Αύγουστος, 2019

Τρι06Αυγ(Αυγ 6)12:21Δευ12(Αυγ 12)12:21Νέα ΔραστηριότηταΧΙΟΣ - ΟΙΝΟΥΣΣΕΣ - ΨΑΡΑΌταν Μοσχοβολάει Μαστίχα...Είδος:Διακοπές,ΠεζοπορικόΝομός:Νησιά Αιγαίου Πελάγους

***

Η έκπτωση συνεχίζεται μέχρι και 24 Ιουλίου 2019!!!!

Ταξιδεύοντας

 

Φέτος το καλοκαίρι μοσχοβολάει μαστίχα… και το “πλοίο” των Ταξιδευτών σαλπάρει για τη Χίο, την μυροβόλο… Κρυμμένη εκεί στο Βόρειο Αιγαίο, στην αγκαλιά της Μικρασίας, ένα νησί γεμάτο μυστικά, εκπλήξεις και κρυμμένους θησαυρούς, ευλογημένο από τη φύση, αυθεντικό και ανεξερεύνητο, το νησί των ναυτικών μας περιμένει για να μας Ταξιδέψει στην πλούσια ιστορία του και στις ιδιαίτερες ομορφιές του. Περνώντας την μνημειώδη Porta Maggiore θα περιπλανηθούμε στα στενά σοκάκια του Κάστρου, θα δούμε το “ζωγραφιστό χωριό” με τα άσπρα και μαύρα περίτεχνα μοτίβα και πίσω από τη σιδερένια πόρτα θα ανακαλύψουμε τα μεσαιωνικά χωριά του 14ου αιώνα, διατηρητέα μνημεία μοναδικά στον Ελλαδικό χώρο. Χωριά σχεδιασμένα σαν λαβύρινθοι με στενά δρομάκια καλυμμένα με καμάρες και με τα μικρά πέτρινα σπίτια χτισμένα το ένα δίπλα στο άλλο, να σχηματίζουν ένα ισχυρό προστατευτικό τείχος… Και πίσω από τους τοίχους ο Κάμπος με τα μυροβόλα περιβόλια εσπεριδοειδών και τα γενοβέζικα αρχοντικά. Κι εδώ ψηλοί τοίχοι να προστατεύουν την κάθε ιδιοκτησία από τα δυσμενή καιρικά φαινόμενα, και μέσα τους να κρύβουν ολόκληρους μικρόκοσμους, διακοσμημένες βοτσαλωτές αυλές με πηγάδια, αψιδωτές πόρτες και στοές. Θα πεζοπορήσουμε στα μονοπάτια του νησιού και θα κολυμπήσουμε στα κρυστάλλινα νερά του αιγαίου, χαλαρώνοντας άλλοτε στις πευκόφυτες αμμουδιές και άλλοτε στα μαύρα βότσαλα από τις ηφαιστειογενείς παραλίες. Θα “δακρύσουμε” μαζί με τον μαστιχοφόρο σχίνο, καθώς θα μας “κεντούν” οι Χιώτικες ιστορίες αυτοθυσίας που έγιναν σε τούτον τον τόπο… μία στον εντυπωσιακό Ανάβατο, τον Μυστρά του Αιγαίου, χτισμένο πάνω από έναν απότομο γκρεμό και άλλη μία στο ιστορικό νησάκι που οι στίχοι του Διονύσιου Σολωμού δοξάζουν…


“Στων Ψαρών την ολόμαυρη ράχη
Περπατώντας η Δόξα μονάχη
Μελετά τα λαμπρά παλικάρια
Και στην κόμη στεφάνι φορεί
Γεναμένο από λίγα χορτάρια
Που είχαν μείνει στην έρημη γη.”


