Οκτώβριος, 2020

Σαβ10Οκτ(Οκτ 10)12:21Κυρ11(Οκτ 11)12:21Χελμός: Ύδατα Της Στύγας - ΖαρούχλαΣτο Μονοπάτι Για Το “Αθάνατο” ΝερόΕίδος:Ορειβατικό,ΠεζοπορικόΝομός:Αχαΐας

***

Ηλεκτρονική Δήλωση Συμμετοχής 

Πατώντας στον σύνδεσμο θα δείτε αν υπάρχει διαθεσιμότητα

ΤΕΛΙΚΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ Πέμπτη 1/10/2020

Για να μην γίνονται επιστροφές χρημάτων για το διάστημα αυτό θα συμπληρώνετε την ηλεκτρονική δήλωση συμμετοχής χωρίς να χρειάζεται να καταθέσετε προκαταβολή.

Αν Μέχρι Πέμπτη 1/10/2020 έχει συμπληρωθεί ο ελάχιστος αριθμός συμμετοχών – 20 άτομα, θα ενημερωθείτε για την πραγματοποίηση του ταξιδιού και θα προχωρήσετε στην εξόφληση του συνολικού κόστους.

Αν μετά τη δήλωσή σας αποφασίσετε να ακυρώσετε παρακαλούμε πολύ να μας ενημερώσετε άμεσα, οι συμμετοχές είναι πλέον πολύ λίγες και βασιζόμαστε στην συνέπειά σας!

Παρακαλούμε πολύ καθώς πλέον υπάρχει μεγάλη δυσκολία στον σχεδιασμό και την υλοποίηση των εξορμήσεων όσοι ενδιαφέρεστε να συμμετάσχετε πρέπει να δηλώσετε άμεσα την συμμετοχή σας για να έχουμε μια εικόνα αν η εκδρομή θα μπορέσει να πραγματοποιηθεί ή όχι.

Covid 19: Λαμβάνουμε μέτρα προστασίας

  • Το πούλμαν τηρεί όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα 
  • Πληρότητα θέσεων του πούλμαν στο 65% και κάθε επιβάτης κάθετε μόνος του στην δυάδα
  • Φοράμε όλοι μάσκα
  • Απολυμαίνουμε τα χέρια μας κατά την είσοδο
  • Δεν συμμετέχουμε αν νιώθουμε αδιαθεσία

Δεν φοβόμαστε, προσέχουμε!

Ταξιδεύοντας

Σ΄ένα από τα ομορφότερα βουνά της Ελλάδας, σ’ έναν παράδεισο σπάνιων φυτών και ζώων, εκεί όπου ρέει αιώνες τώρα το “αθάνατο” νερό της Στύγας, στον Χελμό, θα βρεθούμε οι Ταξιδευτές το Σάββατο 10 και την Κυριακή 11 Οκτωβρίου. Οι αρχαίοι Έλληνες ονόμαζαν το βουνό «Αροάνια Όρη», δηλαδή ο τόπος των άφθονων νερών και εκεί σύμφωνα με τη μυθολογία κατοικούσε η χθόνια θεότητα Στύγα, κόρη του Ωκεανού και της Τηθύος και προσωποποίηση των νερών του Άδη. Στο ιερό νερό της έπαιρναν όρκο οι θεοί κι εκεί οι θνητοί αναζητούσαν την αθανασία… Πεζοπορώντας σ’ ένα πανέμορφο τοπίο με τον επιβλητικό όγκο του Χελμού να μας σκεπάζει θα φτάσουμε και θα δροσιστούμε απ’ το νερό… που ίσως να μας χαρίσει κι εμάς μια κάποια αίσθηση “αθανασίας” και μας θυμίσει την σημασία και την αξία της θνητότητας μας, ίσως μια “μαγική θεραπεία” της ψυχής μας … Θα μας φιλοξενήσει η Ζαρούχλα, ένα πολύ όμορφο χωριό κρυμμένο μέσα στις καστανιές και στα έλατα, χαρίζοντάς μας στιγμές αναζωογόνησης!

Συνοπτικό Πρόγραμμα

1η ημέρα: Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2020

06:30 Αναχώρηση από Γλυφάδα

07:00 – 11:00 Μετάβαση από Αθήνα στο χωριό Μεσορρούγι Αχαϊας (184 χλμ)

11:00 – 18:00 Πεζοπορία στη κοιλάδα της Στύγας: Δρόμος (1.150μ.) – Άνω Μεσορρούγι (1.180μ.) – Τέσσερα Έλατα (1.300μ.) – Ασπρόχωμα (1.650μ.) – Ύδατα Στυγός (1.730μ.)

