Οκτώβριος, 2019

Σαβ12Οκτ(Οκτ 12)12:21Κυρ13(Οκτ 13)12:21Ταΰγετος: Νυχτερινή πορεία - Κορυφή Προφήτης ΗλίαςΣτην Σκιά της Μαγικής ΠυραμίδαςΕίδος:Ορειβατικό,ΠεζοπορικόΝομός:Λακωνίας

***

Ηλεκτρονική Δήλωση Συμμετοχής 

Πατώντας στον σύνδεσμο θα δείτε αν υπάρχει διαθεσιμότητα

Είναι υποχρεωτική η συμπλήρωση της ηλεκτρονικής φόρμας 

 

Ταξιδεύοντας

 

Θα ζήσουμε μοναδικές στιγμές οι Ταξιδευτές, το Σάββατο 12 και την Κυριακή 13 Οκτωβρίου, πεζοπορώντας νύχτα, κάτω από τον έναστρο ουρανό… Σαν πυγολαμπίδες, θα αστράφτουν οι φακοί μας, καθώς θα ανεβαίνουμε για την υψηλότερη κορυφή του Ταΰγετου, τον Προφήτη Ηλία, τόπο ιερό από την αρχαιότητα μέχρι και σήμερα. Εκεί οι αρχαίοι τελούσαν λατρευτικά τελετουργικά προς το θεό Ήλιο. Καθώς θα ανατέλλει, ακριβώς τη στιγμή που οι πρώτες ακτίνες φωτίζουν τη γη, δημιουργείται το μοναδικό «φαινόμενο της πυραμίδας»… θα δούμε να σχηματίζεται μες στον μεσσηνιακό κόλπο η τέλεια ισόπλευρη τριγωνική σκιά της πυραμιδοειδούς κορυφής του Ταϋγέτου. Έτσι κι’ αλλιώς το να μπορείς να δεις την ανατολή από την ψηλότερη κορυφή ενός τόσο ξεχωριστού βουνού είναι μαγική… θα επιστρέψουμε πίσω στο καταφύγιο και στις πηγές του Μαγγανάρη περνώντας από την τελευταία κατοικία ενός ιδιαίτερου ανθρώπου… που ήθελε, όπως ο ίδιος λέει “τον ήλιο πρώτος να βλέπει…”

Συνοπτικό Πρόγραμμα

1η ημέρα: Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2019

07:00 Αναχώρηση από την Γλυφάδα 

11:30 Άφιξη στη Μονή Γόλας

12:00 – 18:00 Πεζοπορία:  Μονή Γόλας (880μ.) – Κουμουστά (660μ.)  – Δάσος Πενταυλοί (1.300μ.) – Ορειβατικό Καταφύγιο Ταϋγέτου (1.550μ.) 

(Διάσχιση: 12 χλμ.,  Υ.Δ. :+1.100μ. -400μ.,  Ω.Π.: 5-6 ώρες, Β.Δ. : 2 – για ορειβάτες)

18:00 – 21:00 Τακτοποίηση – δείπνο στο καταφύγιο 

***Αγροτικό Αυτοκίνητο θα μας μεταφέρει σκηνές και εξοπλισμό στο καταφύγιο

 

2η ημέρα: Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2019

04:00 – 11:00 Νυχτερινή πορεία και Ανάβαση στην κορυφή  :Καταφύγιο Ταϋγέτου (1.550μ.) – Πόρτες (2.200μ.) – κορυφή Προφήτης Ηλίας (2.405μ.) – Τάφος Λιαντίνη (2.200μ.) – Καταφύγιο Ταϋγέτου (1.550μ.) 

(Μπρος πίσω : 7,5 χλμ.,  Υ.Δ. :+880μ. -880μ., Ω.Π.: 6-7 ώρες,  Β.Δ. : 1 – για ορειβάτες)

11:00 – 12:00 Ξεκούραση και πρωινό γεύμα στο καταφύγιο Ταϋγέτου

12:00 – 14:00: Κατάβαση στην Πηγή Μαγγανιάρη:  Καταφύγιο Ταϋγέτου (1.550μ.) – Ρέμα Βαρβάρας (1.260μ.) – Πηγή Μαγγανιάρη (970μ.) 

