Μάρτιος, 2020

Κυρ08Μαρ12:2112:21Υμηττός Συνάντηση Αρχαρίων και Ενεργειακές Ασκήσεις Τσι ΚούνγκΑνακαλύπτοντας Την ΠεζοπορίαΕίδος:Για Αρχάριους Πεζοπόρους,Τσι ΚουνγκΝομός:Αττικής

***

Ηλεκτρονική Δήλωση Συμμετοχής 

Πατώντας στον σύνδεσμο θα δείτε αν υπάρχει διαθεσιμότητα

 

Ταξιδεύοντας

Τι σημαίνει να είσαι ορεινός πεζοπόρος; Γιατί όλο και περισσότεροι άνθρωποι το αποζητούν; Είναι μια εύκολη ή δύσκολη δραστηριότητα; Και μπορεί να μας “χωρέσει” όλους; Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος για να μάθουμε τις απαντήσεις αυτές από μια πεζοπορική – ενημερωτική εξόρμηση στον πιο κοντινό, φιλικό και όμορφο ορεινό προορισμό της πρωτεύουσας, τον Υμηττό, σε μια διαδρομή προσαρμοσμένη στα μέτρα των αρχάριων ορειβατών ώστε να μπορέσουν να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους και να γνωρίσουν την ελληνική φύση που εδώ δίνεται απλόχερα, με πάνω από 600 είδη φυτών, μερικά από τα οποία σπάνια, και περισσότερα από 100 είδη πουλιών και ζώων.

Συνοπτικό Πρόγραμμα

Στην συνάντησή μας αυτή θα γνωρίσουμε τα μυστικά της ορεινής πεζοπορίας και της ορειβασίας, τον εξοπλισμό που αυτά απαιτούν και θα μάθουμε τη φιλοσοφία που πρέπει να διέπει έναν σωστό πεζοπόρο και ορειβάτη. Επίσης θα έρθουμε σε μια επαφή με το Τσι-Κουνγκ, την αρχαία κινέζικη πρακτική που δουλεύει με την ενέργεια του σώματος, μας χαλαρώνει και μας τονώνει. Η διάρκεια της πρακτικής μας θα είναι περίπου 45′ και θα αφιερώσουμε και 15′ για να εξηγηθεί ο τρόπος με τον οποίο ασκούμαστε σε αυτό. Η πρακτική θα πραγματοποιηθεί λίγο μετά την έναρξη της πεζοπορίας. 

 

09:00 Συνάντηση στο Πυροφυλάκιο Καισαριανής (Δείτε στο χάρτη)

(Κάτω από την γέφυρα εκεί που βρίσκονται οι μπάρες)

09:15 – 09:45 Ενημέρωση αρχαρίων

09:45 – 14:00 Πεζοπορία: Πυροφυλάκιο Καισαριανής – Βοτανικός Κήπος Καισαριανής – Μονή Καισαριανής ( Στην Μονή Καισαριανής θα γίνει μάθημα Τσιγκ Κουγκ που διαρκεί περίπου μία ώρα) – Πύργος Ανθούσας – Καλοπούλα (Κυκλική, 8 χλμ., 4 ώρες, Β.Δ. 1 – κατάλληλο για αρχαρίους, +200μ., -200μ.) 

Μια χαλαρή πορεία 3 ωρών σε μονοπάτι με αρκετά δασωμένα σημεία, χωρίς μεγάλες κλίσεις (κινείται σε ισοϋψείς καμπύλες) και με θέα στο λεκανοπέδιο. Το μονοπάτι θα μας οδηγήσει στον Βοτανικό Κήπο Καισαριανής, στην Μονή Καισαριανής, στον Πύργο της Ανθούσας και θα καταλήξουμε στο χώρο αναψυχής Καλοπούλα. 

14:00 – 14:30 Διάλειμμα για κολατσιό στην Καλοπούλα. Δυνατότητα να πιούμε ή να φάμε κάτι ελαφρύ από το αναψυκτήριο της Καλοπούλας ή snak που θα έχει ο καθένας μαζί του. Συζήτηση για θέματα που αφορούν τη σωστή διατροφή στην πεζοπορία, την προετοιμασία και τα οφέλη που μας προσφέρει η πεζοπορία. Θα αναφερθούμε επίσης στο πως οι Ταξιδευτές αγαπάμε να συνδυάζουμε την πεζοπορία με πολιτιστικές περιηγήσεις. Την ώρα του διαλείμματος  θα γίνει και μικρή αναφορά στο Τσιγκ Κούγκ.

14:30 – 15:00 Επιστροφή από ήπια κατηφορικό μονοπάτι που καταλήγει στο αρχικό σημείο (μπάρες) και αναχώρηση

 

Υπεύθυνοι: Στέλλα Λάιτμερ, Αλεξάνδρα Δημητράκου

 

Οι ώρες που αναγράφονται στο πρόγραμμα είναι ενδεικτικές και μπορεί να αλλάζουν ανάλογα με τις συνθήκες, επίσης ο αρχηγός έχει το δικαίωμα για μερική ή ολική τροποποίηση του προγράμματος της εξόρμησης όταν αντικειμενικοί λόγοι το επιτάσσουν (καιρικές συνθήκες, κακή κατάσταση δρόμων κλπ.).