(Μπρος Πίσω: 12,6 χλμ. Υ.Δ.:+630μ. -630μ.  Ω.Π.: 6,5-7 ώρες  Β.Δ.: 2+ Μέτρια Διαδρομή)

Για να διασχίσουμε την επικίνδυνη τραβέρσα στο Ασπρόχωμα, πριν το καταρράκτη της Στύγας, θα απλώσουμε ορειβατικό σχοινί, διότι το σταθερό συρματόσχοινο που υπήρχε έχει καταστραφεί.

Υπάρχει η δυνατότητα κάποιος να κάνει εύκολη τη διαδρομή, περιμένοντας την ομάδα στο πλατό πριν το Ασπρόχωμα, χωρίς να περάσει τη σάρα και να μη πάει στον καταρράκτη της Στύγας.

18:00 – 19:30 Μετάβαση στο χωριό Ζαρούχλα Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο Ζαρούχλα Inn

19:30 – 22:00 Περιήγηση στο χωριό – Δείπνο σε τοπική ταβέρνα

22:00 Ελεύθερο πρόγραμμα

 

2η ημέρα: Κυριακή 11 Οκτωβρίου  2020

08:30 – 10:00 Περιήγηση στη Ζαρούχλα ή χαλάρωση στο ξενοδοχείο

10:00 – 16:00 Πεζοπορία στο όρος Κράθις: Ζαρούχλα (1.000μ.) – Διασέλα (1.500μ.) – Λυκόρεμα (1.200μ.) – Βρύση της Γκόλφως (1.200μ.) – Σόλος (1.050μ.) 

(Διάσχιση : 12 χλμ.  Υ.Δ.:+570μ. -520μ.  Ω.Π.: 5,5-6 ώρες   Β.Δ.: 1 Εύκολη Διαδρομή)

16:00 – 18:30 Περιήγηση στο χωριό Σόλος ΑχαϊαςΓεύμα σε τοπική ταβέρνα

18:30 – 22:30 Αναχώρηση για Αθήνα και πιθανή ώρα άφιξης

 

Συντονιστής ομάδας : Κωστής Πετρόπουλος

 

Οι ώρες που αναγράφονται στο πρόγραμμα είναι ενδεικτικές και μπορεί να αλλάζουν ανάλογα με τις συνθήκες, επίσης ο αρχηγός έχει το δικαίωμα για μερική ή ολική τροποποίηση του προγράμματος της εξόρμησης όταν αντικειμενικοί λόγοι το επιτάσσουν (καιρικές συνθήκες, κακή κατάσταση δρόμων κλπ.).

 

Δείτε Τα Σημεία Επιβίβασης & Ώρες

Δείτε Βαθμούς Δυσκολίας & Εξοπλισμό

Πληροφορίες

 

 Κόστος (κατ’ άτομο) σε: 
Μονόκλινο Δίκλινο Τρίκλινο
155€ 115€ 115€
Περιορισμένος Αριθμός

 

Για Παρέες

 

Προκαταβολή

0€

To άτομο

Για να μην γίνονται επιστροφές χρημάτων για το διάστημα αυτό θα συμπληρώνετε την ηλεκτρονική δήλωση συμμετοχής χωρίς να χρειάζεται να καταθέσετε προκαταβολή.

Αν Μέχρι Πέμπτη 1/10/2020  έχει συμπληρωθεί ο ελάχιστος αριθμός συμμετοχών – 20 άτομα, θα ενημερωθείτε για την πραγματοποίηση του ταξιδιού και θα προχωρήσετε στην εξόφληση του συνολικού κόστους

Αν μετά τη δήλωσή σας αποφασίσετε να ακυρώσετε παρακαλούμε πολύ να μας ενημερώσετε άμεσα, οι συμμετοχές είναι πλέον πολύ λίγες και βασιζόμαστε στην συνέπειά σας!

Για Ακύρωση συμμετοχής μετά την εξόφληση: Παρασκευή 2/10/2020

κρατείται το 80% του κόστους 

 

Αν την τελευταία στιγμή παρουσιάσετε συμπτώματα και δεν νιώθετε καλά, υποχρεούστε να ακυρώσετε την συμμετοχή σας και δεν δικαιούστε επιστροφή χρημάτων. Μπορείτε να βρείτε κάποιο άλλο άτομο να σας αντικαταστήσει.

