Ιούνιος, 2020

Σαβ06Ιουν(Ιουν 6)12:21Δευ08(Ιουν 8)12:21Όλυμπος : Φαράγγι Ενιπέα - Παλαιός Παντελεήμονας - Ρέμα ΟρλιάΗ Μαγεία Της Φύσης Στη Γειτονιά Των ΘεώνΕίδος:Ορειβατικό,ΠεζοπορικόΝομός:Πιερίας

***

Ηλεκτρονική Δήλωση Συμμετοχής 

Πατώντας στον σύνδεσμο θα δείτε αν υπάρχει διαθεσιμότητα

Παρακαλούμε πολύ καθώς πλέον υπάρχει μεγάλη δυσκολία στον σχεδιασμό και την υλοποίηση των εξορμήσεων όσοι ενδιαφέρεστε να συμμετάσχετε πρέπει να δηλώσετε άμεσα την συμμετοχή σας για να έχουμε μια εικόνα αν η εκδρομή θα μπορέσει να πραγματοποιηθεί ή όχι.  

Ταξιδεύοντας

 

Χιλιοτραγουδισμένος και μεγαλόπρεπος, ομιχλώδης και ευμετάβλητος, κοντινός μα και απόμακρος, ο μυθικός Όλυμπος μας καλεί και πάλι να βρεθούμε στην αγκαλιά του και να απολαύσουμε τις μαγευτικές εικόνες που μας προσφέρει. Οι Ταξιδευτές, από το Σάββατο 6 μέχρι τη Δευτέρα 8 Ιουνίου θα περάσουμε ένα δροσερό τριήμερο και θα απολαύσουμε κρυστάλλινες βουτιές σε “μαγεμένα νερά”… Θα διασχίσουμε το μυθικό φαράγγι του Ενιπέα και θα ανακαλύψουμε τα πετρόχτιστα χωριά που φωλιάζουν στην αγκαλιά του Κάτω Ολύμπου. Θα πεζοπορήσουμε μέσα σε δάση ελάτης, οξιάς και μαύρης πεύκης, με τις καστανιές και τα ρέματα να δημιουργούν ένα παραμυθένιο τοπίο. Θα επισκεφθούμε τον παραδοσιακό οικισμό του Παλαιού Παντελεήμονα, για να περιπλανηθούμε στα στενά λιθόκτιστα καλντερίμια, θαυμάζοντας τα αναπαλαιωμένα πέτρινα αρχοντικά με τις κόκκινες κεραμοσκεπές, δείγματα παραδοσιακής μακεδονίτικης αρχιτεκτονικής. Θα πεζοπορήσουμε στο ρέμα του Ορλιά, θα θαυμάσουμε τους εντυπωσιακούς καταρράκτες και θα βουτήξουμε στα κρυστάλλινα νερά του, κολυμπώντας στις μικρές βάθρες. Αρχαίος ποταμός που ο μύθος τον θέλει να αρνείται να ξεπλύνει τα χέρια των Μαινάδων απ’ το αίμα του αδικοσκοτωμένου Ορφέα και να χάνεται στο έδαφος εκείνη ακριβώς την στιγμή… αμόλυντος, αγνός για πάντα… Θα απολαύσουμε το κελάηδημα των πουλιών, τον ήχο από το κελάρυσμα των νερών του ποταμού και τους πολύχρωμους καμβάδες που στήνουν τ’ αγριολούλουδα του βουνού, καθώς στρέφουν τα κεφαλάκια τους για να θαυμάσουν τα πιτσιλωτά πολύχρωμα φτερά των πεταλούδων που πετούν τριγύρω τους… μυστηριακή γοητεία… σε μία τις ομορφότερες πεζοπορικές διαδρομές… Κι αφού βραχούμε στα νερά της γαλάζιας θάλασσας, νιώσουμε την αλμύρα στο κορμί μας, κι αφήσουμε το νου μας να περιπλανηθεί σε αλλοτινούς ταξιδευτές και ξεχασμένες εποχές… θα αφεθούμε στην ελευθερία που μας προσφέρουν αυτοί οι μικροί παράδεισοι… δίνοντάς μας ανάσες ζωής!

Συνοπτικό Πρόγραμμα

1η ημέρα: Σάββατο 6 Ιουνίου 2020 

06:30 Αναχώρηση από Γλυφάδα 

12:30 Άφιξη στο χωριό Παλαιοί Πόροι στον Κάτω Όλυμπο

12:30 – 15:00 Πεζοπορία στα δάση του Κάτω Ολύμπου: Παλαιοί Πόροι (500μ.) – Παλαιός Παντελεήμονας (475μ.)

