Ιούνιος, 2019

Σαβ22Ιουν00:0000:00Συνάντηση Αρχαρίων - Υμηττός: Βοτανικός Κήπος Καισαριανής - ΚαλοπούλαΑνακαλύπτοντας Την ΠεζοπορίαΝομός:Αττικής

Ταξιδεύοντας

 

Τι σημαίνει να είσαι ορεινός πεζοπόρος; Γιατί όλο και περισσότεροι άνθρωποι το αποζητούν; Είναι μια εύκολη ή δύσκολη δραστηριότητα; Και μπορεί να μας “χωρέσει” όλους; Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος για να μάθουμε τις απαντήσεις αυτές από μια πεζοπορική – ενημερωτική εξόρμηση στον πιο κοντινό, φιλικό και όμορφο ορεινό προορισμό της πρωτεύουσας, τον Υμηττό, σε μια διαδρομή προσαρμοσμένη στα μέτρα των αρχάριων ορειβατών ώστε να μπορέσουν να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους και να γνωρίσουν την ελληνική φύση που εδώ δίνεται απλόχερα, με πάνω από 600 είδη φυτών, μερικά από τα οποία σπάνια, και περισσότερα από 100 είδη πουλιών και ζώων.

Συνοπτικό Πρόγραμμα

 

Στην συνάντησή μας αυτή θα γνωρίσουμε τα μυστικά της ορεινής πεζοπορίας και της ορειβασίας, τον εξοπλισμό που αυτά απαιτούν και θα μάθουμε τη φιλοσοφία που πρέπει να διέπει έναν σωστό πεζοπόρο και ορειβάτη.

 

09:30 Συνάντηση στο Πυροφυλάκιο Καισαριανής (Δείτε στο χάρτη)
(Κάτω από την γέφυρα εκεί που βρίσκονται οι μπάρες)

10:00 – 13:30 Πεζοπορία: Πυροφυλάκιο Καισαριανής – Βοτανικός Κήπος Καισαριανής – Μονή Καισαριανής – Πύργος Ανθούσας – Καλοπούλα

Μια χαλαρή πορεία 3 ωρών σε μονοπάτι με αρκετά δασωμένα σημεία, χωρίς μεγάλες κλίσεις (κινείται σε ισοϋψείς καμπύλες) και με θέα στο λεκανοπέδιο. Το μονοπάτι θα μας οδηγήσει στον Βοτανικό Κήπο Καισαριανής, στην Μονή Καισαριανής, στον Πύργο της Ανθούσας και θα καταλήξουμε στον χώρο αναψυχής Καλοπούλα.

13:30 – 14:30 Διάλειμμα για κολατσιό στην Καλοπούλα.

Δυνατότητα να πιούμε ή να φάμε κάτι ελαφρύ από το αναψυκτήριο της Καλοπούλας ή snak που θα έχει ο καθένας μαζί του. Συζήτηση για θέματα που αφορούν τη σωστή διατροφή στην πεζοπορία, την προετοιμασία και τα οφέλη που μας προσφέρει η πεζοπορία.

14:30 – 15:00 Επιστροφή από ήπια κατηφορικό μονοπάτι που καταλήγει στο αρχικό σημείο (μπάρες) και αναχώρηση

 

Τύπος Διαδρομής Κυκλική
Μήκος διαδρομής 8 χλμ.
Συνολική διάρκεια πορείας 3 – 3.5 ώρες
Βαθμός Δυσκολίας 1 Κατάλληλη για αρχάριους
Υψομ. Διαφ. (Υ.Δ.) +200μ., -200μ.
Αρχηγός Πορείας Στέλλα Λάιτμερ

 

Πληροφορίες

 

Κόστος
10€
Πληρωμή επί τόπου

Από την στιγμή εγγραφής οφείλετε να μας ενημερώσετε για τυχόν ακύρωση έγκαιρα και δεσμεύεστε για την συμμετοχή σας!

Ηλεκτρονική Δήλωση Συμμετοχής

Για όσο διάστημα υπάρχουν θέσεις η ηλεκτρονική φόρμα είναι ανοιχτή για εγγραφή. Παρακαλούμε για την δική σας εξυπηρέτηση να προτιμάτε τον ηλεκτρονικό τρόπο εγγραφής και όχι την τηλ. επικοινωνία.

 

Πως Πληρώνω

 

Περιλαμβάνει

Αρχηγούς Βουνού 

 

 

Δεν Περιλαμβάνει

Εισόδους σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους, Φαγητό, Ο,τι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα

 

 

Ακύρωση

Ακύρωση συμμετοχής μπορεί να γίνει μέχρι και 8 ημέρες πριν την εξόρμηση. Το ποσό της προκαταβολής δεν επιστρέφεται (ισχύει για ποσά μέχρι 50€) αλλά κρατείται για επόμενη δραστηριότητα της επιλογής σας και ισχύει για διάστημα 6 μηνών. Για μεγαλύτερα ποσά (>50€) θα μπορεί να γίνει επιστροφή χρημάτων. Οι επιστροφές χρημάτων γίνονται μόνο μέσω τραπέζης. Για ακύρωση συμμετοχής μετά την προθεσμία, 7 ημέρες πριν την εξόρμηση το ποσό των χρημάτων δεν επιστρέφεται ούτε κρατείται για επόμενη δραστηριότητα.
Προσοχή!!! Σε εξορμήσεις Χριστουγέννων, Πρωτοχρονιάς, με χρήση άλλων μέσων μεταφοράς πλοίων ή αεροπλάνων και σε περιόδους γιορτών ενδέχεται να χρειαστεί να κρατηθεί το σύνολο τους κόστους της εξόρμησης σε ακύρωση τελευταίας στιγμής.

