ΣΙΦΝΟΣ

Παρασκευή 28 – Κυριακή 30 Ιουνίου 2024, Νομός Κυκλάδων

Οι Ταξιδευτές, θα επισκεφθούμε ένα από τα ομορφότερα νησιά των Δυτικών Κυκλάδων, την Σίφνο, για να “γευτούμε” τις εικόνες, τα αρώματα και τις λιχουδιές της. Ορεινό νησί, που υπήρξε ένα από τα πλουσιότερα στην αρχαιότητα, με χρυσωρυχεία, αργυρορυχεία αλλά και σπουδαία παράδοση στην κεραμική τέχνη που την χαρακτηρίζει μέχρι και σήμερα. Θα θαυμάσουμε την χαρακτηριστική αρχιτεκτονική των Κυκλάδων, με τα κατάλευκα σπίτια, τα πλακόστρωτα σοκάκια, τα χαμηλά πεζούλια, τους περίτεχνους φλάρους στις καμινάδες αλλά και τα παλιά αρχοντικά με τα ξύλινα μπαλκόνια και τα οικόσημα στις εισόδους. Θα πεζοπορήσουμε σε υπέροχα μονοπάτια του δικτύου «Sifnos Trails», διασχίζοντας κοιλάδες με ελαιόδεντρα, αμπέλια και δημητριακά, θαυμάζοντας το εντυπωσιακό τοπίο με τις ξερολιθιές, που σαν πέτρινες ραχοκοκαλιές διατρέχουν το νησί και μαρτυρούν την προσπάθεια του ανθρώπου να δαμάσει αυτή τη γη. Σαν διάσπαρτα βότσαλα κατάλευκοι οικισμοί και εκκλησάκια στολίζουν το άγριο τοπίο που χάνεται μέσα στο απέραντο γαλάζιο. Μαγεμένοι θα ακολουθήσουμε την θαλασσινή αύρα και θα βουτήξουμε στα χρυσαφένια νερά που λαμποκοπούν, απολαμβάνοντας στιγμές χαλάρωσης σε πανέμορφες αμμουδιές και γραφικούς όρμους. Κι όπως θα μας έχει ανοίξει η όρεξη, θα εξερευνήσουμε την παραδοσιακή κουζίνα του νησιού και θα γευτούμε την περίφημη ρεβυθάδα, φτιαγμένη στο πήλινο τσουκάλι και άλλες υπέροχες γεύσεις. 

000
001
002
003
004
005
006
007
008
009
010
011
012
013
014
015
016
017
018
019
020
021
022
previous arrow
next arrow
000
001
002
003
004
005
006
007
008
009
010
011
012
013
014
015
016
017
018
019
020
021
022
previous arrow
next arrow

Σημεία Επιβίβασης

01-Γλυφάδα -Public Αφετηρία (-10 από ώρα αναχώρησης)

02-Αλίμου (επί της Ποσειδώνος) (+5΄ από ώρα αναχώρησης)

03-Αμφιθέας (επί της Ποσειδώνος) (+5΄ από ώρα αναχώρησης)

04-Αχιλλέως (Prapas) (επί της Ποσειδώνος) (+5΄ από ώρα αναχώρησης)

05-Φλοίσβος (επί της Ποσειδώνος) (+10΄ από ώρα αναχώρησης)

06-Φόρος (επί της Ποσειδώνος) (+10΄ από ώρα αναχώρησης)

07-Κωτσόβολος (επί της Συγγρού) (+15′ από ώρα αναχώρησης)

08-ΣΚΡΑ (επί της Συγγρού) (+15′ από ώρα αναχώρησης)

09-Κύκλοι (επί της Συγγρού) (+15′ από ώρα αναχώρησης)

10-Άγιος Σώστης (επί της Συγγρού) (+15′ από ώρα αναχώρησης)

11-ΦΙΞ (επί της Συγγρού) (+15′ από ώρα αναχώρησης)

12- Σύνταγμα (έξοδος μετρό εθνικός κήπος) (+20′ από ώρα αναχώρησης)

13- Ομόνοια (Hondos Center) (+30′ από ώρα αναχώρησης)

Προς Πελοπόννησο

14-Media Markt (+40′ από ώρα αναχώρησης)

15-Παλατάκι (περίπτερο πριν τον Βασιλόπουλο) (+45′ από ώρα αναχώρησης)

