Νοέμβριος, 2018

Κυρ18Νοε06:0011:00Στα Βήματα Της Αγίας Φιλοθέης Της ΑθηναίαςΤο Θαύμα Της ΑγάπηςΕίδος:ΠολιτιστικόΝομός:Αττικής

Ταξιδεύοντας

 

Η πίστη πηγάζει από το θαύμα ή το θαύμα από την πίστη; Την Κυριακή 18 Νοεμβρίου, οι Ταξιδευτές με οδηγό τον Αλέξανδρο Γεωργίου, τον αγαπημένο μας ξεναγό, θα γνωρίσουμε το έργο ενός ανθρώπου που θυσίασε την πλούσια κοσμική ζωή και μοίρασε ότι είχε και δεν είχε χωρίς διακρίσεις, σε πιστούς και μη, Τούρκους και Έλληνες, αμαρτωλούς και κυνηγημένους. Ένα θαύμα και απεριόριστη αγάπη, έφεραν στη ζωή το 1522, στην τουρκοκρατούμενη τότε Αθήνα, την «κυρά των Αθηνών», την Ρεγγίνα ή Ρηγούλα Μπενιζέλου, όπως ήταν το κοσμικό της όνομα, μία αγία που άφησε τη σφραγίδα της τόσο με τον τρόπο που έζησε, όσο και με τον τρόπο που έφυγε… Μέσα από τις επισκέψεις μας στην μονές της Καισαριανής και της Αγίας Φιλοθέης, στην Κρύπτη και στον Άγιο Ανδρέα, θα ανακαλύψουμε τον κόσμο που οραματιζόταν η Αγία Φιλοθέη, έναν κόσμο όπου η φτώχεια και οι κακουχίες δεν χωρούσαν, όπου μπορούσε να δει και να αισθανθεί μόνο με την καρδιά, όπου παρά τα βασανιστήρια και τις δυσκολίες, αφιέρωσε τη ζωή της αναλαμβάνοντας ένα τιτάνιο πνευματικό, κοινωνικό και εθνικό έργο. Η ξενάγησή μας θα ολοκληρωθεί στο πιο παλιό σπίτι της Αθήνας, το αρχοντικό των Μπενιζέλων στην Πλάκα, το σπίτι των διαδοχικών θαυμάτων…

Συνοπτικό Πρόγραμμα

 

07:30 Αναχώρηση από Γλυφάδα

08:30 – 10:00 Άφιξη και ξενάγηση στη Μονή Καισαριανής (είσοδος 1€)

10:00 – 11:00 Ελεύθερος χρόνος στην Καλοπούλα

11:00 – 12:30 Επίσκεψη και ξενάγηση στη Μονή Αγίας Φιλοθέης στο Μαρούσι, στην Κρύπτη της Αγίας Φιλοθέης και στον Άγιο Ανδρέα Κάτω Πατησίων (τόπος μαρτυρίου Αγίας Φιλοθέης)

12:30 – 13:30 Μετάβαση και ξενάγηση στη Μητρόπολη Αθηνών

13:30 – 15:00 Ξενάγηση στο αρχοντικό των Μπενιζέλων

16:00 Επιστροφή στη Γλυφάδα

 

Δείτε Τα Σημεία Επιβίβασης & Ώρες

Δείτε Βαθμούς Δυσκολίας & Εξοπλισμό

Πληροφορίες

 

Ξεναγός / Αλέξανδρος Γεωργίου

Συνοδός / Μαριλένα Κόλλια – 6980322801

 

Κόστος
20€
22€
Άμεση Πληρωμή

 

Η έκπτωση ισχύει μόνο με ταυτόχρονη κατάθεση προκαταβολής έως και 3 ημέρες πριν την εξόρμηση (στην τιμή συμπεριλαμβάνεται ο Φ.Π.Α. 24%)

Ηλεκτρονική Δήλωση Συμμετοχής

Παρακαλούμε για την δική σας εξυπηρέτηση να προτιμάτε τον ηλεκτρονικό τρόπο εγγραφής και όχι την τηλ. επικοινωνία

 

Πως Πληρώνω

 

Περιλαμβάνει

Τις μετακινήσεις με το πούλμαν, Ξεναγό, Συνοδό, Φιλοδωρήματα

 

 

Δεν Περιλαμβάνει

Εισόδους σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους, Φαγητό, Ο,τι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα

 

 