Πως Πληρώνω

Περιλαμβάνει

Τις μετακινήσεις με το πούλμαν, Την διαμονή στο ξενοδοχείο στο αντίστοιχο δωμάτιο με πρωινό, Αρχηγό, Συνοδό, Φιλοδωρήματα

Δεν Περιλαμβάνει

Εισόδους σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους, Φαγητό, τον φόρος διανυκτέρευσης που πληρώνεται στο ξενοδοχείο (Περίπου 3€ ανά δωμάτιο /ανά διανυκτέρευση),Ο,τι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα

Ανάληψη Ατομικής Ευθύνης

Οι ΤΑΞΙΔΕΥΤΕΣ σας γνωστοποιούν ότι η ορειβασία, η πεζοπορία και γενικά οι δραστηριότητες βουνού ενέχουν κίνδυνο τραυματισμού και σωματικών βλαβών. Η συμμετοχή σας στις εξορμήσεις προϋποθέτει οτι είστε υγιής, οτι έχετε επίγνωση αυτής της επικινδυνότητας και ότι διαθέτετε την εμπειρία και τον εξοπλισμό που απαιτείται για τη συμμετοχή σας, στην εκάστοτε εξόρμηση, ανάλογα με τις δυσκολίες, την εποχή και τις καιρικές συνθήκες. Με βάση τα παραπάνω αποδέχεστε ανεπιφύλακτα ότι οι ΤΑΞΙΔΕΥΤΕΣ δεν φέρουν καμία ευθύνη για οποιοδήποτε τραυματισμό ή σωματική βλάβη μπορεί να σας συμβεί.

Βασικός Εξοπλισμός

Ορειβατικά μποτάκια, Μπατόν (μπαστουνάκια), Φακός κεφαλής με εφεδρικές μπαταρίες, Σφυρίχτρα, Ατομικό Φαρμακείο, Γυαλιά ηλίου & καπέλο, Αντηλιακή κρέμα, Αντιανεμικό – αδιάβροχο, Φλις, Νερό (1 λίτρο), Ελαφρύ φαγητό, Ισχυρή κολλητική ταινία, Σακίδιο πλάτης, Δεύτερη αλλαξιά ρούχα (παντελόνι, μπλούζα, φούτερ, κάλτσες, εσώρουχα, παπούτσια) – σε περίπτωση που βραχούμε να έχουμε στέγνα ρούχα στο πούλμαν

Ελαφρύ Φαγητό

Σοκολάτα – Ενεργειακή μπάρα, Ξηροί Καρποί (Καρύδια – Αμύγδαλα – Φουντούκια κλπ.), Αποξηραμένα φρούτα (Σύκα –Σταφίδες – Βερίκοκα κλπ.), Φακελάκια με αλάτι και ζάχαρη (χαμηλή πίεση ή υπογλυκαιμία), Σάντουιτς

Προσωπικό Φαρμακείο

Επίδεσμο ελαστικό για περίδεση, Hansaplast, Compeed για φουσκάλες στα πόδια, Betafusin ( αλοιφή με κορτιζόνη και αντιβιωτικό), Fenistil stic αντιαλλεργικό για τσιμπίματα, Zirtec ή άλλο αντιισταμινικό χάπι για αλλεργία, Vertico vomex caps ή κάποιο άλλο φάρμακο για την ζάλη ,δραμαμίνη ή κάτι αντίστοιχο(για ταξίδι με πούλμαν ή αυτοκίνητο ή αεροπλάνο ), Imodium χάπια για διάρροια, Depon ή Panadol ή Lonarid
Είναι σημαντικό να ενημερώνετε τον αρχηγό της εξόρμησης για τυχόν προσωπικό σας σοβαρό πρόβλημα υγείας (αλλεργία, επιληψία, καρδιολογικό πρόβλημα). Ο καθένας μας πρέπει να γνωρίζει και να σέβεται τις δυνατότητες καθώς και τις αδυναμίες του.

Ομαδικότητα

Επιδίωξη κλίματος συνεργασίας και ομαδικότητας με τους συνοδοιπόρους. Καλή διάθεση, αίσθημα ευθύνης και αλληλεγγύης προς το συνοδοιπόρο.

 

X