16-Ελευσίνα (Praktiker) (+55′ από ώρα αναχώρησης)

Προς Λαμία

14-Λένορμαν (παναγίτσα) (+40′ από ώρα αναχώρησης)

15-Ρενό (+45′ από ώρα αναχώρησης)

16-Γέφυρα Καλυφτάκη (έξοδος Ολυμπιακό χωριό – smart) (+55′ από ώρα αναχώρησης)

Δείτε τα σημεία στον χάρτη

1η ημέρα: Παρασκευή

06:15 Συνάντηση στο λιμάνι του Πειραιά

07:00 – 12:00 Μετάβαση με το πλοίο Dionisios Solomos – Zante Ferries στη Σίφνο 

Η Σίφνος ανήκει στο σύμπλεγμα των Δυτικών Κυκλάδων και βρίσκεται ανάμεσα στα πλησιέστερα νησιά Κίμωλο, Σέριφο, Πάρο και Μήλο. Έχει σχήμα σφηνοειδές, στο οποίο οφείλει και μία από τις αρχαίες ονομασίες της “Ακίς”. Το έδαφος της είναι ανάγλυφο και σχηματίζει λόφους με ψηλότερο βουνό τον Προφήτη Ηλία, ή Άη Νηγιά (680μ). Το σημερινό όνομά της πήρε από τον Σίφνο, γιο του μυθικού αττικού ήρωα Σουνίου. Η αρχαία Σίφνος είχε γίνει πολύ γνωστή από τα χρυσωρυχεία και αργυρωρυχεία της, από τα οποία οι Σίφνιοι είχαν γίνει πολύ πλούσιοι. Η θάλασσα σχηματίζει γραφικούς κόλπους, αλλού με ευρύχωρες αμμουδερές παραλίες και αλλού με μικρές και απόκρυφες. Οι δύο χιλιάδες περίπου μόνιμοι κάτοικοι της Σίφνου, ασχολούνται με τη γεωργία, τη κτηνοτροφία την αλιεία, κυρίως όμως με την αγγειοπλαστική, (σε βαθμό που το όνομα «Σιφνιός» έγινε συνώνυμο με το όνομα “αγγειοπλάστης”), την εμπορική ναυτιλία και τον τουρισμό. Η Σίφνος φημίζεται για την αρχιτεκτονική των οικισμών της. Τα σπίτια, κατάλευκα με συνδυασμούς ορθογώνιων όγκων, διατάσσονται γύρω από τα πλακόστρωτα σοκάκια με τους επιμελημένα ασβεστωμένους αρμούς, με τρόπο που δημιουργείται μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ποικιλομορφία. Χαρακτηριστικό επίσης του νησιού είναι οι ξερολιθιές που ακολουθώντας την μορφολογία του εδάφους δημιουργούν επίπεδες καλλιεργήσιμες ζώνες (λουριά).