Ακύρωση

Ακύρωση συμμετοχής μπορεί να γίνει μέχρι και 8 ημέρες πριν την εξόρμηση. Το ποσό της προκαταβολής δεν επιστρέφεται (ισχύει για ποσά μέχρι 50€) αλλά κρατείται για επόμενη δραστηριότητα της επιλογής σας και ισχύει για διάστημα 6 μηνών. Για μεγαλύτερα ποσά (>50€) θα μπορεί να γίνει επιστροφή χρημάτων. Οι επιστροφές χρημάτων γίνονται μόνο μέσω τραπέζης. Για ακύρωση συμμετοχής μετά την προθεσμία, 7 ημέρες πριν την εξόρμηση το ποσό των χρημάτων δεν επιστρέφεται ούτε κρατείται για επόμενη δραστηριότητα.
Προσοχή!!! Σε εξορμήσεις Χριστουγέννων, Πρωτοχρονιάς, με χρήση άλλων μέσων μεταφοράς πλοίων ή αεροπλάνων και σε περιόδους γιορτών ενδέχεται να χρειαστεί να κρατηθεί το σύνολο τους κόστους της εξόρμησης σε ακύρωση τελευταίας στιγμής.

 

 

Ανάληψη Ατομικής Ευθύνης

Οι ΤΑΞΙΔΕΥΤΕΣ σας γνωστοποιούν ότι η ορειβασία, η πεζοπορία και γενικά οι δραστηριότητες βουνού ενέχουν κίνδυνο τραυματισμού και σωματικών βλαβών. Η συμμετοχή σας στις εξορμήσεις προϋποθέτει οτι είστε υγιής, οτι έχετε επίγνωση αυτής της επικινδυνότητας και ότι διαθέτετε την εμπειρία και τον εξοπλισμό που απαιτείται για τη συμμετοχή σας, στην εκάστοτε εξόρμηση, ανάλογα με τις δυσκολίες, την εποχή και τις καιρικές συνθήκες. Με βάση τα παραπάνω αποδέχεστε ανεπιφύλακτα ότι οι ΤΑΞΙΔΕΥΤΕΣ δεν φέρουν καμία ευθύνη για οποιοδήποτε τραυματισμό ή σωματική βλάβη μπορεί να σας συμβεί.

 

 

Ελαφρύ Φαγητό

Σοκολάτα – Ενεργειακή μπάρα, Ξηροί Καρποί (Καρύδια – Αμύγδαλα – Φουντούκια κλπ.), Αποξηραμένα φρούτα (Σύκα –Σταφίδες – Βερίκοκα κλπ.), Φακελάκια με αλάτι και ζάχαρη (χαμηλή πίεση ή υπογλυκαιμία), Σάντουιτς

 

 

Προσωπικό Φαρμακείο

Επίδεσμο ελαστικό για περίδεση, Hansaplast, Compeed για φουσκάλες στα πόδια, Betafusin ( αλοιφή με κορτιζόνη και αντιβιωτικό), Fenistil stic αντιαλλεργικό για τσιμπίματα, Zirtec ή άλλο αντιισταμινικό χάπι για αλλεργία, Vertico vomex caps ή κάποιο άλλο φάρμακο για την ζάλη ,δραμαμίνη ή κάτι αντίστοιχο(για ταξίδι με πούλμαν ή αυτοκίνητο ή αεροπλάνο ), Imodium χάπια για διάρροια, Depon ή Panadol ή Lonarid
Είναι σημαντικό να ενημερώνετε τον αρχηγό της εξόρμησης για τυχόν προσωπικό σας σοβαρό πρόβλημα υγείας (αλλεργία, επιληψία, καρδιολογικό πρόβλημα). Ο καθένας μας πρέπει να γνωρίζει και να σέβεται τις δυνατότητες καθώς και τις αδυναμίες του.

 

 

Ομαδικότητα

Επιδίωξη κλίματος συνεργασίας και ομαδικότητας με τους συνοδοιπόρους. Καλή διάθεση, αίσθημα ευθύνης και αλληλεγγύης προς το συνοδοιπόρο.

 

 

Τηλεφωνική Επικοινωνία / Τρίτη με Παρασκευή

13:00 – 15:00: 6944 351 800

15:00 – 17:00: 6980 322 801  / 2109673668

Παρακαλούμε πολύ να επικοινωνείτε στο τηλ. μόνο για απορίες  και άλλα ειδικά θέματα. Να διαβάζετε προσεκτικά τα προγράμματα υπάρχουν αναλυτικά όλες οι πληροφορίες για το πρόγραμμα, λογαριασμοί τράπεζας, προκαταβολή, ώρες κλπ.

Τις υπόλοιπες ημέρες και ώρες μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας μέσω email, grtravellers@gmail.com

 

X