Θα νιώσουμε την λαχτάρα των καπεταναίων και θα χαιρετήσουμε τη χάλκινη γοργόνα με το στέμμα και το ιστιοφόρο, καθώς θα μπαίνουμε στο λιμάνι των Οινουσσών. Θα μας γοητεύσουν τα καπετανόσπιτα, τα αρχοντικά, αυτή η αριστοκρατική φινέτσα, ενώ θαυμάζοντας τις ξεχωριστές συλλογές του Ναυτικού Μουσείου θα γνωρίσουμε λίγο την περιπετειώδη ζωή αυτού του τόπου. Θα την γευτούμε και θα την απολαύσουμε, όχι μόνο την γεύση της μαστίχας, του ματσέλου, του μανταρινιού, του κρασιού, των θαλασσινών αλλά και την φιλοξενία, την ζεστασιά των κατοίκων… Στους μαστιχοφόρους σχίνους αρέσει να ριζώνουν μόνο σε τούτον τον τόπο, να “δακρύζουν” μόνο σε αυτό το χώμα, κανείς δεν ξέρει ακόμη το γιατί, ίσως μόνο οι άνθρωποι να το γνωρίζουν στις ψυχές τους… εμείς θα πιούμε τον “αριούσιο οίνο”, το εκλεκτότερο και ακριβότερο κρασί της αρχαιότητας, το νέκταρ των θεών, και θα συνεχίσουμε να “ταξιδεύουμε” στις θάλασσές μας…

Συνοπτικό Πρόγραμμα

1η ημέρα: Τρίτη 6 Αυγούστου 2019

06:00 Συνάντηση στο λιμάνι του Πειραιά
07:15 – 19:15 Μετάβαση με το πλοίο στη Χίο

19:30 Τακτοποίηση στο Ξενοδοχείο Χανδρής

21:00 Γεύμα στην πόλη της Χίου

Ελεύθερο πρόγραμμα για βόλτα στην πόλη της Χίου

 

2η ημέρα: Τετάρτη 7 Αυγούστου 2019

08:30 – 10:00 Μετάβαση στον Εμπορειό

Ο Εμπορειός είναι ένα πολύ όμορφο λιμανάκι, που από εδώ «ταξίδευαν» κάποτε οι αρχαίοι αμφορείς με το χιώτικο κρασί ή «αριούσιο οίνο».

10:00 – 12:00 Επίσκεψη στον Αρχαιολογικό χώρο Εμπορειού

Η αρχαιολογική σκαπάνη έχει φέρει στο φως τα ερείπια ενός οικισμού των πρώιμων ιστορικών χρόνων (8ος αι. π.Χ.) που έχει χτιστεί σε θέση στρατηγική για τις θαλάσσιες επικοινωνίες, δεδομένου ότι από το συγκεκριμένο σημείο είναι ορατά τα παράλια της Μικρά Ασίας, η Σάμος και η Ικαρία.
12:00 – 15:00 Μπάνιο στα Μαύρα Βόλια και Γεύμα

Τα Μαύρα Βόλια ή Μαύρος γιαλός, μια από τις ωραιότερες παραλίες με ολόμαυρα βότσαλα

15:00 – 16:00 Μετάβαση και ξενάγηση στο μουσείο της Μαστίχας

Το όγδοο μουσείο του Δικτύου θεματικών Μουσείων του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), μέσω του οποίου επιδιώκεται η ανάδειξη της αειφορίας της παραδοσιακής καλλιέργειας και της παραγωγικής ιστορίας της επεξεργασίας της μαστίχας και, παράλληλα, η ένταξή της στο πολιτιστικό τοπίο της Χίου.

16:00 – 18:00 Μετάβαση και επίσκεψη στα μεσαιωνικά μαστιχοχώρια Πυργί και Ολύμποι

Το Πυργί, είναι γνωστό και ως  το «ζωγραφιστό χωριό», λόγω των περίτεχνων διακοσμητικών μοτίβων στις προσόψεις των οικημάτων. Το μεσαιωνικό χωριό Ολύμποι έχει κρατήσει όλα τα χαρακτηριστικά εκείνης της περιόδου, γι’ αυτό και είναι ανακηρυγμένο διατηρητέο μνημείο.