(Διάσχιση: 6 χλμ., Ω.Π.: 2,5 ώρες, Υ.Δ.: +160μ. -200μ., Β.Δ.: 1 Εύκολη διαδρομή)

15:00 – 17:30 Γεύμα σε τοπική ταβέρνα στο παραδοσιακό χωριό, Παλαιό Παντελεήμονα

17:30 – 20:00 Μετάβαση – Επίσκεψη στο ιστορικό κάστρο του Πλαταμώνα

20:00 – 20:30 Μετάβαση στην λεπτοκαρυά στην παραλία λιτοχώρου και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο Hotel Olympos

21:00 Ελεύθερο Πρόγραμμα

 

2η ημέρα: Κυριακή 7 Ιουνίου 2020 

08:30 – 10:00 Μετάβαση στη θέση Πριόνια Ολύμπου

10:00 – 17:00 Πεζοπορία στο Φαράγγι του Ενιπέα: Πριόνια (1.060μ.)- Παλιό μοναστήρι Άγιου Διονύσιου (830μ.) – Σπηλιά Αγίου Διονυσίου (730μ.) – Πλατεία Λιτοχώρου (280μ.) 

(Διάσχιση: 11 χλμ., Ω.Π.: 6-7 ώρες, Υ.Δ.: +600μ. -1.350μ., Β.Δ.: 2 Μέτρια διαδρομή

Εναλλακτικά: Όσοι επιθυμούν πιο εύκολη διαδρομή μπορούν να διασχίσουν το φαράγγι του Ενιπέα έως τη σπηλιά του Αγίου Διονυσίου, να επιστρέψουν στο παλιό μοναστήρι του Αγίου Διονυσίου και να μεταβούν με το πούλμαν στο Λιτόχωρο. 

(Διάσχιση: 4 χλμ., Ω.Π.: 1,5 ώρα, Υ.Δ.: +150μ. -350μ.,  Β.Δ.: Εύκολη διαδρομή)

Μετάβαση στη λεπτοκαρυά, γεύμα και ελεύθερο πρόγραμμα για μπάνιο στη θάλασσα

 

3η ημέρα: Δευτέρα 8 Ιουνίου 2020

08:30 – 09:30 Μετάβαση στο Ρέμα Ορλιά (Όλυμπος)

09:30 – 13:00 Πεζοπορία: Ρέμα Όρλια – Βάθρες – Καταρράκτης (Μπρος – Πίσω, 6 χλμ., 3 ώρες, +400μ., -400μ., Β.Δ. 1 για πεζοπόρους – Ελεύθερος χρόνος για μπάνιο και ξεκούραση)

*Υπάρχει δυνατότητα κάποιος να παραμείνει για μπάνιο σε όποιο σημείο επιθυμεί και να μην πεζοπορήσει το σύνολο της διαδρομής

13:00 – 15:00 Γεύμα σε τοπική ταβέρνα

15:00 – 22:00 Μετάβαση στην Αθήνα

 

Υπεύθυνοι: Στέλλα Λάιτμερ, Κώστας Κετσετσίδης

 

Οι ώρες που αναγράφονται στο πρόγραμμα είναι ενδεικτικές και μπορεί να αλλάζουν ανάλογα με τις συνθήκες, επίσης ο αρχηγός έχει το δικαίωμα για μερική ή ολική τροποποίηση του προγράμματος της εξόρμησης όταν αντικειμενικοί λόγοι το επιτάσσουν (καιρικές συνθήκες, κακή κατάσταση δρόμων κλπ.).

 

Δείτε Τα Σημεία Επιβίβασης & Ώρες

Δείτε Βαθμούς Δυσκολίας & Εξοπλισμό

Πληροφορίες

 

 Κόστος (κατ’ άτομο) σε: 
Μονόκλινο Δίκλινο Τρίκλινο
230€ 190€ 185€
Περιορισμένος Αριθμός

 

Για Παρέες

 

Η τιμή ισχύει για ηλεκτρονική δήλωση συμμετοχής με ταυτόχρονη κατάθεση προκαταβολής (αμέσως μετά τη δήλωση ή το αργότερο εντός 2 ημερών).  Είναι σημαντικό να μας ενημερώνετε για ακύρωση. Δηλώσεις που δεν συνοδεύονται από πληρωμή δεν κατοχυρώνουν την θέση. Η Προκαταβολή πρέπει να καταβάλλεται από όλους τους Ταξιδευτές και η εξόφλυση θα πρέπει να γίνει 5 ημέρες πριν την εξόρμηση.  (στην τιμή συμπεριλαμβάνεται ο Φ.Π.Α. )

 

ΠΡΟΣΟΧΗ! Δεν μπορείτε να συμμετάσχετε στην εξόρμηση εφόσον νιώθετε αδιαθεσία. 

Ακύρωση

Ακύρωση συμμετοχής μπορεί να γίνει μέχρι και 27/5/2020. Το ποσό της προκαταβολής δεν επιστρέφεται αλλά κρατείται για επόμενη δραστηριότητα της επιλογής σας και ισχύει για διάστημα 6 μηνών. Για ακύρωση συμμετοχής μετά την προθεσμία, το ποσό των χρημάτων δεν επιστρέφεται ούτε κρατείται για επόμενη δραστηριότητα.

