ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ (Νότια Πλευρά): περιήγηση σε 8 Ιερές Μονές & την Αθωνική Έρημο

Η Ομορφιά Στην Απομόνωση…!

Παρασκευή 16 – Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2022 , Νομός Χαλκιδικής

Ελάχιστη – Μέγιστη συμμετοχή: 5-8 άτομα

Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι 31 Ιουλίου 2022

Οι Ταξιδευτές, θα επισκεφθούμε από την Παρασκευή 16 μέχρι την Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου τη χερσόνησο του Άθω ή του Αγίου Όρους, την ανατολικότερη από τις τρεις χερσονήσους της Χαλκιδικής. Σύμφωνα με την Ελληνική Μυθολογία, ο Άθως, γιος του Ουρανού και της Γαίας, ήταν ένας από τους Γίγαντες που κατά τη διάρκεια της μάχης μεταξύ Θεών και Γιγάντων, έριξε έναν πελώριο βράχο εναντίον των Θεών, που έπεσε στην άκρη της Χαλκιδικής και αποτέλεσε την ομώνυμη χερσόνησο, η κορυφή της οποίας έλαβε το όνομά του. Το βουνό Άθωνας είναι ένας τεράστιος κώνος με ύψος 2.033 μέτρα. και η γυμνή κορυφή του μοιάζει να λογχίζει τον ουρανό… οι πλαγιές του, κατάφυτες από αιωνόβια δέντρα, δημιουργούν μία ασύγκριτη αισθητική ομορφιά σε όλη τη μαγευτική αυτή περιοχή. Σε αυτή την πεζοπορική εκδρομή, με μέγιστο αριθμό συμμετεχόντων τα 8 άτομα, θα ζήσουμε μια μοναδική εμπειρία… Ο ορισμός της απομόνωσης σ΄ένα κυριολεκτικά άδειο από κόσμο Άγιο Όρος που θυμίζει έντονα την δεκαετία του 1970. Οι φυσικές τοποθεσίες της χερσονήσου είναι αξιοθαύμαστες, με γραφικούς λόφους, κατάφυτα δάση, απόκρημνους γκρεμούς και άφθονα νερά. Η ιδιαίτερη αρχιτεκτονική των μονών, με τη φρουριακή διάταξη, τους επιβλητικούς πύργους, τα θαυμαστά κωδωνοστάσια, τους θολωτούς τρούλους, τα ξυλόγλυπτα και μαρμάρινα τέμπλα, αλλά και η εκπληκτική διακόσμηση από θαυμάσιες τοιχογραφίες, αγιογραφίες και φορητές εικόνες, καθιστούν το Άγιο Όρος ένα ζωντανό μουσείο τέχνης και ιστορίας. Θα επισκεφθούμε 8 ιερές μονές, την Σκήτη της Αγίας Άννας, τη Μικρά Αγία Άννα, τα Κατουνάκια, τα φρικτά Καρούλια και τις Ιερές Μονές Διονυσίου και Πάυλου και θα πεζοπορήσουμε στην Αθωνική Έρημο… Δηλώσεις συμμετοχής με άμεση κατάθεση προκαταβολής μέχρι την Κυριακή 20 Μαρτίου.

001
002
003
004
005
006
007
008
009
010
011
012
013
014
015
016
previous arrow
next arrow
001
002
003
004
005
006
007
008
009
010
011
012
013
014
015
016
previous arrow
next arrow

0η ΗΜΕΡΑ:

Μετάβαση με δικό μας μέσο στην ουρανούπολη ή με το ΚΤΕΛ

*Όταν θα έχει δημιουργηθεί το τελικό σχήμα της ομάδας ενδεχομένως να οργανωθεί η μετακίνηση με ένα ή δύο αυτοκίνητα.