18:00 – 19:00 Πεζοπορία: Ολύμποι – Μεστά ( Διάσχιση, 1 ώρα, Β.Δ. 1, )
19:00 – 20:00 Περιήγηση στα Μεστά

Τα Μεστά είναι μοναδικά στον Ελλαδικό χώρο, με μικρά πέτρινα σπίτια, χτισμένα το ένα δίπλα στο άλλο, να σχηματίζουν στην εξωτερική περίμετρο του οικισμού, ένα ισχυρό προστατευτικό τείχος. Ολόκληρο το χωριό έχει σχεδιαστεί και κτιστεί σαν ένας λαβύρινθος με στενά δρομάκια καλυμμένα με καμάρες πάνω στις οποίες είναι κτισμένες κατοικίες.

20:00 – 21:00 Επιστροφή στο ξενοδοχείο

 

3η ημέρα: Πέμπτη 8 Αυγούστου 2019

08:30 Αναχώρηση για Βολισσό

09:30 – 10:30 Περιήγηση στην πόλη της Βολισσού και επίσκεψη στο κάστρο

Η Βολισσός είναι ένα χωριό με μεγάλη ιστορία, που κατά το Θουκυδίδη, ήταν κάποτε μια παλιά αιολική πόλη και φημίζονταν ως η γενέτειρα του Ομήρου. Στην κορυφή του χωριού δεσπόζει το κάστρο, ένα αμυντικό οχυρό που χρονολογείται από το μεσαίωνα και λέγεται ότι χτίστηκε από το Βελισσάριο, στρατηγό του Ιουστινιανού.

10:30 – 12:30 Πεζοπορία: Κάστρο Βολισσού – Παραλία Λήμνος ( 4 χλμ)

12:30 – 15:00 Μπάνιο στην παραλία Λήμνος

15:00 – 16:00 Μετάβαση στο Άγιο Γάλας

Το Άγιο Γάλας βρίσκεται στο βορειοδυτικό άκρο της Χίου, χτισμένο στην κορυφή ενός απόκρημνου λόφου που από τη μεριά της θάλασσας καταλήγει σε απότομο γκρεμό, με μοναδική θέα στο Αιγαίο πέλαγος και στα ιστορικά Ψαρά.

16:00 – 17:00 Επίσκεψη στο σπήλαιο Άγιος Γάλας

Στο σπήλαιο του Αγίου Γάλακτος, ένα σύμπλεγμα τριών σπηλαίων, παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον η βυζαντινή εκκλησία της Παναγίας Αγιογαλούσαινας στολισμένη με ένα εκπληκτικό ξυλόγλυπτο τέμπλο. Εσωτερικά υπάρχει το παρεκκλήσι της Αγίας Άννας και στο βάθος του σπηλαίου βρίσκεται βράχος όπου εξακολουθεί να στάζει σταλακτιτικό υγρό που μοιάζει με γάλα και θεωρείται ότι έχει θεραπευτικές ιδιότητες, φαινόμενο στο οποίο οφείλει η περιοχή το όνομα της. Το χαμηλότερο και μεγαλύτερο σπήλαιο, είναι από τα πιο αξιόλογα σπήλαια της Ελλάδας από αρχαιολογικής άποψης, αφού μέσα του έχουν βρεθεί ίχνη κατοίκησης από την πρώιμη Νεολιθική εποχή, δηλαδή από το 6.000 π.Χ.

