Σεπτέμβριος, 2019

Κυρ22Σεπ12:2112:21Φρούρια: Φυλής - Ελευθερών - Αιγοσθένων - Πόρτο ΓερμενόΦρούρια της Αρχαιότητας στην ΑττικήΕίδος:ΠολιτιστικόΝομός:Αττικής

***

Ηλεκτρονική Δήλωση Συμμετοχής 

Πατώντας στον σύνδεσμο θα δείτε αν υπάρχει διαθεσιμότητα

 

Ταξιδεύοντας

 

Tην Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου “οι Ταξιδευτές” θα γνωρίσουμε τα άγνωστα αρχαία φρούρια της Αττικής. Θα ξεναγηθούμε σε τρια φρούρια, που χρονολογούνται στην ίδια εποχή και κατασκευάστηκαν στο πλαίσιο του μεγάλου οχυρωματικού έργου της Αθήνας απέναντι στον βοιωτικό κίνδυνο. Πρώτος μας σταθμός ο αρχαίος δήμος της Φυλής, η σημερινή Χασιά. Εκεί στις πλαγιές της Πάρνηθας βρίσκεται το αρχαίο φρούριο Φυλής, που από τον 4ο αιώνα π.Χ. και μετά έγινε συνώνυμο της Αθηναϊκής δημοκρατίας και οι άνδρες που πολέμησαν εκεί ονομάστηκαν «ήρωες της Φυλής». Συνεχίζοντας πάνω στον αρχαίο δρόμο προς την Βοιωτία, θα συναντήσουμε την αρχαία πόλη των Ελευθερών, εκεί όπου σύμφωνα με το μύθο γεννήθηκε ο θεός Διόνυσος. Θα θαυμάσουμε το αρχαίο φρούριο με τα πραγματικά εντυπωσιακά ψηλά τείχη και τους επτά τετράγωνους πύργους, που διατηρούνται σε εξαιρετική κατάσταση μέχρι σήμερα. Λίγο πιο πέρα, στην περιοχή του Πόρτο Γερμενού, θα συναντήσουμε τα αρχαία Αιγόσθενα, μια πόλη που ανήκε άλλοτε στους Μεγαρείς και άλλοτε στους Αθηναίους. Τμήματα του αρχαίου φρουρίου των Αιγοσθένων σώζονται σήμερα στην αυθεντική τους μορφή και θα μπορέσουμε να θαυμάσουμε ένα από τα σπουδαιότερα μνημεία αρχαίας αμυντικής φρουριακής αρχιτεκτονικής και από τα εντυπωσιακότερα λόγω της στρατηγικής του θέσης με θέα στον Κορινθιακό κόλπο. Ακολουθώντας τα ίχνη της οχύρωσης να χάνονται μέσα στην θάλασσα του Πόρτο Γερμενού… θα απολαύσουμε το μπάνιο μας στην όμορφη παραλία του Κορινθιακού κόλπου.

Συνοπτικό Πρόγραμμα

07:00 Αναχώρηση από τη Γλυφάδα (στάσεις μέχρι Ομόνοια)

09:00 – 10:00 Άφιξη και ελεύθερος χρόνος στη Χασιά

10:00 – 11:00 Ξενάγηση στο φρούριο της Φυλής

11:00 – 13:00 Μετάβαση και ξενάγηση στο φρούριο των Ελευθερών

13:00 – 15:00 Μετάβαση και ξενάγηση στο φρούριο των Αιγοσθένων

15:00 – 19:00 Ελεύθερος χρόνος για μπάνιο και φαγητό στο Πόρτο Γερμενό

21:00 Αναμενόμενη ώρα άφιξης στην Αθήνα (επιστροφή από Μέγαρα, στάσεις Παλατάκι κλπ.)

***Η μετάβαση και στα τρία φρούρια γίνεται με ήπια, μικρή πεζοπορία και απαραίτητα είναι τα κλειστά ή αθλητικά υποδήματα.

 

Υπεύθυνος: Αλέξανδρος Γεωργίου

Οι ώρες που αναγράφονται στο πρόγραμμα είναι ενδεικτικές και μπορεί να αλλάζουν ανάλογα με τις συνθήκες, επίσης ο αρχηγός έχει το δικαίωμα για μερική ή ολική τροποποίηση του προγράμματος της εξόρμησης όταν αντικειμενικοί λόγοι το επιτάσσουν (καιρικές συνθήκες, κακή κατάσταση δρόμων κλπ.).

