Μάρτιος, 2020

Κυρ29Μαρ12:2112:21Όνεια Όρη: Ανάληψη - Ξυλοκέριζα - Λουτρά Ωραίας ΕλένηςΕκεί Που Έκανε Το Λουτρό Της Η Ωραία Ελένη...Είδος:ΠεζοπορικόΝομός:Κορινθίας

***

Ηλεκτρονική Δήλωση Συμμετοχής 

Πατώντας στον σύνδεσμο θα δείτε αν υπάρχει διαθεσιμότητα

 

Ταξιδεύοντας

Την Κυριακή 29 Μαρτίου οι Ταξιδευτές θα πεζοπορήσουμε στα Όνεια όρη ή αλλιώς στα βουνά της Ξυλοκέριζας, που βρίσκονται νότια της Κορίνθου, σχηματίζοντας μια κορυφογραμμή που εκτείνεται από το χωριό Σολωμός μέχρι τα Λουτρά Ωραίας Ελένης στις ακτές του Σαρωνικού. Ξεκινώντας από τον χώρο αναψυχής Ανάληψης Εξαμιλίων, με ήπιο ρυθμό θα ανηφορίσουμε, μέσα σε πευκόφυτο δάσος, στην κορυφή Προφήτης Ηλίας. Ακολουθώντας πολύ καλά σηματοδοτημένο μονοπάτι, μια προσπάθεια του ΕΟΣ Κορίνθου, θα διασχίσουμε την κορυφογραμμή και θα απολαύσουμε υπέροχη θέα προς τα Γεράνεια, τον Ακροκόρινθο, τον Ολίγυρτο και τους άλλους ορεινούς όγκους της ευρύτερης περιοχής. Θα ατενίζουμε το μπλε του Κορινθιακού και Σαρωνικού κόλπου καθώς θα κατηφορίζουμε προς το χωριό Ξυλοκέριζα. Οι τολμηροί μπορούν να απολαύσουν ένα δροσερό μπάνιο στη θάλασσα και ιαματικά λουτρα, στα λουτρά της Ωραίας Ελένης όπου θα γευματίσουμε πλάι στο κύμα…

Συνοπτικό Πρόγραμμα

07:00 Αναχώρηση από Γλυφάδα 

09:45 Άφιξη στο εκκλησάκι της Ανάληψης (Κοντά στο χωριό Εξαμίλια Κορινθίας) 

10:00 – 15:00 Ορεινή Πεζοπορία στα Όνεια Όρη : Εκκλησάκι Ανάληψης (210μ.) – Λιβαδάκι (350μ.) – Προφήτης Ηλίας (581μ.) – Διακλάδωση για Ξυλοκέριζα (470μ.) –  Ξυλοκέριζα (110μ.)

(Διάσχιση, 9 χλμ., Υ.Δ.: +370μ. -470μ., Ω.Π.: 4-5 ώρες, Β.Δ.: 1 Κατάλληλη για αρχάριους)

15:00 – 19:00 Μετάβαση με το πούλμαν στα Λουτρά της Ωραίας Ελένης – γεύμα σε ταβέρνα

*** Προαιρετικά μπάνιο στα Ιαματικά Λουτρά της Ωραίας Ελένης

19:00 – 20:30 Αναχώρηση και πιθανή ώρα άφιξης στην Αθήνα

 

Υπεύθυνοι: Μίμης Συκιώτης / Στέλλα Λάιτμερ

 

Οι ώρες που αναγράφονται στο πρόγραμμα είναι ενδεικτικές και μπορεί να αλλάζουν ανάλογα με τις συνθήκες, επίσης ο αρχηγός έχει το δικαίωμα για μερική ή ολική τροποποίηση του προγράμματος της εξόρμησης όταν αντικειμενικοί λόγοι το επιτάσσουν (καιρικές συνθήκες, κακή κατάσταση δρόμων κλπ.).

 

Δείτε Τα Σημεία Επιβίβασης & Ώρες

Δείτε Βαθμούς Δυσκολίας & Εξοπλισμό

Πληροφορίες

ΚΟΣΤΟΣ 

20€

Με κατάθεση μέχρι και την Τετάρτη (3 – 4 ημέρες πριν) (εφόσον υπάρχουν διαθέσιμες θέσεις)

Η τιμή ισχύει μόνο για ηλεκτρονική δήλωση συμμετοχής με ταυτόχρονη κατάθεση κόστους (αμέσως μετά τη δήλωση ή το αργότερο εντός 2 ημερών).