17:00 – 17:30 Μετάβαση στον οικισμό του Εγρηγόρου

17:30 – 18:30 Επίσκεψη και ξενάγηση στους χώρους του οινοποιείου Αριούσιου Οίνου

Το εκλεκτότερο και ακριβότερο κρασί της αρχαιότητας

18:30 – 20:00 Γεύμα

20:00 – 21:30 Μετάβαση στη Χίο

 

4η ημέρα: Παρασκευή 9  Αυγούστου 2019

08:30 – 09:00 Μετάβαση στην Μονή Αγίων Πατέρων

09:30 – 10:30 Πεζοπορία: Μονή Αγίων Πατέρων – Νέα Μονή (λιθόστρωτο μονοπάτι)

10:30 – 11:30 Επίσκεψη στη Νέα Μονή (Μνημείο Παγκόσμιας κληρονομιάς Unesco)

11:30 – 13:00 Μετάβαση στο Φα (Σημείο έναρξης πεζοπορίας)

13:00 – 15:00 Πεζοπορία:Φα – Λιθί (Διάσχιση, 4 χλμ, 2 ώρες, ?)

Εντυπωσιακό λιθόστρωτο μονοπάτι από το 1850 μ.Χ.

15:00 – 18:00 Άφιξη στον παραθαλάσσιο οικισμό Λιθί, μπάνιο και γεύμα

18:30 – 20:00 Μετάβαση και επίσκεψη στον Ανάβατο

Ο Ανάβατος, ο λεγόμενος Μυστράς του Αιγαίου, είναι χτισμένος πάνω από έναν απότομο γκρεμό. Ήταν ένας τόπος μαρτυρικός, καθώς φέρεται πως εκεί αυτοκτόνησαν, όπως στο Ζάλογγο, Χιώτισσες κατά την Καταστροφή, για να μην πέσουν στα χέρια των Οθωμανών.

20:00 – 21:00 Επίσκεψη στα Αυγώνυμα

Προσφέρει ένα από τα ωραιότερα ηλιοβασιλέματα με μαγευτική θέα από την μία πλευρά στο δάσος με τα πεύκα και από την άλλη στο Αιγαίο πέλαγος.
21:00 – 21:30 Επιστροφή στο ξενοδοχείο

 

5η ημέρα: Σάββατο 10 Αυγούστου 2019

07:30 Μετάβαση στη Βολισσό

09:00 – 10:30 Μετάβαση με το πλοίο στα Ψαρά

11:30 – 18:00 Ελεύθερος χρόνος για περιήγηση

Τα Ψαρά είναι ένας τόπος ηρεμίας και φυσικής ομορφιάς καταμεσής στο Αιγαίο με υπέροχες παραλίες. Χάρη στη προνομιούχο θέση του στο κέντρο του Αιγαίου έπαιζε σημαντικό ρόλο στους εμπορικούς δρόμους της περιοχής και αυτό επιβεβαιώθηκε και με τις πρόσφατες αρχαιολογικές ανασκαφές. Η Χώρα των Ψαρών, εκτείνεται αμφιθεατρικά γύρω από το γραφικό λιμάνι. Στο νότιο άκρο της χερσονήσου του Παλαιοκάστρου βρίσκεται η Μαύρη Ράχη που έμεινε στην ιστορία για την αντίσταση των 120 υπερασπιστών της το 1824, και την αυτοθυσία τους με το να ανατιναχτούν, όταν είδαν ότι ο αγώνας ήταν πια μάταιος. Σήμερα, μερικά τείχη και ένας βράχος στη θέση της πυριτιδαποθήκης μένουν από το ένδοξο παρελθόν και ένα λιτό μνημείο προς τιμήν των ηρώων που την υπερασπίστηκαν. Το Παλαιόκαστρο, η πιο σημαντική εγκατάσταση των ιστορικών χρόνων όπου έχουν βρεθεί ίχνη κατοικίας των Γεωμετρικών χρόνων, η Βουλή των Ψαρών, το σπίτι του Κωνσταντίνου Κανάρη, ο μεγαλόπρεπος ναός του Αγίου Νικολάου (1793), όπου προσκύνησε ο Κανάρης πριν ξεκινήσει για το μεγάλο κατόρθωμά του, το Κονάκι, προεπαναστατικό, παραδοσιακό κτίριο (1810) λαϊκής αρχιτεκτονικής από λαξευμένο πωρόλιθο, αποτελούν μερικά αξιοθέατα του νησιού.