Διανυκτέρευση σε τοπικό κατάλυμα (συμπεριλαμβάνεται στην τιμή) 

1η ΗΜΕΡΑ: Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2022

Το Άγιο Όρος αποτελεί αυτοδιοίκητο τμήμα του Ελληνικού κράτους, υπάγεται πολιτικά στο Υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας, πνευματικά στο οικουμενικό Πατριαρχείο της Κωνσταντινούπολης, ενώ διοικητικά η εξουσία βρίσκεται στην αρμοδιότητα των 20 μονών και διεξάγεται με δύο ανώτατα όργανα, την Ιερή Κοινότητα και την Ιερή Επιστασία. Στα μοναστικά ιδρύματα του Αγίου Όρους περιλαμβάνονται 20 «κυρίαρχες» μονές, σκήτες, καλύβες, κελιά, «καθίσματα» και «ησυχαστήρια». Όλες οι μονές είναι κοινόβια, δηλαδή κοινή λειτουργία, προσευχή, στέγη, σίτιση και εργασία μεταξύ των μοναχών. Μόνο οι άνδρες επιτρέπεται να εισέλθουν στο Άγιο Όρος. Ο κανόνας, γνωστός ως “Άβατον”, απαγορεύει την πρόσβαση στο Άγιον Όρος από οποιαδήποτε γυναίκα και επιβάλλεται από το νόμο.

Ουρανούπολη – Δάφνη – Σκήτη Αγίας Άννας (με πλοίο)

Ανάβαση στην Σκήτη

Τακτοποίηση και περιήγηση προς την Αθωνική έρημο, Μικρά Αγία Άννα, Καρούλια, κατουνακια. 

(ώρες πεζοπορίας 3-4)

Επιστροφή και διανυκτέρευση στην Σκήτη.

2η ΗΜΕΡΑ: Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2022

Πεζοπορία και επισκέψεις προς τις Ιερές Μονές Παύλου, Διονυσίου και Γρηγορίου. 

(ώρες πεζοπορίας 4-5)

Διανυκτέρευση στην Ι.Μ. Γρηγορίου

3η ΗΜΕΡΑ: Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2022

Από Ι.Μ. Γρηγορίου πεζοπορία 1,5 ώρας μέχρι την πιο εντυπωσιακή μονή του Αγίου Όρους Ι.Μ.Σιμωνόπετρας. 

Στην συνέχεια  προώθηση με το λεωφορείο στην διασταύρωση μεταξύ Ι.Μ. Ξηροποτάμου και Ι.Μ. Αγ. Παντελεήμονος. Επίσκεψη στην Ι.Μ. Ξηροποτάμου και μετά με τα πόδια 

(πεζοπορία διάρκειας 2 ωρών) στην Ι.Μ. Αγ. Παντελεήμονος (Ρωσικό) με κατάληξη στην Ι.Μ. Ξενοφώντος. 

Διανυκτέρευση στην Ι.Μ. Ξενοφώντος.

4η ΗΜΕΡΑ: Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2022

Πρωινή επίσκεψη στην Ι.Μ. Δοχειαρίου (20 λεπτα). 

Από εκεί έξοδος με το πλοίο προς Ουρανούπολη. 

Άφιξη στην Ουρανούπολη στις 15:00

Επιστροφή στην  Αθήνα 

Σημείωση: Το Άγιο Ορος ξανάνοιξε την λειτουργία του, στην νεα εποχη του κορονοϊού, του με πολύ αυστηρούς όρους εισόδου για τους επισκεπτες και περιορισμούς όσον αφορά τον χρόνο και τόπο διαμονής, τον αριθμό προσκυνητών (ειναι ουσιαστικά πολυ μικρος και αυτος υπο προυποθέσεις). Επίσης άλλαξαν και οι διαδικασιες εκδοσης διαμονητηριων που εγιναν περίπλοκες και χρονοβόρες και απαιτείται πλέον διαμονητήριο ειδικού σκοπού.

Οι ώρες που αναγράφονται στο πρόγραμμα είναι ενδεικτικές και μπορεί να αλλάζουν ανάλογα με τις συνθήκες, επίσης ο αρχηγός έχει το δικαίωμα για μερική ή ολική τροποποίηση του προγράμματος της εξόρμησης όταν αντικειμενικοί λόγοι το επιτάσσουν (καιρικές συνθήκες, κακή κατάσταση δρόμων κλπ.).