12:15 – 12:45 Μετάβαση στον Πλατύ Γιαλό 

13:00 Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο 

13:00 – 17:00 Ελεύθερος χρόνος για μπάνιο και απόλαυση 

17:00 – 17:20 Μετάβαση στην Αγία Άννα

17:30 – 18:30 Επίσκεψη στο τσικαλαριό Λεμπέσης 

18:30 – 20:00 Περιήγηση στο Κάστρο 

Στα ανατολικά του νησιού, πάνω σ’ έναν απότομο βράχο με εξαιρετική πανοραμική θέα προς το πέλαγος, είναι χτισμένο το ιστορικό χωριό Κάστρο, που αποτελεί την πιο γραφική περιοχή της Σίφνου. Το τοπωνύμιο Κάστρο σημαίνει φρούριο. Η οικιστική εγκατάσταση στο χώρο μαρτυρείται από τους προϊστορικούς χρόνους σύμφωνα με τα ευρήματα των ανασκαφών. Ο σημερινός οικισμός που είναι χτισμένος πάνω στην αρχαία πρωτεύουσα της Σίφνου, διατηρεί ακόμα και σήμερα τα χαρακτηριστικά του βενετσιάνικου οχυρού που χτίστηκε από τη δυναστεία του Ντα Κορόνια γύρω στο 1635. Το Κάστρο αποτελεί μέχρι σήμερα έναν από τους σημαντικότερους οικισμούς μεσαιωνικής πολεοδομικής δομής. Ο επισκέπτης μπαίνει και σήμερα στο Κάστρο από τις παλιές εισόδους – στοές, τις “λόζιες”, τις οποίες άλλοτε ασφάλιζαν και προστάτευαν τον οικισμό σαν πολεμικοί πύργοι. Στην εσωτερική διαρρύθμιση του οικισμού υπάρχει αρκετά ελεύθερος σχεδιασμός και πολλοί δρόμοι περνούν πάνω από τα δώματα των κατοικιών. Η διάταξη των επιπέδων των δρόμων είναι τέτοια, ώστε πολλές φορές η δίοδος εξασφαλίζεται με μικρές γέφυρες. Στενά, πλακόστρωτα δρομάκια με χαμηλά πεζούλια, σκοτεινές στοές, παλιά σπίτια με τα ξύλινα μπαλκόνια, οικόσημα στις εισόδους, αρχαίοι κίονες που χρησιμοποιήθηκαν ως αρχιτεκτονικά μέλη μεταγενέστερων κτηρίων, μαρμάρινες σκαλιστές ρωμαϊκές λάρνακες που συναντά κανείς στα σοκάκια, μικρές αυλές των σπιτιών και το γραφικό εκκλησάκι της “Εφταμάρτυρος” σκαρφαλωμένο σ’ ένα βράχο που αναδύεται από τη θάλασσα, συνθέτουν μία μοναδική εικόνα. 

20:00 – 23:30 Μετάβαση στην Απολλωνία, περιήγηση και γεύμα 

Η Απολλωνία (ή αλλιώς Σταυρί) είναι η πρωτεύουσα της Σίφνου από το 1836 και έδρα του Δήμου Σίφνου από το 1999. Το τοπωνύμιο Απολλωνία σημαίνει πόλη αφιερωμένη στον Απόλλωνα. Είναι χτισμένη αμφιθεατρικά πάνω σε τρεις απαλόγραμμους λόφους και βρίσκεται στο κέντρο της Σίφνου. Έχει πανέμορφη παραδοσιακή αρχιτεκτονική. Με μια βόλτα στον κεντρικό πλακόστρωτο πεζόδρομο θα ανακαλύψουμε πολλές εκκλησίες, άρρηκτα συνδεδεμένες και απόλυτα ενσωματωμένες στο οικιστικό σύνολο. Στο “στενό της Απολλωνίας”, ένα πλακόστρωτο δρομάκι με ασπρισμένους αρμούς χτυπάει η καρδιά της νυχτερινής ζωής της Σίφνου.

23:30 – 00:00 Μετάβαση στον πλατύ Γιαλό 

2η ημέρα: Σάββατο

09:00 – 09:30 Μετάβαση στον Άγιο Ανδρέα στα Φυρόγια 

Η ιστορία της Σίφνου χάνεται στα βάθη της αρχαιότητας. Ο αρχαιολογικός χώρος στον Άγιο Ανδρέα είναι ίσως η σημαντικότερη μαρτυρία για την αρχαία αυτή κληρονομιά. Ο αρχαιολογικός χώρος βρίσκεται στην κορυφή ενός λόφου στο δρόμο από το Βαθύ προς την Απολλωνία. Ανακαλύφθηκε το 1899. Το 2012, το πρόγραμμα αποκατάστασης και διατήρησης του αρχαιολογικού χώρου τιμήθηκε με το βραβείο Europa Nostra ως εξαιρετικό παράδειγμα επίδειξης και ανάδειξης αρχαιολογικών ευρημάτων, που είχαν πλήρως ανασκαφεί αλλά είχαν εγκαταλειφθεί και η επίσκεψή τους δεν προσέφερε κάποια πληροφορία στον επισκέπτη. Μέσω της ολοκλήρωσης του προγράμματος δημιουργήθηκε ένας εξαιρετικά οργανωμένος αρχαιολογικός χώρος, με αρχαιότητες πλήρως αποκατεστημένες και προσβάσιμες στο ευρύτερο κοινό. Ο χώρος παρέχει πολύτιμες πληροφορίες για τη ζωή, τις πεποιθήσεις και τις δραστηριότητες των κατοίκων ενός σημαντικού οικισμού του Αιγαίου πελάγους, ένα από τα λίκνα του Ευρωπαϊκού πολιτισμού, κατά τη διάρκεια της Μυκηναϊκής περιόδου (13ος-11ος αιώνας π.Χ.) και της Γεωμετρικής και Αρχαϊκής περιόδου που ακολούθησαν (8ος-6ος αιώνας π.Χ.)