18:30 – 20:00 Μετάβαση με το πλοίο στη Βολισσό

20:00 – 21:00 Παραμονή στη Βολισσό για βραδινή βόλτα

21:00 – 22:00 Επιστροφή στη Χίο

 

6η ημέρα: Κυριακή 11 Αυγούστου 2019

09:00 – 10:00 Μετάβαση με το πλοίο στις Οινούσσες

Το άγαλμα της Οινουσιώτισσας, μιας χάλκινης γοργόνας με στέμμα και ιστιοφόρο στην είσοδο του λιμανιού αποτελεί αναφορά στη ναυτική παράδοση του νησιού, καθώς από εδώ κατάγονται πολλοί εφοπλιστές. Ο γραφικός οικισμός των καπετανόσπιτων, με τα πολλά αρχοντικά και ται όμορφα πέτρινα διώροφα σπίτια προσδίδουν στις Οινούσσες μία αριστοκρατική φινέτσα. Στην αρχαιότητα φημίζονταν για το καλό κρασί τους και πιστεύεται ότι από τη ρίζα της λέξης οίνος προέρχεται και το όνομα Οινούσσες. Στο νησί λειτουργούν Ναυτικό Λύκειο, Ναυτικό Μουσείο και Ακαδημία του Εμπορικού Ναυτικού. To ξεχωριστό Ναυτικό Μουσείο των Οινουσσών, είναι ένα αληθινό κόσμημα του νησιού, το οποίο ιδρύθηκε το 1991 από το Νικόλαο Σπ. Λαιμό. Ανάμεσα στα εκθέματα περιλαμβάνεται και μία αξιόλογη και σπάνια συλλογή, μοναδική στην Ελλάδα, του αείμνηστου Δημάρχου Αντώνη Σπ. Λαιμού αποτελούμενη από περίτεχνα μοντέλα πλοίων που κατασκεύαζαν οι Γάλλοι αιχμάλωτοι των ναπολεόντειων πολέμων. Στο κέντρο της πόλης, την τιμητική του έχει ο καθεδρικός ναός του Αγίου Νικολάου, πολιούχος Άγιος του νησιού και προστάτης των θαλασσινών.

10:00 – 11:30 Επίσκεψη στο Ναυτικό Μουσείο

11:30 – 16:30 Ελεύθερος χρόνος για περιήγηση και μπάνιο

Δυνατότητα Επίσκεψης στο μοναστήρι Οινουσσών και σε απομακρυσμένες παραλίες

17:00 – 18:00 Μετάβαση με το πλοίο στη Χίο
Ελεύθερο πρόγραμμα για βόλτα στην πόλη της Χίου

 

7η ημέρα: Δευτέρα 12 Αυγούστου 2019

08:30 – 09:00 Μετάβαση  στην πόλη της Χίου
09:00 – 13:00 Περιήγηση στην χώρα
Επίσκεψη στην πλατεία Βουνακίου, όπου βρίσκονται το Δημαρχείο, το Ναυτικό Μουσείο ,το σπίτι που γεννήθηκε ο Θεοδωράκης, το Οθωμανικό τέμενος (Μετζιτιέ Τζαμί), που στεγάζει το Βυζαντινό Μουσείο , το Λαογραφικό μουσείο  Αργέντη. Βόλτα στον Δημοτικό Κήπο. Κοντά στην πλατεία, υπάρχουν επίσης τα αξιοπρόσεκτα κτίσματα από την εποχή της Τουρκοκρατίας , το Μπαιρακλή Τζαμί, το Οσμανιέ Τζαμί και οι Οθωμανικές κρήνες. Και η βόλτα συνεχίζεται στην ξακουστή Απλωταριά, (πεζόδρομος με μαγαζιά και cafe).
13:30 – 17:00 Μετάβαση στην Αγία Φωτιά, Αγία Φωτεινή για μπάνιο και γεύμα
17:00 – 20:00 Μετάβαση στο Κάμπο και επίσκεψη στον πολυχώρο μουσείο Citrus