 

Δείτε Τα Σημεία Επιβίβασης & Ώρες

Πληροφορίες

 

Κόστος
20€
25€
Άμεση Πληρωμή

 

Η έκπτωση ισχύει μόνο για ηλεκτρονική δήλωση συμμετοχής με ταυτόχρονη κατάθεση κόστους (εντός 2 ημερών), μέχρι και την Τετάρτη, την εβδομάδα πριν την εξόρμηση. Να μας ενημερώνετε για ακύρωση. Πληρωμές στο πούλμαν γίνονται δεκτές μόνο σε Ταξιδευτές που ακολουθούν τις εξορμήσεις μας συστηματικά πάνω από 3 χρόνια. (στην τιμή συμπεριλαμβάνεται ο Φ.Π.Α. 24%)

Πως Πληρώνω

Περιλαμβάνει

Τις μετακινήσεις με το πούλμαν, Ξεναγό, Συνοδό, Φιλοδωρήματα

Δεν Περιλαμβάνει

Εισόδους σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους, Φαγητό, Ο,τι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα

Ακύρωση

Ακύρωση συμμετοχής μπορεί να γίνει μέχρι και 8 ημέρες πριν την εξόρμηση. Το ποσό της προκαταβολής δεν επιστρέφεται αλλά κρατείται για επόμενη δραστηριότητα της επιλογής σας και ισχύει για διάστημα 6 μηνών. Για ακύρωση συμμετοχής μετά την προθεσμία, 7 ημέρες πριν την εξόρμηση το ποσό των χρημάτων δεν επιστρέφεται ούτε κρατείται για επόμενη δραστηριότητα.

Ανάληψη Ατομικής Ευθύνης

Οι ΤΑΞΙΔΕΥΤΕΣ σας γνωστοποιούν ότι η ορειβασία, η πεζοπορία και γενικά οι δραστηριότητες βουνού ενέχουν κίνδυνο τραυματισμού και σωματικών βλαβών. Η συμμετοχή σας στις εξορμήσεις προϋποθέτει οτι είστε υγιής, οτι έχετε επίγνωση αυτής της επικινδυνότητας και ότι διαθέτετε την εμπειρία και τον εξοπλισμό που απαιτείται για τη συμμετοχή σας, στην εκάστοτε εξόρμηση, ανάλογα με τις δυσκολίες, την εποχή και τις καιρικές συνθήκες. Με βάση τα παραπάνω αποδέχεστε ανεπιφύλακτα ότι οι ΤΑΞΙΔΕΥΤΕΣ δεν φέρουν καμία ευθύνη για οποιοδήποτε τραυματισμό ή σωματική βλάβη μπορεί να σας συμβεί.

Βασικός Εξοπλισμός

Αθλητικά Παπούτσια, Μπατόν (μπαστουνάκια), Ατομικό Φαρμακείο, Γυαλιά ηλίου & καπέλο, Αντηλιακή κρέμα,  Νερό (1 λίτρο), Ελαφρύ φαγητό, Ισχυρή κολλητική ταινία, Σακίδιο πλάτης

Ελαφρύ Φαγητό

Σοκολάτα – Ενεργειακή μπάρα, Ξηροί Καρποί (Καρύδια – Αμύγδαλα – Φουντούκια κλπ.), Αποξηραμένα φρούτα (Σύκα –Σταφίδες – Βερίκοκα κλπ.), Φακελάκια με αλάτι και ζάχαρη (χαμηλή πίεση ή υπογλυκαιμία), Σάντουιτς

Προσωπικό Φαρμακείο

Επίδεσμο ελαστικό για περίδεση, Hansaplast, Compeed για φουσκάλες στα πόδια, Betafusin ( αλοιφή με κορτιζόνη και αντιβιωτικό), Fenistil stic αντιαλλεργικό για τσιμπίματα, Zirtec ή άλλο αντιισταμινικό χάπι για αλλεργία, Vertico vomex caps ή κάποιο άλλο φάρμακο για την ζάλη ,δραμαμίνη ή κάτι αντίστοιχο(για ταξίδι με πούλμαν ή αυτοκίνητο ή αεροπλάνο ), Imodium χάπια για διάρροια, Depon ή Panadol ή Lonarid
Είναι σημαντικό να ενημερώνετε τον αρχηγό της εξόρμησης για τυχόν προσωπικό σας σοβαρό πρόβλημα υγείας (αλλεργία, επιληψία, καρδιολογικό πρόβλημα). Ο καθένας μας πρέπει να γνωρίζει και να σέβεται τις δυνατότητες καθώς και τις αδυναμίες του.

Ομαδικότητα

Επιδίωξη κλίματος συνεργασίας και ομαδικότητας με τους συνοδοιπόρους. Καλή διάθεση, αίσθημα ευθύνης και αλληλεγγύης προς το συνοδοιπόρο.

 

X