Οκτώβριος, 2020

Σαβ03Οκτ(Οκτ 3)12:21Κυρ04(Οκτ 4)12:21Φαράγγι της Νεμούτας - Φαράγγι των Ξωτικών - ΟλυμπίαΣτις Μαγικές Κρυψώνες Των ΞωτικώνΕίδος:ΠεζοπορικόΝομός:Ηλείας

***

Ηλεκτρονική Δήλωση Συμμετοχής 

Πατώντας στον σύνδεσμο θα δείτε αν υπάρχει διαθεσιμότητα

ΤΕΛΙΚΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ Παρασκευή 25/9/2020

Για να μην γίνονται επιστροφές χρημάτων για το διάστημα αυτό θα συμπληρώνετε την ηλεκτρονική δήλωση συμμετοχής χωρίς να χρειάζεται να καταθέσετε προκαταβολή.

Αν Μέχρι Παρασκευή 25/9/2020 έχει συμπληρωθεί ο ελάχιστος αριθμός συμμετοχών – 15 άτομα, θα ενημερωθείτε για την πραγματοποίηση του ταξιδιού και θα προχωρήσετε στην εξόφλυση του συνολικού κόστους.

Αν μετά τη δήλωσή σας αποφασίσετε να ακυρώσετε παρακαλούμε πολύ να μας ενημερώσετε άμεσα, οι συμμετοχές είναι πλέον πολύ λίγες και βασιζόμαστε στην συνέπειά σας!

Παρακαλούμε πολύ καθώς πλέον υπάρχει μεγάλη δυσκολία στον σχεδιασμό και την υλοποίηση των εξορμήσεων όσοι ενδιαφέρεστε να συμμετάσχετε πρέπει να δηλώσετε άμεσα την συμμετοχή σας για να έχουμε μια εικόνα αν η εκδρομή θα μπορέσει να πραγματοποιηθεί ή όχι.

Covid 19: Λαμβάνουμε μέτρα προστασίας

  • Το πούλμαν τηρεί όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα 
  • Πληρότητα θέσεων του πούλμαν στο 65% και κάθε επιβάτης κάθετε μόνος του στην δυάδα
  • Φοράμε όλοι μάσκα
  • Απολυμαίνουμε τα χέρια μας κατά την είσοδο
  • Δεν συμμετέχουμε αν νιώθουμε αδιαθεσία

Δεν φοβόμαστε, προσέχουμε!

Ταξιδεύοντας

Το Σάββατο 3 και την Κυριακή 4 Οκτωβρίου, οι ταξιδευτές θα βρεθούμε στον μυθικό Ερύμανθο και θα γνωρίσουμε τους κρυμμένους “παραδείσους” της ορεινής Ηλείας. Θα περάσουμε μέσα από το μαγεμένο δρυοδάσος της Φολόης, τον τόπο όπου ο ημίθεος Ηρακλής πραγματοποίησε τον 4ο του άθλο και εξολόθρευσε τον τρομερό κάπρο. Εκεί ανάμεσα στις θεόρατες πλατύφυλλες βελανιδιές κατοικούσαν οι Δρυάδες νύμφες και στα ξέφωτα αντάμωναν οι Κένταυροι. Σε αυτό το παραμυθένιο σκηνικό θα συναντήσουμε τον ποταμό Ερύμανθο και το φαράγγι της Νεμούτας, με τους οκτώ πανέμορφους καταρράκτες της ρεματιάς του Χαρατσαρίου. Σαν μικροί εξερευνητές θα τρυπώσουμε ανάμεσα σε βράχους, ανάμεσα στις ρίζες αιωνόβιων δέντρων και θα βρεθούμε στις μαγικές κρυψώνες των ξωτικών… αν είμαστε τυχεροί ίσως τα δούμε να λούζονται στα κρυστάλλινα νερά… Ξεκούραστοι και ανανεωμένοι θα συναντήσουμε την επομένη, τον ποταμό Ενιπέα που θα μας φανερώσει ένα ακόμη μονοπάτι, ένα ακόμη φαράγγι αυτό της γειτονιάς των ξωτικών… μαγεμένοι και πάλι θα αφεθούμε να μας παρασύρουν οι ονειρεμένες εικόνες παραμυθιών και μύθων…