Ο Κάμπος είναι μια από τις πιο εντυπωσιακές περιοχές της Χίου,  είναι ευρέως γνωστός για τα μυροβόλα περιβόλια εσπεριδοειδών, αλλά και τα παλιά αρχοντικά σπίτια. Η ιδιαίτερη τοπική αρχιτεκτονική του Κάμπου περιλαμβάνει  αψιδωτές πόρτες και παράθυρα, στοές από μαρμάρινα κολωνάκια, μπαλκόνια που υποστοιβάζονται από μικρές αψίδες και πελώριες αυλόπορτες, βοτσαλωτές αυλές και ζωγραφιστά ταβάνια. Εδώ βρίσκεται και ο μοναδικός πολυχώρος-μουσείο Citrus Άρωμα Μνήμης, που δημιουργήθηκε το 2008 με σκοπό να αναδείξει και να προβάλει την ιστορία των εσπεριδοειδών της Χίου. Στεγάζεται σε ένα μοναδικό αρχοντικό του 1742.

21:00 Επιστροφή στη Πόλη της Χίου

22:15 Μετάβαση με πλοίο στον Πειραιά  

 

8η ημέρα: Τρίτη 13 Αυγούστου 2019

06:15 Άφιξη στον Πειραιά

 

Δείτε Τον Χάρτη

Οι ώρες που αναγράφονται στο πρόγραμμα είναι ενδεικτικές και μπορεί να αλλάζουν ανάλογα με τις συνθήκες, επίσης ο αρχηγός έχει το δικαίωμα για μερική ή ολική τροποποίηση του προγράμματος της εξόρμησης όταν αντικειμενικοί λόγοι το επιτάσσουν (καιρικές συνθήκες, κακή κατάσταση δρόμων κλπ.).

Πληροφορίες

 

Διαμονή
Μονόκλινο Δίκλινο Τρίκλινο
830€ 630€ 600€
680€ 650€
Περιορισμένος Αριθμός

 

Για Παρέες

 

σε οικονομική θέση (αναχώρηση) και τετράκλινη εξωτερική καμπίνα (επιστροφή)

+5€ επιβάρυνση αριθμημένης θέσης αναχώρηση

+5€ επιβάρυνση δίκλινης εσωτερικής καμπίνας στην επιστροφή

+10€ επιβάρυνση δίκλινης εξωτερικής καμπίνας στην επιστροφή

-20€ επιβάρυνση οικονομικής θέσης στην επιστροφή

-15€ επιβάρυνση αριθμημένης θέσης στην επιστροφή

 

Η έκπτωση ισχύει μόνο για ηλεκτρονική δήλωση συμμετοχής με ταυτόχρονη κατάθεση προκαταβολής. Εφόσον υπάρχουν διαθέσιμες θέσεις η έκπτωση θα ισχύει για κατάθεση κόστους μέχρι και 31 Μαρτίου. Η πληρωμή πρέπει να πραγματοποιείται εντός 2 ημερών μετά την δήλωση συμμετοχής, μην αφήνετε για τις τελευταίες ημέρες, η θέση σας δεν θα κρατείτε. Για αποφυγή παρεξηγήσεων και μπερδεμάτων παρακαλούμε πολύ να τηρείτε την παραπάνω διαδικασία και ακόμη και αν δεν έχετε πληρώσει να μας ενημερώνετε για την ακύρωση, καθώς πολλές φορές υπάρχουν καταθέσεις χωρίς όνομα και δεν μπορούμε να μαντεύουμε αν θα έρθετε ή όχι. Η τήρηση της παραπάνω διαδικασίας βοηθάει στην σωστή λειτουργία. Πληρωμές στο πούλμαν γίνονται δεκτές μόνο σε Ταξιδευτές που ακολουθούν τις εξορμήσεις μας συστηματικά πάνω από 3 χρόνια.

