Σεπτέμβριος, 2020

Κυρ27Σεπ12:2112:21Φαράγγι ΝηλέαRiver Trekking στο φαράγγι της ΜπολοβίναιναςΕίδος:Ορειβατικό,ΠεζοπορικόΝομός:Εύβοιας

***

Ηλεκτρονική Δήλωση Συμμετοχής 

Πατώντας στον σύνδεσμο θα δείτε αν υπάρχει διαθεσιμότητα

ΤΕΛΙΚΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΤΡΙΤΗ 22/9/2020

Για να μην γίνονται επιστροφές χρημάτων για το διάστημα αυτό θα συμπληρώνετε την ηλεκτρονική δήλωση συμμετοχής χωρίς να χρειάζεται να καταθέσετε προκαταβολή.

Αν Μέχρι Τρίτη 22/9/2020 έχει συμπληρωθεί ο ελάχιστος αριθμός συμμετοχών – 25 άτομα, θα ενημερωθείτε για την πραγματοποίηση του ταξιδιού και θα προχωρήσετε στην εξόφλυση του συνολικού κόστους.

Αν μετά τη δήλωσή σας αποφασίσετε να ακυρώσετε παρακαλούμε πολύ να μας ενημερώσετε άμεσα, οι συμμετοχές είναι πλέον πολύ λίγες και βασιζόμαστε στην συνέπειά σας!

Παρακαλούμε πολύ καθώς πλέον υπάρχει μεγάλη δυσκολία στον σχεδιασμό και την υλοποίηση των εξορμήσεων όσοι ενδιαφέρεστε να συμμετάσχετε πρέπει να δηλώσετε άμεσα την συμμετοχή σας για να έχουμε μια εικόνα αν η εκδρομή θα μπορέσει να πραγματοποιηθεί ή όχι.

Covid 19: Λαμβάνουμε μέτρα προστασίας

  • Το πούλμαν τηρεί όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα 
  • Πληρότητα θέσεων του πούλμαν στο 65% και κάθε επιβάτης κάθετε μόνος του στην δυάδα
  • Φοράμε όλοι μάσκα
  • Απολυμαίνουμε τα χέρια μας κατά την είσοδο
  • Δεν συμμετέχουμε αν νιώθουμε αδιαθεσία

Δεν φοβόμαστε, προσέχουμε!

Ταξιδεύοντας

Τη Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου, οι Ταξιδευτές, για να δροσιστούμε, θα βουτήξουμε στα καθάρια και κρυστάλλινα νερά του Νηλέα (Αράπη) ποταμού στην Βόρεια Εύβοια… Θα πεζοπορήσουμε στο εντυπωσιακό φαράγγι της “Μπολοβίναινας” που είναι κρυμμένο, σε μια δασώδη περιοχή μεταξύ των χωριών Στράφοι – Αμέλαντες – Αγία Άννα – Παλαιόβρυση – Κεράμεια. Ένα εξαιρετικό τοπίο άγριας ομορφιάς, με το μαύρο χρώμα των τεράστιων βράχων που αιωρούνται πάνω από τα κεφάλια μας, να τονίζουν το γαλαζοπράσινο χρώμα των νερών του ποταμού και να δημιουργούν μια απόκοσμη αντίθεση. Η πεζοπορία γίνεται στις όχθες του ποταμού και μέσα στο νερό (river trekking). Σε αρκετά σημεία θα χρειαστεί να κολυμπήσουμε για λίγο, οπότε ότι μεταφέρουμε θα πρέπει να προστατεύεται μέσα σε αδιάβροχο σάκο. Η διάσχιση της Μπολοβίναινας είναι σίγουρα μια μοναδική εμπειρία σε ένα από τα ομορφότερα φαράγγια του νησιού!!!

Συνοπτικό Πρόγραμμα

06:00 Αναχώρηση από Γλυφάδα

06:00 – 10:00 Μετάβαση στην αρχή της διαδρομής (εκκλησάκι Αγία Θέκλα στη Παλαιόβρυση)

10:00 – 15:00 River Trekking στο Νηλέα (Αράπη) ποταμό : Δρόμος (350μ.) – Εκκλησάκι Αγίας Θέκλας (300 μ.) – Όχθη ποταμού Νηλέα (150μ.) – Γέφυρα ποταμού (200μ.) – Δρόμος (350μ.)

Κυκλική διαδρομή 6,5 χλμ., Υ.Δ.:+250μ. -250μ., Ω.Π.: 4,5-5 ώρες, Β.Δ.: 1 Εύκολη Διαδρομή  (Περπατάμε με παπούτσια ποταμού ή ορειβατικά μποτάκια και σορτς μαγιό γιατί σε κάποια σημεία κολυμπάμε. Οπωσδήποτε χρειάζεται να έχουμε μαζί μας, μια δεύτερη αλλαξιά με ρούχα και παπούτσια, διότι σίγουρα θα βραχούμε!!!)

15:00 – 18:30 Μετάβαση στην Αγκάλη (Παραλία Αγίας Άννας) μπάνιο στο Αιγαίο και γεύμα 

18:30 – 22:00 Αναχώρηση και πιθανή ώρα άφιξης στην Αθήνα

 

Συντονιστής της ομάδας : Κωστής Πετρόπουλος

 

Οι ώρες που αναγράφονται στο πρόγραμμα είναι ενδεικτικές και μπορεί να αλλάζουν ανάλογα με τις συνθήκες, επίσης ο αρχηγός έχει το δικαίωμα για μερική ή ολική τροποποίηση του προγράμματος της εξόρμησης όταν αντικειμενικοί λόγοι το επιτάσσουν (καιρικές συνθήκες, κακή κατάσταση δρόμων κλπ.).