Πληροφορίες

ΚΟΣΤΟΣ 

15€

Με κατάθεση μέχρι και την Τετάρτη (3 – 4 ημέρες πριν) (εφόσον υπάρχουν διαθέσιμες θέσεις)

Η τιμή ισχύει μόνο για ηλεκτρονική δήλωση συμμετοχής με ταυτόχρονη κατάθεση κόστους (αμέσως μετά τη δήλωση ή το αργότερο εντός 2 ημερών).

 

ΚΟΣΤΟΣ 

20€

Για δηλώσεις και καταθέσεις την τελευταία στιγμή δηλαδή από την Πέμπτη (2 – 3 ημέρες πριν) (εφόσον υπάρχουν διαθέσιμες θέσεις)

Δηλώσεις που δεν συνοδεύονται από πληρωμή δεν κατοχυρώνουν την θέση. Σε περίπτωση που η πληρωμή γίνει και οι θέσεις έχουν ήδη καλυφθεί (για τις δηλώσεις της τελευταία στιγμής) το ποσό δεν χάνεται, κρατείται για επόμενη φορά και ισχύει για διάστημα 6 μηνών, μετά το ποσό χάνεται. 

Πως Πληρώνω

Περιλαμβάνει

Αρχηγό, Συνοδό, Ενεργειακές Ασκήσεις Τσι Κούνγκ, Φιλοδωρήματα

Δεν Περιλαμβάνει

Εισόδους σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους, Φαγητό, Ο,τι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα

Ακύρωση

Ακύρωση συμμετοχής μπορεί να γίνει μέχρι και 8 ημέρες πριν την εξόρμηση. Το ποσό δεν επιστρέφεται αλλά κρατείται για επόμενη δραστηριότητα της επιλογής σας και ισχύει για διάστημα 6 μηνών. Για ακύρωση συμμετοχής μετά την προθεσμία, 7 ημέρες πριν την εξόρμηση το ποσό των χρημάτων δεν επιστρέφεται ούτε κρατείται για επόμενη δραστηριότητα.

Ανάληψη Ατομικής Ευθύνης

Οι ΤΑΞΙΔΕΥΤΕΣ σας γνωστοποιούν ότι η ορειβασία, η πεζοπορία και γενικά οι δραστηριότητες βουνού ενέχουν κίνδυνο τραυματισμού και σωματικών βλαβών. Η συμμετοχή σας στις εξορμήσεις προϋποθέτει οτι είστε υγιής, οτι έχετε επίγνωση αυτής της επικινδυνότητας και ότι διαθέτετε την εμπειρία και τον εξοπλισμό που απαιτείται για τη συμμετοχή σας, στην εκάστοτε εξόρμηση, ανάλογα με τις δυσκολίες, την εποχή και τις καιρικές συνθήκες. Με βάση τα παραπάνω αποδέχεστε ανεπιφύλακτα ότι οι ΤΑΞΙΔΕΥΤΕΣ δεν φέρουν καμία ευθύνη για οποιοδήποτε τραυματισμό ή σωματική βλάβη μπορεί να σας συμβεί.

Βασικός Εξοπλισμός

Ορειβατικά μποτάκια ή Αθλητικά Παπούτσια, Γυαλιά ηλίου & καπέλο, Αντιανεμικό – αδιάβροχο, Φλις, Νερό (1 λίτρο), Ελαφρύ φαγητό, Σακίδιο πλάτης, Δεύτερη αλλαξιά ρούχα (παντελόνι, μπλούζα, φούτερ, κάλτσες, εσώρουχα, παπούτσια) – σε περίπτωση που βραχούμε να έχουμε στέγνα ρούχα 

Ελαφρύ Φαγητό

Σοκολάτα – Ενεργειακή μπάρα, Ξηροί Καρποί (Καρύδια – Αμύγδαλα – Φουντούκια κλπ.), Αποξηραμένα φρούτα (Σύκα –Σταφίδες – Βερίκοκα κλπ.), Φακελάκια με αλάτι και ζάχαρη (χαμηλή πίεση ή υπογλυκαιμία), Σάντουιτς

Προσωπικό Φαρμακείο

Επίδεσμο ελαστικό για περίδεση, Hansaplast, Compeed για φουσκάλες στα πόδια, Betafusin ( αλοιφή με κορτιζόνη και αντιβιωτικό), Fenistil stic αντιαλλεργικό για τσιμπίματα, Zirtec ή άλλο αντιισταμινικό χάπι για αλλεργία, Vertico vomex caps ή κάποιο άλλο φάρμακο για την ζάλη ,δραμαμίνη ή κάτι αντίστοιχο(για ταξίδι με πούλμαν ή αυτοκίνητο ή αεροπλάνο ), Imodium χάπια για διάρροια, Depon ή Panadol ή Lonarid
Είναι σημαντικό να ενημερώνετε τον αρχηγό της εξόρμησης για τυχόν προσωπικό σας σοβαρό πρόβλημα υγείας (αλλεργία, επιληψία, καρδιολογικό πρόβλημα). Ο καθένας μας πρέπει να γνωρίζει και να σέβεται τις δυνατότητες καθώς και τις αδυναμίες του.

Ομαδικότητα

Επιδίωξη κλίματος συνεργασίας και ομαδικότητας με τους συνοδοιπόρους. Καλή διάθεση, αίσθημα ευθύνης και αλληλεγγύης προς το συνοδοιπόρο.

 

X