(στην τιμή συμπεριλαμβάνεται ο Φ.Π.Α. 24%)

 

 

Προσφορά για Παρέες Προκαταβολή

5+ άτομα

-20€

200€

To άτομο

Έγκυρη Συμμετοχή Με Προκαταβολή
Ισχύει μόνο με ταυτόχρονη εγγραφή Εξόφληση έως και 10 ημέρες πριν την εξόρμηση
 

Ηλεκτρονική Δήλωση Συμμετοχής

Για όσο διάστημα υπάρχουν θέσεις η ηλεκτρονική φόρμα είναι ανοιχτή για εγγραφή. Παρακαλούμε για την δική σας εξυπηρέτηση να προτιμάτε τον ηλεκτρονικό τρόπο εγγραφής και όχι την τηλ. επικοινωνία.

 

Πως Πληρώνω

 

Περιλαμβάνει

Τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια Πειραιά – Χίος – Πειραιά, τις μονοήμερες κρουαζιέρες σε Οινούσσες και Ψαρά, Τις μετακινήσεις με το πούλμαν, Την διαμονή στο ξενοδοχείο στο αντίστοιχο δωμάτιο με πρωινό, Αρχηγό Βουνού, Συνοδό, Φιλοδωρήματα

 

 

Δεν Περιλαμβάνει

Εισόδους σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους, Φαγητό,τον φόρος διανυκτέρευσης που πληρώνεται στο ξενοδοχείο (Περίπου 3€ ανά δωμάτιο /ανά διανυκτέρευση),Ο,τι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα

 

 

Ακύρωση

Ακύρωση συμμετοχής μπορεί να γίνει μέχρι και τέλος Ιουνίου. Το ποσό της προκαταβολής δεν επιστρέφεται (ισχύει για ποσά μέχρι 50€) αλλά κρατείται για επόμενη δραστηριότητα της επιλογής σας και ισχύει για διάστημα 6 μηνών. Για μεγαλύτερα ποσά (>50€) θα μπορεί να γίνει επιστροφή χρημάτων. Οι επιστροφές χρημάτων γίνονται μόνο μέσω τραπέζης. Για ακύρωση συμμετοχής μετά την προθεσμία,  το ποσό των χρημάτων δεν επιστρέφεται ούτε κρατείται για επόμενη δραστηριότητα. Σε περίπτωση ακύρωσης από 18 Ιουλίου το σύνολου του ποσού δεν επιστρέφεται ούτε κρατείται για επόμενη δραστηριότητα.
Προσοχή!!! Σε εξορμήσεις Χριστουγέννων, Πρωτοχρονιάς, με χρήση άλλων μέσων μεταφοράς πλοίων ή αεροπλάνων και σε περιόδους γιορτών ενδέχεται να χρειαστεί να κρατηθεί το σύνολο τους κόστους της εξόρμησης σε ακύρωση τελευταίας στιγμής.

Δείτε Πληροφορίες Κανόνες Συμμετοχής

 

Ανάληψη Ατομικής Ευθύνης

Οι ΤΑΞΙΔΕΥΤΕΣ σας γνωστοποιούν ότι η ορειβασία, η πεζοπορία και γενικά οι δραστηριότητες βουνού ενέχουν κίνδυνο τραυματισμού και σωματικών βλαβών. Η συμμετοχή σας στις εξορμήσεις προϋποθέτει οτι είστε υγιής, οτι έχετε επίγνωση αυτής της επικινδυνότητας και ότι διαθέτετε την εμπειρία και τον εξοπλισμό που απαιτείται για τη συμμετοχή σας, στην εκάστοτε εξόρμηση, ανάλογα με τις δυσκολίες, την εποχή και τις καιρικές συνθήκες. Με βάση τα παραπάνω αποδέχεστε ανεπιφύλακτα ότι οι ΤΑΞΙΔΕΥΤΕΣ δεν φέρουν καμία ευθύνη για οποιοδήποτε τραυματισμό ή σωματική βλάβη μπορεί να σας συμβεί.