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

390€

ΤΟ ΑΤΟΜΟ

Περιλαμβάνει

 • Το διαμονητήριο
 • Διαδικασίες εισόδου
 • Ξεναγήσεις
 • Πορείες στα μονοπάτια
 • Μεταφορές μέσα στο  Όρος
 • Το πλοίο ή ταχύπλοο κατά την είσοδο και έξοδο στο Άγιο Όρος
 • Τη διανυκτέρευση στην Ουρανούπολη την προηγούμενη μέρα σε δικλινα δωματια χωρίς πρωινό
 • Οι διανυκτερεύσεις στις μονές (όλα μαζί τα άτομα του γρκρουπ)
 • Γεύματα
 • Αρχηγό

Δεν Περιλαμβάνει

 • Επιπλέον έξοδα σε περίπτωση απαγορευτικού απόπλου των πλοιαρίων λόγω θαλασσοταραχής
 • Ο,τι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα
 • Μετακινήσεις προς και από την Ουρανούπολη
ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ ΚΑΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΠΛΗΡΩΜΩΝ – ΕΞΟΦΛΗΣΗ

80€ – ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ
Αμέσως μετά την δήλωση συμμετοχής πληρωμή της προκαταβολής.


ΕΞΟΦΛΗΣΗ

Μετρητά στην συνάντηση στην Ουρανούπολη

Για την εγγραφή σας στην εξόρμηση είναι απαραίτητο να συμπληρώσετε την ηλεκτρονική φόρμα. Ανοίγοντας την φόρμα θα ενημερωθείτε αν υπάρχουν διαθέσιμες θέσεις.

Πληρωμή: Άμεση Εξόφληση

Η θέση κατοχυρώνεται μετά την εξόφληση του συνολικού κόστους. 

Πως Πληρώνω
E-BANKING / ΚΑΤΑΘΕΣΗΚΑΡΤΑΠΟΥΛΜΑΝ
Τράπεζες
Eurobank
Πειραιώς
Εθνική
Alpha
Πληρωμή με χρεωστική ή πιστωτική κάρτα μέσω του συστήματος live pay της τράπεζας Eurobank. Πληρωμή στο πούλμαν γίνεται αποκλειστικά για τις δηλώσεις της τελευταίας στιγμής, όταν δεν υπάρχει δυνατότητα εξόφλησης ηλεκτρονικά και κατόπιν συνεννόησης. 
Τα έξοδα χρέωσης από διαφορετική τράπεζα πρέπει να επιβαρύνουν τον καταθέτη το ποσό πρέπει να μεταφέρετε στο λογαριασμό μας στο ακέραιο.Παρακαλούμε να αποφεύγετε αυτόν τον τρόπο πληρωμής καθώς κρατιέται προμήθεια από τις τράπεζες.
Στην αιτιολογία επώνυμο, όνομα, προορισμόςΠΛΗΡΩΜΗ ΜΕ ΚΑΡΤΑ
(πατήστε τον σύνδεσμο)
EUROBANK
(IBAN) GR7502604440000910200273784
Αρ. Λογ. 0026.0444.91.0200273784
(Όνομα δικαιούχου Κόλλια Μαριλένα)
ΠΕΙΡΑΙΩΣ
(IBAN) GR9401710360006036128005788
Αρ. Λογ. 6036-128005-788
(Όνομα δικαιούχου Κόλλια Μαριλένα)
ΕΘΝΙΚΗ
(IBAN) GR0601106670000066700316582
(Όνομα δικαιούχου Κόλλια Μαριλένα)
ALPHA BANK
(IBAN) GR5401401820182002310021800
(Όνομα δικαιούχου Κόλλια Μαριλένα)

Ακύρωση

Εφόσον είστε απολύτως σίγουροι για την ακύρωση σας, καλό είναι να μας ενημερώνετε έγκαιρα, ώστε κάποιο άλλο άτομο από την λίστα αναμονής να μπορεί να συμμετέχει.

Πολιτική Ακύρωσης

Από την στιγμή που θα γίνει η εγγραφή και θα πληρωθεί η προκαταβολή σε περίπτωση ακύρωσης το ποσό της προκαταβολής 80€ χάνονται και δεν μπορούν να χρησιμοποιούν σε καμία άλλη δράση ούτε και να επιστραφού.