Σε περίπτωση ακύρωσης τις τελευταίες 4 ημέρες κρατείται το 100% του κόστους της εξόρμησης, εφόσον έχει γίνει εξόφλυση, διαφορετικά υποχρεούστε σε κατάθεση του υπόλοιπου ποσού.

Αν την τελευταία στιγμή παρουσιάσετε συμπτώματα και δεν νιώθετε καλά, υποχρεούστε να ακυρώσετε την συμμετοχή σας και δεν δικαιούστε επιστροφή χρημάτων. Μπορείτε να βρείτε κάποιο άλλο άτομο να σας αντικαταστήσει. 

 

Προκαταβολή
 

 

80€

To άτομο

Έγκυρη Συμμετοχή Με Προκαταβολή
Εξόφληση μέχρι και 5 ημέρες πριν την εξόρμηση, διαφορετικά η θέση ακυρώνεται και τα χρήματα χάνονται 

Πως Πληρώνω

Περιλαμβάνει

Τις μετακινήσεις με το πούλμαν, Την διαμονή στο ξενοδοχείο στο αντίστοιχο δωμάτιο με πρωινό, Αρχηγό, Συνοδό, Φιλοδωρήματα

Δεν Περιλαμβάνει

Εισόδους σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους, Φαγητό,τον φόρος διανυκτέρευσης που πληρώνεται στο ξενοδοχείο (Περίπου 3€ ανά δωμάτιο /ανά διανυκτέρευση),Ο,τι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα

Ανάληψη Ατομικής Ευθύνης

Οι ΤΑΞΙΔΕΥΤΕΣ σας γνωστοποιούν ότι η ορειβασία, η πεζοπορία και γενικά οι δραστηριότητες βουνού ενέχουν κίνδυνο τραυματισμού και σωματικών βλαβών. Η συμμετοχή σας στις εξορμήσεις προϋποθέτει οτι είστε υγιής, οτι έχετε επίγνωση αυτής της επικινδυνότητας και ότι διαθέτετε την εμπειρία και τον εξοπλισμό που απαιτείται για τη συμμετοχή σας, στην εκάστοτε εξόρμηση, ανάλογα με τις δυσκολίες, την εποχή και τις καιρικές συνθήκες. Με βάση τα παραπάνω αποδέχεστε ανεπιφύλακτα ότι οι ΤΑΞΙΔΕΥΤΕΣ δεν φέρουν καμία ευθύνη για οποιοδήποτε τραυματισμό ή σωματική βλάβη μπορεί να σας συμβεί.

Βασικός Εξοπλισμός

Ορειβατικά μποτάκια, Μπατόν (μπαστουνάκια), Φακός κεφαλής με εφεδρικές μπαταρίες, Σφυρίχτρα, Ατομικό Φαρμακείο, Γυαλιά ηλίου & καπέλο, Αντηλιακή κρέμα, Αντιανεμικό – αδιάβροχο, Φλις, Νερό (1 λίτρο), Ελαφρύ φαγητό, Ισχυρή κολλητική ταινία, Σακίδιο πλάτης, Δεύτερη αλλαξιά ρούχα (παντελόνι, μπλούζα, φούτερ, κάλτσες, εσώρουχα, παπούτσια) – σε περίπτωση που βραχούμε να έχουμε στέγνα ρούχα στο πούλμαν

Ελαφρύ Φαγητό

Σοκολάτα – Ενεργειακή μπάρα, Ξηροί Καρποί (Καρύδια – Αμύγδαλα – Φουντούκια κλπ.), Αποξηραμένα φρούτα (Σύκα –Σταφίδες – Βερίκοκα κλπ.), Φακελάκια με αλάτι και ζάχαρη (χαμηλή πίεση ή υπογλυκαιμία), Σάντουιτς

Προσωπικό Φαρμακείο

Επίδεσμο ελαστικό για περίδεση, Hansaplast, Compeed για φουσκάλες στα πόδια, Betafusin ( αλοιφή με κορτιζόνη και αντιβιωτικό), Fenistil stic αντιαλλεργικό για τσιμπίματα, Zirtec ή άλλο αντιισταμινικό χάπι για αλλεργία, Vertico vomex caps ή κάποιο άλλο φάρμακο για την ζάλη ,δραμαμίνη ή κάτι αντίστοιχο(για ταξίδι με πούλμαν ή αυτοκίνητο ή αεροπλάνο ), Imodium χάπια για διάρροια, Depon ή Panadol ή Lonarid
Είναι σημαντικό να ενημερώνετε τον αρχηγό της εξόρμησης για τυχόν προσωπικό σας σοβαρό πρόβλημα υγείας (αλλεργία, επιληψία, καρδιολογικό πρόβλημα). Ο καθένας μας πρέπει να γνωρίζει και να σέβεται τις δυνατότητες καθώς και τις αδυναμίες του.

Ομαδικότητα

Επιδίωξη κλίματος συνεργασίας και ομαδικότητας με τους συνοδοιπόρους. Καλή διάθεση, αίσθημα ευθύνης και αλληλεγγύης προς το συνοδοιπόρο.

 

X