Συνοπτικό Πρόγραμμα

1η Ημέρα: Σάββατο 3 Οκτωβρίου 

06:00 Αναχώρηση από Γλυφάδα 

11:30 Άφιξη στο χωριό Νεμούτα 

12:00 – 18:00 Πεζοπορία: Φαράγγι της Νεμούτας – καταρράκτες Χαρατσαρίου (Κυκλική, 10 χλμ., 5-6 ώρες, +540μ., -540μ., Β.Δ. 1 – μέτριας δυσκολίας για πεζοπόρους) 

(Θα χρησιμοποιήσουμε αγροτικό για την μεταφορά στο χωριό – κόστος περίπου 7€ το άτομο)

18:00 – 19:00 Μετάβαση στην Αρχαία Ολυμπία και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο Olympion Asty

19:00 – 20:30 Ελεύθερος χρόνος 

21:00 Γεύμα στο ξενοδοχείο (συμπεριλαμβάνεται στην τιμή)

 

2η ημέρα: Κυριακή 4 Οκτωβρίου 

08:30 – 09:30 Μετάβαση στο φαράγγι στις γειτονιές των ξωτικών

09:30 – 14:30 Πεζοπορία: Φαράγγι του Ενιπέα (Διάσχιση, 3 χιλιόμετρα, 3 ώρες, -200, Β.Δ. 1 για πεζοπόρους)

(Θα χρησιμοποιήσουμε αγροτικό για την μεταφορά στο χωριό – μικρό κόστος)

15:00 – 17:00 Γεύμα σε τοπική ταβέρνα

17:00 – 21:30 Αναχώρηση και πιθανή άφιξη στην Αθήνα

 

Υπεύθυνοι: Στέλλα Λάιτμερ, Τοπικός αρχηγός

 

Οι ώρες που αναγράφονται στο πρόγραμμα είναι ενδεικτικές και μπορεί να αλλάζουν ανάλογα με τις συνθήκες, επίσης ο αρχηγός έχει το δικαίωμα για μερική ή ολική τροποποίηση του προγράμματος της εξόρμησης όταν αντικειμενικοί λόγοι το επιτάσσουν (καιρικές συνθήκες, κακή κατάσταση δρόμων κλπ.).

 

Δείτε Τα Σημεία Επιβίβασης & Ώρες

Δείτε Βαθμούς Δυσκολίας & Εξοπλισμό

Πληροφορίες

 

 Κόστος (κατ’ άτομο) σε: 
Μονόκλινο Δίκλινο Τρίκλινο
145€ 115€ 115€
Περιορισμένος Αριθμός

 

Για Παρέες

 

Προκαταβολή

0€

To άτομο

Για να μην γίνονται επιστροφές χρημάτων για το διάστημα αυτό θα συμπληρώνετε την ηλεκτρονική δήλωση συμμετοχής χωρίς να χρειάζεται να καταθέσετε προκαταβολή.

Αν Μέχρι Παρασκευή 25/9/2020 έχει συμπληρωθεί ο ελάχιστος αριθμός συμμετοχών – 15 άτομα, θα ενημερωθείτε για την πραγματοποίηση του ταξιδιού και θα προχωρήσετε στην εξόφλυση του συνολικού κόστους

Αν μετά τη δήλωσή σας αποφασίσετε να ακυρώσετε παρακαλούμε πολύ να μας ενημερώσετε άμεσα, οι συμμετοχές είναι πλέον πολύ λίγες και βασιζόμαστε στην συνέπειά σας!

Για Ακύρωση συμμετοχής μετά την εξόφλυση: Δευτέρα 28/9/2020

κρατείται το 80% του κόστους 

 

Αν την τελευταία στιγμή παρουσιάσετε συμπτώματα και δεν νιώθετε καλά, υποχρεούστε να ακυρώσετε την συμμετοχή σας και δεν δικαιούστε επιστροφή χρημάτων. Μπορείτε να βρείτε κάποιο άλλο άτομο να σας αντικαταστήσει.