 

ΚΟΣΤΟΣ 

25€

Για δηλώσεις και καταθέσεις την τελευταία στιγμή δηλαδή από την Πέμπτη (2 – 3 ημέρες πριν) (εφόσον υπάρχουν διαθέσιμες θέσεις)

Δηλώσεις που δεν συνοδεύονται από πληρωμή δεν κατοχυρώνουν την θέση. Σε περίπτωση που η πληρωμή γίνει και οι θέσεις έχουν ήδη καλυφθεί (για τις δηλώσεις της τελευταία στιγμής) το ποσό δεν χάνεται, κρατείται για επόμενη φορά και ισχύει για διάστημα 6 μηνών, μετά το ποσό χάνεται. 

Πως Πληρώνω

Περιλαμβάνει

Τις μετακινήσεις με το πούλμαν, Αρχηγό, Συνοδό, Φιλοδωρήματα

Δεν Περιλαμβάνει

Εισόδους σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους, Φαγητό, Ο,τι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα

Ακύρωση

Ακύρωση συμμετοχής μπορεί να γίνει μέχρι και 8 ημέρες πριν την εξόρμηση. Το ποσό δεν επιστρέφεται αλλά κρατείται για επόμενη δραστηριότητα της επιλογής σας και ισχύει για διάστημα 6 μηνών. Για ακύρωση συμμετοχής μετά την προθεσμία, 7 ημέρες πριν την εξόρμηση το ποσό των χρημάτων δεν επιστρέφεται ούτε κρατείται για επόμενη δραστηριότητα.

Ανάληψη Ατομικής Ευθύνης

Οι ΤΑΞΙΔΕΥΤΕΣ σας γνωστοποιούν ότι η ορειβασία, η πεζοπορία και γενικά οι δραστηριότητες βουνού ενέχουν κίνδυνο τραυματισμού και σωματικών βλαβών. Η συμμετοχή σας στις εξορμήσεις προϋποθέτει οτι είστε υγιής, οτι έχετε επίγνωση αυτής της επικινδυνότητας και ότι διαθέτετε την εμπειρία και τον εξοπλισμό που απαιτείται για τη συμμετοχή σας, στην εκάστοτε εξόρμηση, ανάλογα με τις δυσκολίες, την εποχή και τις καιρικές συνθήκες. Με βάση τα παραπάνω αποδέχεστε ανεπιφύλακτα ότι οι ΤΑΞΙΔΕΥΤΕΣ δεν φέρουν καμία ευθύνη για οποιοδήποτε τραυματισμό ή σωματική βλάβη μπορεί να σας συμβεί.

Βασικός Εξοπλισμός

Ορειβατικά μποτάκια, Μπατόν (μπαστουνάκια), Φακός κεφαλής με εφεδρικές μπαταρίες, Σφυρίχτρα, Ατομικό Φαρμακείο, Γυαλιά ηλίου & καπέλο, Αντηλιακή κρέμα, Αντιανεμικό – αδιάβροχο, Φλις, Νερό (1 λίτρο), Ελαφρύ φαγητό, Ισχυρή κολλητική ταινία, Σακίδιο πλάτης, Δεύτερη αλλαξιά ρούχα (παντελόνι, μπλούζα, φούτερ, κάλτσες, εσώρουχα, παπούτσια) – σε περίπτωση που βραχούμε να έχουμε στέγνα ρούχα στο πούλμαν

Ελαφρύ Φαγητό

Σοκολάτα – Ενεργειακή μπάρα, Ξηροί Καρποί (Καρύδια – Αμύγδαλα – Φουντούκια κλπ.), Αποξηραμένα φρούτα (Σύκα –Σταφίδες – Βερίκοκα κλπ.), Φακελάκια με αλάτι και ζάχαρη (χαμηλή πίεση ή υπογλυκαιμία), Σάντουιτς

Προσωπικό Φαρμακείο

Επίδεσμο ελαστικό για περίδεση, Hansaplast, Compeed για φουσκάλες στα πόδια, Betafusin ( αλοιφή με κορτιζόνη και αντιβιωτικό), Fenistil stic αντιαλλεργικό για τσιμπίματα, Zirtec ή άλλο αντιισταμινικό χάπι για αλλεργία, Vertico vomex caps ή κάποιο άλλο φάρμακο για την ζάλη ,δραμαμίνη ή κάτι αντίστοιχο(για ταξίδι με πούλμαν ή αυτοκίνητο ή αεροπλάνο ), Imodium χάπια για διάρροια, Depon ή Panadol ή Lonarid
Είναι σημαντικό να ενημερώνετε τον αρχηγό της εξόρμησης για τυχόν προσωπικό σας σοβαρό πρόβλημα υγείας (αλλεργία, επιληψία, καρδιολογικό πρόβλημα). Ο καθένας μας πρέπει να γνωρίζει και να σέβεται τις δυνατότητες καθώς και τις αδυναμίες του.

Ομαδικότητα

Επιδίωξη κλίματος συνεργασίας και ομαδικότητας με τους συνοδοιπόρους. Καλή διάθεση, αίσθημα ευθύνης και αλληλεγγύης προς το συνοδοιπόρο.

 

X