 

 

Βασικός Εξοπλισμός

Ορειβατικά μποτάκια, Μπατόν (μπαστουνάκια), Φακός κεφαλής με εφεδρικές μπαταρίες, Σφυρίχτρα, Σουγιάς – Αναπτήρας ή σπίρτα, Ατομικό Φαρμακείο, Γυαλιά ηλίου & καπέλο, Αντηλιακή κρέμα, Αντιανεμικό – αδιάβροχο, Φλις, Νερό (1 λίτρο), Ελαφρύ φαγητό, Ισχυρή κολλητική ταινία, Σακίδιο πλάτης, Δεύτερη αλλαξιά ρούχα (παντελόνι, μπλούζα, φούτερ, κάλτσες, εσώρουχα, παπούτσια) – σε περίπτωση που βραχούμε να έχουμε στέγνα ρούχα στο πούλμαν
Κινητό τηλ. με αποθηκευμένο το νούμερο των ΤΑΞΙΔΕΥΤΩΝ – 6980322801

 

 

Ελαφρύ Φαγητό

Σοκολάτα – Ενεργειακή μπάρα, Ξηροί Καρποί (Καρύδια – Αμύγδαλα – Φουντούκια κλπ.), Αποξηραμένα φρούτα (Σύκα –Σταφίδες – Βερίκοκα κλπ.), Φακελάκια με αλάτι και ζάχαρη (χαμηλή πίεση ή υπογλυκαιμία), Σάντουιτς

 

 

Προσωπικό Φαρμακείο

Επίδεσμο ελαστικό για περίδεση, Hansaplast, Compeed για φουσκάλες στα πόδια, Betafusin ( αλοιφή με κορτιζόνη και αντιβιωτικό), Fenistil stic αντιαλλεργικό για τσιμπίματα, Zirtec ή άλλο αντιισταμινικό χάπι για αλλεργία, Vertico vomex caps ή κάποιο άλλο φάρμακο για την ζάλη ,δραμαμίνη ή κάτι αντίστοιχο(για ταξίδι με πούλμαν ή αυτοκίνητο ή αεροπλάνο ), Imodium χάπια για διάρροια, Depon ή Panadol ή Lonarid
Είναι σημαντικό να ενημερώνετε τον αρχηγό της εξόρμησης για τυχόν προσωπικό σας σοβαρό πρόβλημα υγείας (αλλεργία, επιληψία, καρδιολογικό πρόβλημα). Ο καθένας μας πρέπει να γνωρίζει και να σέβεται τις δυνατότητες καθώς και τις αδυναμίες του.

 

 

Ομαδικότητα

Επιδίωξη κλίματος συνεργασίας και ομαδικότητας με τους συνοδοιπόρους. Καλή διάθεση, αίσθημα ευθύνης και αλληλεγγύης προς το συνοδοιπόρο.

 

 

Τηλεφωνική Επικοινωνία
Ώρες Επικοινωνίας : Τρίτη – Παρασκευή 13:00 – 17:00
13:00 – 15:00: 6944 351 800
15:00 – 17:00: 6980 322 801 / 2109673668
Παρακαλούμε πολύ να επικοινωνείτε στο τηλ. μόνο για απορίες σχετικά με τους βαθμούς δυσκολίας και άλλα ειδικά θέματα. Να διαβάζετε προσεκτικά τα προγράμματα υπάρχουν αναλυτικά όλες οι πληροφορίες, λογαριασμοί τράπεζας, προκαταβολή, ώρες κλπ.
Τις υπόλοιπες ημέρες και ώρες μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας μέσω email
Email : grtravellers@gmail.com

 

X