 

Δείτε Τα Σημεία Επιβίβασης & Ώρες

Δείτε Βαθμούς Δυσκολίας & Εξοπλισμό

Πληροφορίες

ΚΟΣΤΟΣ 

25€

Για να μην γίνονται επιστροφές χρημάτων για το διάστημα αυτό θα συμπληρώνετε την ηλεκτρονική δήλωση συμμετοχής χωρίς να χρειάζεται να καταθέσετε προκαταβολή.

Αν Μέχρι Τρίτη 22/9/2020 έχει συμπληρωθεί ο ελάχιστος αριθμός συμμετοχών – 25 άτομα, θα ενημερωθείτε για την πραγματοποίηση του ταξιδιού και θα προχωρήσετε στην εξόφλυση του συνολικού κόστους

Αν μετά τη δήλωσή σας αποφασίσετε να ακυρώσετε παρακαλούμε πολύ να μας ενημερώσετε άμεσα, οι συμμετοχές είναι πλέον πολύ λίγες και βασιζόμαστε στην συνέπειά σας!

Σε περίπτωση ακύρωσης μετά την εξόφλυση που θα πρέπει να γίνει την Τετάρτη 23/9/2020 χάνεται το 100% του κόστους

Αν την τελευταία στιγμή παρουσιάσετε αδιαθεσία, υποχρεούστε να ακυρώσετε την συμμετοχή σας και δεν δικαιούστε επιστροφή χρημάτων. Μπορείτε να βρείτε κάποιο άλλο άτομο να σας αντικαταστήσει.

Πως Πληρώνω

Περιλαμβάνει

Τις μετακινήσεις με το πούλμαν, Αρχηγό, Συνοδό, Φιλοδωρήματα

Δεν Περιλαμβάνει

Εισόδους σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους, Φαγητό, Ο,τι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα

Ανάληψη Ατομικής Ευθύνης

Οι ΤΑΞΙΔΕΥΤΕΣ σας γνωστοποιούν ότι η ορειβασία, η πεζοπορία και γενικά οι δραστηριότητες βουνού ενέχουν κίνδυνο τραυματισμού και σωματικών βλαβών. Η συμμετοχή σας στις εξορμήσεις προϋποθέτει οτι είστε υγιής, οτι έχετε επίγνωση αυτής της επικινδυνότητας και ότι διαθέτετε την εμπειρία και τον εξοπλισμό που απαιτείται για τη συμμετοχή σας, στην εκάστοτε εξόρμηση, ανάλογα με τις δυσκολίες, την εποχή και τις καιρικές συνθήκες. Με βάση τα παραπάνω αποδέχεστε ανεπιφύλακτα ότι οι ΤΑΞΙΔΕΥΤΕΣ δεν φέρουν καμία ευθύνη για οποιοδήποτε τραυματισμό ή σωματική βλάβη μπορεί να σας συμβεί.

Βασικός Εξοπλισμός

Ορειβατικά μποτάκια, Μπατόν (μπαστουνάκια), Φακός κεφαλής με εφεδρικές μπαταρίες, Σφυρίχτρα, Ατομικό Φαρμακείο, Γυαλιά ηλίου & καπέλο, Αντηλιακή κρέμα, Αντιανεμικό – αδιάβροχο, Φλις, Νερό (1 λίτρο), Ελαφρύ φαγητό, Ισχυρή κολλητική ταινία, Σακίδιο πλάτης, Δεύτερη αλλαξιά ρούχα (παντελόνι, μπλούζα, φούτερ, κάλτσες, εσώρουχα, παπούτσια) – σε περίπτωση που βραχούμε να έχουμε στέγνα ρούχα στο πούλμαν

Ελαφρύ Φαγητό

Σοκολάτα – Ενεργειακή μπάρα, Ξηροί Καρποί (Καρύδια – Αμύγδαλα – Φουντούκια κλπ.), Αποξηραμένα φρούτα (Σύκα –Σταφίδες – Βερίκοκα κλπ.), Φακελάκια με αλάτι και ζάχαρη (χαμηλή πίεση ή υπογλυκαιμία), Σάντουιτς

Προσωπικό Φαρμακείο

Επίδεσμο ελαστικό για περίδεση, Hansaplast, Compeed για φουσκάλες στα πόδια, Betafusin ( αλοιφή με κορτιζόνη και αντιβιωτικό), Fenistil stic αντιαλλεργικό για τσιμπίματα, Zirtec ή άλλο αντιισταμινικό χάπι για αλλεργία, Vertico vomex caps ή κάποιο άλλο φάρμακο για την ζάλη ,δραμαμίνη ή κάτι αντίστοιχο(για ταξίδι με πούλμαν ή αυτοκίνητο ή αεροπλάνο ), Imodium χάπια για διάρροια, Depon ή Panadol ή Lonarid
Είναι σημαντικό να ενημερώνετε τον αρχηγό της εξόρμησης για τυχόν προσωπικό σας σοβαρό πρόβλημα υγείας (αλλεργία, επιληψία, καρδιολογικό πρόβλημα). Ο καθένας μας πρέπει να γνωρίζει και να σέβεται τις δυνατότητες καθώς και τις αδυναμίες του.

Ομαδικότητα

Επιδίωξη κλίματος συνεργασίας και ομαδικότητας με τους συνοδοιπόρους. Καλή διάθεση, αίσθημα ευθύνης και αλληλεγγύης προς το συνοδοιπόρο.

 

X