 

 

Ανάληψη Ατομικής Ευθύνης

Οι ΤΑΞΙΔΕΥΤΕΣ σας γνωστοποιούν ότι η ορειβασία, η πεζοπορία και γενικά οι δραστηριότητες βουνού ενέχουν κίνδυνο τραυματισμού και σωματικών βλαβών. Η συμμετοχή σας στις εξορμήσεις προϋποθέτει οτι είστε υγιής, οτι έχετε επίγνωση αυτής της επικινδυνότητας και ότι διαθέτετε την εμπειρία και τον εξοπλισμό που απαιτείται για τη συμμετοχή σας, στην εκάστοτε εξόρμηση, ανάλογα με τις δυσκολίες, την εποχή και τις καιρικές συνθήκες. Με βάση τα παραπάνω αποδέχεστε ανεπιφύλακτα ότι οι ΤΑΞΙΔΕΥΤΕΣ δεν φέρουν καμία ευθύνη για οποιοδήποτε τραυματισμό ή σωματική βλάβη μπορεί να σας συμβεί.

 

 

Βασικός Εξοπλισμός

Ορειβατικά μποτάκια, Μπατόν (μπαστουνάκια), Φακός κεφαλής με εφεδρικές μπαταρίες, Σφυρίχτρα, Σουγιάς – Αναπτήρας ή σπίρτα, Ατομικό Φαρμακείο, Γυαλιά ηλίου & καπέλο, Αντηλιακή κρέμα, Αντιανεμικό – αδιάβροχο, Φλις, Νερό (1 λίτρο), Ελαφρύ φαγητό, Ισχυρή κολλητική ταινία, Σακίδιο πλάτης, Δεύτερη αλλαξιά ρούχα (παντελόνι, μπλούζα, φούτερ, κάλτσες, εσώρουχα, παπούτσια) – σε περίπτωση που βραχούμε να έχουμε στέγνα ρούχα στο πούλμαν
Κινητό τηλ. με αποθηκευμένο το νούμερο των ΤΑΞΙΔΕΥΤΩΝ – 6980322801

 

 

Ελαφρύ Φαγητό

Σοκολάτα – Ενεργειακή μπάρα, Ξηροί Καρποί (Καρύδια – Αμύγδαλα – Φουντούκια κλπ.), Αποξηραμένα φρούτα (Σύκα –Σταφίδες – Βερίκοκα κλπ.), Φακελάκια με αλάτι και ζάχαρη (χαμηλή πίεση ή υπογλυκαιμία), Σάντουιτς

 

 

Προσωπικό Φαρμακείο

Επίδεσμο ελαστικό για περίδεση, Hansaplast, Compeed για φουσκάλες στα πόδια, Betafusin ( αλοιφή με κορτιζόνη και αντιβιωτικό), Fenistil stic αντιαλλεργικό για τσιμπίματα, Zirtec ή άλλο αντιισταμινικό χάπι για αλλεργία, Vertico vomex caps ή κάποιο άλλο φάρμακο για την ζάλη ,δραμαμίνη ή κάτι αντίστοιχο(για ταξίδι με πούλμαν ή αυτοκίνητο ή αεροπλάνο ), Imodium χάπια για διάρροια, Depon ή Panadol ή Lonarid
Είναι σημαντικό να ενημερώνετε τον αρχηγό της εξόρμησης για τυχόν προσωπικό σας σοβαρό πρόβλημα υγείας (αλλεργία, επιληψία, καρδιολογικό πρόβλημα). Ο καθένας μας πρέπει να γνωρίζει και να σέβεται τις δυνατότητες καθώς και τις αδυναμίες του.

 

 

Ομαδικότητα

Επιδίωξη κλίματος συνεργασίας και ομαδικότητας με τους συνοδοιπόρους. Καλή διάθεση, αίσθημα ευθύνης και αλληλεγγύης προς το συνοδοιπόρο.

 

 

Τηλεφωνική Επικοινωνία
Ώρες Επικοινωνίας : Τρίτη – Παρασκευή 13:00 – 17:00
13:00 – 15:00: 6944 351 800
15:00 – 17:00: 6980 322 801 / 2109673668
Παρακαλούμε πολύ να επικοινωνείτε στο τηλ. μόνο για απορίες σχετικά με τους βαθμούς δυσκολίας και άλλα ειδικά θέματα. Να διαβάζετε προσεκτικά τα προγράμματα υπάρχουν αναλυτικά όλες οι πληροφορίες, λογαριασμοί τράπεζας, προκαταβολή, ώρες κλπ.
Τις υπόλοιπες ημέρες και ώρες μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας μέσω email
Email : grtravellers@gmail.com

 

X