Πως Πληρώνω

Περιλαμβάνει

Τις μετακινήσεις με το πούλμαν, Την διαμονή στο ξενοδοχείο στο αντίστοιχο δωμάτιο, Το ένα γεύμα όπως αναφέρεται στο πρόγραμμα, Αρχηγό, Συνοδό, Φιλοδωρήματα

Δεν Περιλαμβάνει

Τις μετακινήσεις με τα αγροτικά, Εισόδους σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους, Φαγητό, τον φόρος διανυκτέρευσης που πληρώνεται στο ξενοδοχείο (Περίπου 3€ ανά δωμάτιο /ανά διανυκτέρευση),Ο,τι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα

Ανάληψη Ατομικής Ευθύνης

Οι ΤΑΞΙΔΕΥΤΕΣ σας γνωστοποιούν ότι η ορειβασία, η πεζοπορία και γενικά οι δραστηριότητες βουνού ενέχουν κίνδυνο τραυματισμού και σωματικών βλαβών. Η συμμετοχή σας στις εξορμήσεις προϋποθέτει οτι είστε υγιής, οτι έχετε επίγνωση αυτής της επικινδυνότητας και ότι διαθέτετε την εμπειρία και τον εξοπλισμό που απαιτείται για τη συμμετοχή σας, στην εκάστοτε εξόρμηση, ανάλογα με τις δυσκολίες, την εποχή και τις καιρικές συνθήκες. Με βάση τα παραπάνω αποδέχεστε ανεπιφύλακτα ότι οι ΤΑΞΙΔΕΥΤΕΣ δεν φέρουν καμία ευθύνη για οποιοδήποτε τραυματισμό ή σωματική βλάβη μπορεί να σας συμβεί.

Βασικός Εξοπλισμός

Ορειβατικά μποτάκια, Μπατόν (μπαστουνάκια), Φακός κεφαλής με εφεδρικές μπαταρίες, Σφυρίχτρα, Ατομικό Φαρμακείο, Γυαλιά ηλίου & καπέλο, Αντηλιακή κρέμα, Αντιανεμικό – αδιάβροχο, Φλις, Νερό (1 λίτρο), Ελαφρύ φαγητό, Ισχυρή κολλητική ταινία, Σακίδιο πλάτης, Δεύτερη αλλαξιά ρούχα (παντελόνι, μπλούζα, φούτερ, κάλτσες, εσώρουχα, παπούτσια) – σε περίπτωση που βραχούμε να έχουμε στέγνα ρούχα στο πούλμαν

Ελαφρύ Φαγητό

Σοκολάτα – Ενεργειακή μπάρα, Ξηροί Καρποί (Καρύδια – Αμύγδαλα – Φουντούκια κλπ.), Αποξηραμένα φρούτα (Σύκα –Σταφίδες – Βερίκοκα κλπ.), Φακελάκια με αλάτι και ζάχαρη (χαμηλή πίεση ή υπογλυκαιμία), Σάντουιτς

Προσωπικό Φαρμακείο

Επίδεσμο ελαστικό για περίδεση, Hansaplast, Compeed για φουσκάλες στα πόδια, Betafusin ( αλοιφή με κορτιζόνη και αντιβιωτικό), Fenistil stic αντιαλλεργικό για τσιμπίματα, Zirtec ή άλλο αντιισταμινικό χάπι για αλλεργία, Vertico vomex caps ή κάποιο άλλο φάρμακο για την ζάλη ,δραμαμίνη ή κάτι αντίστοιχο(για ταξίδι με πούλμαν ή αυτοκίνητο ή αεροπλάνο ), Imodium χάπια για διάρροια, Depon ή Panadol ή Lonarid
Είναι σημαντικό να ενημερώνετε τον αρχηγό της εξόρμησης για τυχόν προσωπικό σας σοβαρό πρόβλημα υγείας (αλλεργία, επιληψία, καρδιολογικό πρόβλημα). Ο καθένας μας πρέπει να γνωρίζει και να σέβεται τις δυνατότητες καθώς και τις αδυναμίες του.

Ομαδικότητα

Επιδίωξη κλίματος συνεργασίας και ομαδικότητας με τους συνοδοιπόρους. Καλή διάθεση, αίσθημα ευθύνης και αλληλεγγύης προς το συνοδοιπόρο.

 

X