Ιούλιος, 2019

Σαβ06Ιουλ12:2112:21Νησί Τριζόνια - ΓαλαξίδιΣ΄ένα Υπέροχο Νησί Είδος:ΠεριήγησηΝομός:Φωκίδας

***

Ηλεκτρονική Δήλωση Συμμετοχής 

Πατώντας στον σύνδεσμο θα δείτε αν υπάρχει διαθεσιμότητα

 

Ταξιδεύοντας

 

Τα άγνωστα Τριζόνια θα επισκεφθούμε οι Ταξιδευτές το Σάββατο 6 Ιουλίου για να απολαύσουμε στιγμές χαλάρωσης και ηρεμίας… Είναι το μεγαλύτερο νησί του Κορινθιακού κόλπου, το μόνο κατοικημένο και αποτελεί μέρος ενός συμπλέγματος που περιλαμβάνει άλλα τρία μικρότερα ακατοίκητα νησάκια, τον Άγιο Ιωάννη, το Πλανέμι και το Πρασούδι. Το φυσικό του λιμάνι είναι απάνεμο και μπορεί να φιλοξενήσει αρκετά σκάφη, γι’ αυτό και παλαιότερα ήταν κομβικό σημείο για τα πλοία που κατευθύνονταν από τον Πειραιά προς το Ιόνιο. Θα κάνουμε την βουτιά μας στα πεντακάθαρα νερά, σε μια από τις τρεις όμορφες παραλίες του νησιού και καθώς θα περιπλανόμαστε θα μας συνεπάρουν εικόνες μιας άλλης εποχής… ένας μικρός οικισμός 50 σπιτιών, ένα μικρό λιμάνι, μια εκκλησία, μια μαρίνα, μερικές ταβέρνες που απλώνουν τα τραπέζια τους μέχρι εκεί που χτυπάει το κύμα… χωρίς αυτοκίνητα, χωρίς μηχανάκια… αχ ευτυχώς υπάρχουν ακόμη τέτοιοι τόποι, υπάρχουν ακόμη τέτοιοι άνθρωποι να ζουν απλά, να ζουν ήρεμα, να μας θυμίζουν και την άλλη πλευρά της ζωής… Φεύγοντας μια μικρή στάση στο αρχοντικό Γαλαξίδι … να κλείσουμε την μέρα μας με μυρωδιές γλυκές, από γιασεμιά και γεράνια που ανθίζουν στις όμορφες αυλές των ιστορικών καπετανόσπιτων…

Συνοπτικό Πρόγραμμα

07:00 Αναχώρηση από Γλυφάδα

12:00 Άφιξη στον οικισμό Χάνια

12:15 Μετάβαση με πλοιάριο στο νησάκι Τριζόνια (κόστος 1€)

12:30 – 16:00 Παραμονή στο νησί για μπάνιο και γεύμα

Στα Τριζόνια έχει διατηρηθεί το παραδοσιακό τοπικό χρώμα και φυσικό κάλλος του νησιού ενώ απαγορεύεται η κυκλοφορία τροχοφόρων (αυτοκίνητα – μηχανάκια). Υπάρχουν τρεις παραλίες, η μεγαλύτερη, με την κοκκινωπή αμμουδιά της, βρίσκεται στην θέση Πούντα 2 χλμ. νοτιοανατολικά από το λιμάνι. Δύο ακόμα μικρές παραλίες που ονομάζονται Άσπρα Χαλίκια και Καψάλες, βρίσκονται στην νότια και δυτική πλευρά αντίστοιχα του νησιού. Η βλάστηση του νησιού περιλαμβάνει ελιές, αμυγδαλιές, αμπέλια, φραγκοσυκιές, δενδροκυπάρισσα, πυκνούς σχίνους, πουρνάρια και ευκαλύπτους.