(Διάσχιση : 3,5 χλμ., Υ.Δ. : -580μ.,  Ω.Π.: 2 ώρες, Β.Δ. : 1 – για ορειβάτες)

14:00 – 16:30 Μετάβαση με το πούλμαν στο χωριό Ξηροκάμπι και γεύμα

16:30 – 21:00 Αναχώρηση και πιθανή ώρα άφιξης στην Αθήνα

 

Υπεύθυνοι: Κωστής Πετρόπουλος / Μίμης Συκιώτης

Οι ώρες που αναγράφονται στο πρόγραμμα είναι ενδεικτικές και μπορεί να αλλάζουν ανάλογα με τις συνθήκες, επίσης ο αρχηγός έχει το δικαίωμα για μερική ή ολική τροποποίηση του προγράμματος της εξόρμησης όταν αντικειμενικοί λόγοι το επιτάσσουν (καιρικές συνθήκες, κακή κατάσταση δρόμων κλπ.).

Δείτε Τον Χάρτη

Δείτε Τα Σημεία Επιβίβασης & Ώρες

Δείτε Βαθμούς Δυσκολίας & Εξοπλισμό

Πληροφορίες

 

 Κόστος (κατ’ άτομο) σε: 
Καταφύγιο ή Σκηνή
100€
120€
 

 

 

 

Η έκπτωση ισχύει μόνο για ηλεκτρονική δήλωση συμμετοχής με ταυτόχρονη κατάθεση προκαταβολής, ισχύει για κατάθεση κόστους μέχρι και 23 Σεπτεμβρίου. Η πληρωμή πρέπει να πραγματοποιείται εντός 2 ημερών μετά την δήλωση συμμετοχής. Να μας ενημερώνετε σε περίπτωση ακύρωσης.  Πληρωμές στο πούλμαν γίνονται δεκτές μόνο σε Ταξιδευτές που ακολουθούν τις εξορμήσεις μας συστηματικά πάνω από 3 χρόνια.

(στην τιμή συμπεριλαμβάνεται ο Φ.Π.Α. 24%)

 

 

Προσφορά για Παρέες Προκαταβολή
5+ άτομα

-10€

50€

To άτομο

Έγκυρη Συμμετοχή Με Προκαταβολή
Ισχύει μόνο με ταυτόχρονη εγγραφή Εξόφληση έως και 5 ημέρες πριν την εξόρμηση

Πως Πληρώνω

Περιλαμβάνει

Τις μετακινήσεις με το πούλμαν, Την διαμονή στο καταφύγιο, Αρχηγό, Συνοδό, Φιλοδωρήματα

Δεν Περιλαμβάνει

Εισόδους σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους, Φαγητό,τον φόρος διανυκτέρευσης που πληρώνεται στο ξενοδοχείο (Περίπου 3€ ανά δωμάτιο /ανά διανυκτέρευση),Ο,τι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα

Ακύρωση

Ακύρωση συμμετοχής μπορεί να γίνει μέχρι και 23 Σεπτεμβρίου. Το ποσό της προκαταβολής δεν επιστρέφεται (ισχύει για ποσά μέχρι 50€) αλλά κρατείται για επόμενη δραστηριότητα της επιλογής σας και ισχύει για διάστημα 6 μηνών. Για μεγαλύτερα ποσά (>50€) θα μπορεί να γίνει επιστροφή χρημάτων. Οι επιστροφές χρημάτων γίνονται μόνο μέσω τραπέζης. Για ακύρωση συμμετοχής μετά την προθεσμία, το ποσό των χρημάτων δεν επιστρέφεται ούτε κρατείται για επόμενη δραστηριότητα. Σε περίπτωση ακύρωσης την τελευταία εβδομάδα το σύνολου του ποσού δεν επιστρέφεται ούτε κρατείται για επόμενη δραστηριότητα.
Προσοχή!!! Σε εξορμήσεις Χριστουγέννων, Πρωτοχρονιάς, με χρήση άλλων μέσων μεταφοράς πλοίων ή αεροπλάνων και σε περιόδους γιορτών ενδέχεται να χρειαστεί να κρατηθεί το σύνολο τους κόστους της εξόρμησης σε ακύρωση τελευταίας στιγμής.

