – Αναπτήρας ή σπίρτα, Ατομικό Φαρμακείο, Γυαλιά ηλίου & καπέλο, Αντηλιακή κρέμα, Αντιανεμικό – αδιάβροχο, Φλις, Νερό (1 λίτρο), Ελαφρύ φαγητό, Ισχυρή κολλητική ταινία, Σακίδιο πλάτης, Δεύτερη αλλαξιά ρούχα (παντελόνι, μπλούζα, φούτερ, κάλτσες, εσώρουχα, παπούτσια) – σε περίπτωση που βραχούμε να έχουμε στέγνα ρούχα στο πούλμαν
Κινητό τηλ. με αποθηκευμένο το νούμερο των ΤΑΞΙΔΕΥΤΩΝ – 6980322801

 

 

Ελαφρύ Φαγητό

Σοκολάτα – Ενεργειακή μπάρα, Ξηροί Καρποί (Καρύδια – Αμύγδαλα – Φουντούκια κλπ.), Αποξηραμένα φρούτα (Σύκα –Σταφίδες – Βερίκοκα κλπ.), Φακελάκια με αλάτι και ζάχαρη (χαμηλή πίεση ή υπογλυκαιμία), Σάντουιτς

 

 

Προσωπικό Φαρμακείο

Επίδεσμο ελαστικό για περίδεση, Hansaplast, Compeed για φουσκάλες στα πόδια, Betafusin ( αλοιφή με κορτιζόνη και αντιβιωτικό), Fenistil stic αντιαλλεργικό για τσιμπίματα, Zirtec ή άλλο αντιισταμινικό χάπι για αλλεργία, Vertico vomex caps ή κάποιο άλλο φάρμακο για την ζάλη ,δραμαμίνη ή κάτι αντίστοιχο(για ταξίδι με πούλμαν ή αυτοκίνητο ή αεροπλάνο ), Imodium χάπια για διάρροια, Depon ή Panadol ή Lonarid
Είναι σημαντικό να ενημερώνετε τον αρχηγό της εξόρμησης για τυχόν προσωπικό σας σοβαρό πρόβλημα υγείας (αλλεργία, επιληψία, καρδιολογικό πρόβλημα). Ο καθένας μας πρέπει να γνωρίζει και να σέβεται τις δυνατότητες καθώς και τις αδυναμίες του.

 

 

Ομαδικότητα

Επιδίωξη κλίματος συνεργασίας και ομαδικότητας με τους συνοδοιπόρους. Καλή διάθεση, αίσθημα ευθύνης και αλληλεγγύης προς το συνοδοιπόρο.

 

 

Τηλεφωνική Επικοινωνία
Ώρες Επικοινωνίας : Τρίτη – Παρασκευή 13:00 – 17:00
13:00 – 15:00: 6944 351 800
15:00 – 17:00: 6980 322 801 / 2109673668
Παρακαλούμε πολύ να επικοινωνείτε στο τηλ. μόνο για απορίες σχετικά με τους βαθμούς δυσκολίας και άλλα ειδικά θέματα. Να διαβάζετε προσεκτικά τα προγράμματα υπάρχουν αναλυτικά όλες οι πληροφορίες, λογαριασμοί τράπεζας, προκαταβολή, ώρες κλπ.
Τις υπόλοιπες ημέρες και ώρες μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας μέσω email
Email : grtravellers@gmail.com

 

X