Ανάληψη Ατομικής Ευθύνης
 • Οι ΤΑΞΙΔΕΥΤΕΣ σας γνωστοποιούν ότι η ορειβασία, η πεζοπορία και γενικά οι δραστηριότητες βουνού ενέχουν κίνδυνο τραυματισμού και σωματικών βλαβών. Η συμμετοχή σας στις εξορμήσεις προϋποθέτει οτι είστε υγιής, οτι έχετε επίγνωση αυτής της επικινδυνότητας και ότι διαθέτετε την εμπειρία και τον εξοπλισμό που απαιτείται για τη συμμετοχή σας, στην εκάστοτε εξόρμηση, ανάλογα με τις δυσκολίες, την εποχή και τις καιρικές συνθήκες. Με βάση τα παραπάνω αποδέχεστε ανεπιφύλακτα ότι οι ΤΑΞΙΔΕΥΤΕΣ δεν φέρουν καμία ευθύνη για οποιοδήποτε τραυματισμό ή σωματική βλάβη μπορεί να σας συμβεί.
Βασικός Εξοπλισμός
 • Ορειβατικά μποτάκια, Μπατόν (μπαστουνάκια), Φακός κεφαλής με εφεδρικές μπαταρίες, Σφυρίχτρα, Ατομικό Φαρμακείο, Γυαλιά ηλίου & καπέλο, Αντηλιακή κρέμα, Αντιανεμικό – αδιάβροχο, Φλις, Νερό (1 λίτρο), Ελαφρύ φαγητό, Ισχυρή κολλητική ταινία, Σακίδιο πλάτης, Δεύτερη αλλαξιά ρούχα (παντελόνι, μπλούζα, φούτερ, κάλτσες, εσώρουχα, παπούτσια) – σε περίπτωση που βραχούμε να έχουμε στέγνα ρούχα στο πούλμαν
Ελαφρύ Φαγητό
 • Σοκολάτα – Ενεργειακή μπάρα, Ξηροί Καρποί (Καρύδια – Αμύγδαλα – Φουντούκια κλπ.), Αποξηραμένα φρούτα (Σύκα –Σταφίδες – Βερίκοκα κλπ.), Φακελάκια με αλάτι και ζάχαρη (χαμηλή πίεση ή υπογλυκαιμία), Σάντουιτς
Προσωπικό Φαρμακείο
 • Επίδεσμο ελαστικό για περίδεση, Hansaplast, Compeed για φουσκάλες στα πόδια, Betafusin ( αλοιφή με κορτιζόνη και αντιβιωτικό), Fenistil stic αντιαλλεργικό για τσιμπίματα, Zirtec ή άλλο αντιισταμινικό χάπι για αλλεργία, Vertico vomex caps ή κάποιο άλλο φάρμακο για την ζάλη ,δραμαμίνη ή κάτι αντίστοιχο(για ταξίδι με πούλμαν ή αυτοκίνητο ή αεροπλάνο ), Imodium χάπια για διάρροια, Depon ή Panadol ή Lonarid
Προβλήματα Υγείας
 • Είναι σημαντικό να ενημερώνετε τον αρχηγό της εξόρμησης για τυχόν προσωπικό σας σοβαρό πρόβλημα υγείας (αλλεργία, επιληψία, καρδιολογικό πρόβλημα). : Ο καθένας μας πρέπει να γνωρίζει και να σέβεται τις δυνατότητες καθώς και τις αδυναμίες του.
Ομαδικότητα

Επιδίωξη κλίματος συνεργασίας και ομαδικότητας με τους συνοδοιπόρους. Καλή διάθεση, αίσθημα ευθύνης και αλληλεγγύης προς το συνοδοιπόρο.

The event is finished.

Ενδιαφέροντα άρθρα για τους προορισμούς μας

Best of Σίφνος: Γραφικά χωριά, απίστευτες παραλίες και ιδιαίτερες γεύσεις

Φωλιασμένη στην καρδιά του Αιγαίου Πελάγους, η Σίφνος είναι ένα κρυμμένο στολίδι ανάμεσα στα νησιά των Κυκλάδων. Φημισμένη για τα μαγευτικά τοπία της, τα γοητευτικά χωριά της και την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά της, η Σίφνος προσφέρει μια πραγματικά αξέχαστη εμπειρία για τους ταξιδιώτες που αναζητούν μια αυθεντική περιπέτεια σε ελληνικό νησί. Με τα παραδοσιακά ασβεστωμένα σπίτια της,…

Η μυκηναϊκή Ακρόπολη Αγίου Ανδρέα Σίφνου

Το Κάστρο του Αη-Ντριά Βραβευμένος, το 2012, ως "εξαιρετικό δείγμα ανάδειξης και προβολής αρχαιολογικών ευρυμάτων", από την Ευρωπαϊκή οργάνωση Europa Nostra, ο αρχαιολογικός χώρος της Μυκηναϊκής Ακρόπολης του Αγίου Ανδρέα, θεωρείται δικαίως ένας από τους σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους στο νησί της Σίφνου.