Δείτε Πληροφορίες Κανόνες Συμμετοχής

Ανάληψη Ατομικής Ευθύνης

Οι ΤΑΞΙΔΕΥΤΕΣ σας γνωστοποιούν ότι η ορειβασία, η πεζοπορία και γενικά οι δραστηριότητες βουνού ενέχουν κίνδυνο τραυματισμού και σωματικών βλαβών. Η συμμετοχή σας στις εξορμήσεις προϋποθέτει οτι είστε υγιής, οτι έχετε επίγνωση αυτής της επικινδυνότητας και ότι διαθέτετε την εμπειρία και τον εξοπλισμό που απαιτείται για τη συμμετοχή σας, στην εκάστοτε εξόρμηση, ανάλογα με τις δυσκολίες, την εποχή και τις καιρικές συνθήκες. Με βάση τα παραπάνω αποδέχεστε ανεπιφύλακτα ότι οι ΤΑΞΙΔΕΥΤΕΣ δεν φέρουν καμία ευθύνη για οποιοδήποτε τραυματισμό ή σωματική βλάβη μπορεί να σας συμβεί.

Βασικός Εξοπλισμός

Ορειβατικά μποτάκια, Μπατόν (μπαστουνάκια), Φακός κεφαλής με εφεδρικές μπαταρίες, Σφυρίχτρα, Σουγιάς – Αναπτήρας ή σπίρτα, Ατομικό Φαρμακείο, Γυαλιά ηλίου & καπέλο, Αντηλιακή κρέμα, Αντιανεμικό – αδιάβροχο, Φλις, Νερό (1 λίτρο), Ελαφρύ φαγητό, Ισχυρή κολλητική ταινία, Σακίδιο πλάτης, Δεύτερη αλλαξιά ρούχα (παντελόνι, μπλούζα, φούτερ, κάλτσες, εσώρουχα, παπούτσια) – σε περίπτωση που βραχούμε να έχουμε στέγνα ρούχα στο πούλμαν

Ελαφρύ Φαγητό

Σοκολάτα – Ενεργειακή μπάρα, Ξηροί Καρποί (Καρύδια – Αμύγδαλα – Φουντούκια κλπ.), Αποξηραμένα φρούτα (Σύκα –Σταφίδες – Βερίκοκα κλπ.), Φακελάκια με αλάτι και ζάχαρη (χαμηλή πίεση ή υπογλυκαιμία), Σάντουιτς

Προσωπικό Φαρμακείο

Επίδεσμο ελαστικό για περίδεση, Hansaplast, Compeed για φουσκάλες στα πόδια, Betafusin ( αλοιφή με κορτιζόνη και αντιβιωτικό), Fenistil stic αντιαλλεργικό για τσιμπίματα, Zirtec ή άλλο αντιισταμινικό χάπι για αλλεργία, Vertico vomex caps ή κάποιο άλλο φάρμακο για την ζάλη ,δραμαμίνη ή κάτι αντίστοιχο(για ταξίδι με πούλμαν ή αυτοκίνητο ή αεροπλάνο ), Imodium χάπια για διάρροια, Depon ή Panadol ή Lonarid
Είναι σημαντικό να ενημερώνετε τον αρχηγό της εξόρμησης για τυχόν προσωπικό σας σοβαρό πρόβλημα υγείας (αλλεργία, επιληψία, καρδιολογικό πρόβλημα). Ο καθένας μας πρέπει να γνωρίζει και να σέβεται τις δυνατότητες καθώς και τις αδυναμίες του.

Ομαδικότητα

Επιδίωξη κλίματος συνεργασίας και ομαδικότητας με τους συνοδοιπόρους. Καλή διάθεση, αίσθημα ευθύνης και αλληλεγγύης προς το συνοδοιπόρο.

 

X