16:00 Μετάβαση με πλοιάριο στον οικισμό Χάνια  (κόστος 1€)

16:30 – 17:30 Μετάβαση στο Γαλαξίδι

17:30 – 19:00 Ελεύθερος χρόνος για περιήγηση

19:00 – 22:00 Μετάβαση στην Αθήνα

 

 

Δείτε Τα Σημεία Επιβίβασης & Ώρες

Πληροφορίες

 

Κόστος
25€
27€
Άμεση Πληρωμή

 

Η έκπτωση ισχύει μόνο για ηλεκτρονική δήλωση συμμετοχής με ταυτόχρονη κατάθεση κόστους (εντός 2 ημερών), μέχρι και την Τετάρτη, την εβδομάδα πριν την εξόρμηση. Να μας ενημερώνετε για ακύρωση. Πληρωμές στο πούλμαν γίνονται δεκτές μόνο σε Ταξιδευτές που ακολουθούν τις εξορμήσεις μας συστηματικά πάνω από 3 χρόνια. (στην τιμή συμπεριλαμβάνεται ο Φ.Π.Α. 24%)

Πως Πληρώνω

Περιλαμβάνει

Τις μετακινήσεις με το πούλμαν,  Συνοδό, Φιλοδωρήματα

Δεν Περιλαμβάνει

Εισόδους σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους, Φαγητό, Ο,τι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα, την μετάβαση με το πλοιάριο (2€ πάει – έλα)

Ακύρωση

Ακύρωση συμμετοχής μπορεί να γίνει μέχρι και 8 ημέρες πριν την εξόρμηση. Το ποσό της προκαταβολής δεν επιστρέφεται αλλά κρατείται για επόμενη δραστηριότητα της επιλογής σας και ισχύει για διάστημα 6 μηνών. Για ακύρωση συμμετοχής μετά την προθεσμία, 7 ημέρες πριν την εξόρμηση το ποσό των χρημάτων δεν επιστρέφεται ούτε κρατείται για επόμενη δραστηριότητα.

Ανάληψη Ατομικής Ευθύνης

Οι ΤΑΞΙΔΕΥΤΕΣ σας γνωστοποιούν ότι η ορειβασία, η πεζοπορία και γενικά οι δραστηριότητες βουνού ενέχουν κίνδυνο τραυματισμού και σωματικών βλαβών. Η συμμετοχή σας στις εξορμήσεις προϋποθέτει οτι είστε υγιής, οτι έχετε επίγνωση αυτής της επικινδυνότητας και ότι διαθέτετε την εμπειρία και τον εξοπλισμό που απαιτείται για τη συμμετοχή σας, στην εκάστοτε εξόρμηση, ανάλογα με τις δυσκολίες, την εποχή και τις καιρικές συνθήκες. Με βάση τα παραπάνω αποδέχεστε ανεπιφύλακτα ότι οι ΤΑΞΙΔΕΥΤΕΣ δεν φέρουν καμία ευθύνη για οποιοδήποτε τραυματισμό ή σωματική βλάβη μπορεί να σας συμβεί.

Ελαφρύ Φαγητό

Σοκολάτα – Ενεργειακή μπάρα, Ξηροί Καρποί (Καρύδια – Αμύγδαλα – Φουντούκια κλπ.), Αποξηραμένα φρούτα (Σύκα –Σταφίδες – Βερίκοκα κλπ.), Φακελάκια με αλάτι και ζάχαρη (χαμηλή πίεση ή υπογλυκαιμία), Σάντουιτς

Προσωπικό Φαρμακείο

Επίδεσμο ελαστικό για περίδεση, Hansaplast, Compeed για φουσκάλες στα πόδια, Betafusin ( αλοιφή με κορτιζόνη και αντιβιωτικό), Fenistil stic αντιαλλεργικό για τσιμπίματα, Zirtec ή άλλο αντιισταμινικό χάπι για αλλεργία, Vertico vomex caps ή κάποιο άλλο φάρμακο για την ζάλη ,δραμαμίνη ή κάτι αντίστοιχο(για ταξίδι με πούλμαν ή αυτοκίνητο ή αεροπλάνο ), Imodium χάπια για διάρροια, Depon ή Panadol ή Lonarid
Είναι σημαντικό να ενημερώνετε τον αρχηγό της εξόρμησης για τυχόν προσωπικό σας σοβαρό πρόβλημα υγείας (αλλεργία, επιληψία, καρδιολογικό πρόβλημα). Ο καθένας μας πρέπει να γνωρίζει και να σέβεται τις δυνατότητες καθώς και τις αδυναμίες του.

Ομαδικότητα

Επιδίωξη κλίματος συνεργασίας και ομαδικότητας με τους συνοδοιπόρους. Καλή διάθεση, αίσθημα ευθύνης και αλληλεγγύης προς το συνοδοιπόρο.

 

X