09:30 – 10:30 Επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο του Αγίου Ανδρέα (Ολόκληρο: €3, Μειωμένο: €2)

Για να φτάσουμε στην ακρόπολη,θα ακολουθήσουμε το παλιό μονοπάτι. Η κλίση δεν είναι ιδιαίτερα αναφορική και θα μας πάρει περίπου είκοσι πέντε λεπτά. Από την κορυφή της ακρόπολης θα απολαύσουμε την υπέροχη θέα.

10:30 – 14:00 Πεζοπορία: Άγιος Ανδρέας – Άγιος Νικόλαος – Μαύρο Χωριό Αερινά – Άγιος Ανδρέας (εύκολη διαδρομή περίπου 6 χλμ. Χωρίς υψομετρικές κλίσεις, κατάλληλη για όλους)

14:00 – 14:30 Μετάβαση στον Πλατύ Γιαλό 

14:30 – 19:00 Ελεύθερος χρόνος για μπάνιο και απόλαυση 

19:00 – 19:30 Μετάβαση και επίσκεψη στο ακρωτήρι της Χρυσοπηγής της Σίφνου

Ακολουθώντας τον δρόμο προς τον Πλατύ Γιαλό και παίρνοντας την τελευταία διασταύρωση πριν από τον Πλατύ Γιαλό αριστερά, ο επισκέπτης αντικρύζει μια από τις ομορφότερες και διασημότερες εικόνες σ’ όλο τον κόσμο. Τον ιερό βράχο της Χρυσοπηγής. Το θέαμα που προσφέρει το μικρό ακρωτήρι με το μοναστήρι της Χρυσοπηγής (1650), της πολιούχου του νησιού, να δεσπόζει περήφανα επάνω στο σκισμένο βράχο, είναι μαγευτικό. Ο ιερός βράχος με το πάλλευκο κτίσμα, η ελάχιστη βλάστηση ολόγυρα, η απεραντοσύνη του Αιγαίου και η γαλήνια μεγαλοπρέπεια που αποπνέει ο χώρος, συνθέτουν ένα εράσμιο περιβάλλον, πραγματική οπτική απόλαυση για όποιον το αντικρίζει. Στα αριστερά της Χρυσοπηγής ανοίγεται ο γραφικός κόλπος του Αποκοφτού με τα πεντακάθαρα σμαραγδένια νερά του.

19:30 – 23:30 Μετάβαση στον Αρτεμώνα, περιήγηση και γεύμα 

Ο Αρτεμώνας βρίσκεται βόρεια της Απολλωνίας και είναι πραγματικό στολίδι της Σίφνου. Ψηλά στην κορυφή του λόφου σώζονται δύο ανεμόμυλοι σε καλή κατάσταση που προσφέρουν πανοραμική θέα στη Σίφνο, τα γύρω νησιά, το Κάστρο και τους κεντρικούς οικισμούς. Στον οικισμό βρίσκονται μερικά από τα ωραιότερα αρχοντικά του νησιού, μέσα σε κατάφυτους καγκελόφραχτους κήπους. Πιθανολογείται ότι στο χώρο όπου σήμερα είναι χτισμένη η Παναγιά της Κόχης, σύμφωνα με την παράδοση, υπήρχε τα αρχαία χρόνια κέντρο λατρείας της “Εκβατήριας” Άρτεμης, δηλαδή της θεάς που προστάτευε κατά την αποβίβαση από το πλοίο, αλλά και έδινε καλή έκβαση σε κάθε υπόθεση. Αξίζει μια επίσκεψη στην Παναγιά της Άμμου όπου υπάρχει η εικόνα “Παναγία η Μοναχή” μία σπάνια απεικόνιση της Παναγίας χωρίς το Θείο Βρέφος. Στο χωριό βρίσκονται και τα καλύτερα παραδοσιακά εργαστήρια ζαχαροπλαστικής. Στον Αρτεμώνα, στην κεντρική πλατεία του οικισμού, τα τελευταία χρόνια πραγματοποιείται το Φεστιβάλ Κυκλαδικής Κουζίνας “Νικόλαος Τσελεμεντές”. 

23:30 – 00:00 Μετάβαση στον πλατύ Γιαλό 

3η ημέρα: Κυριακή

09:00 – 09:30 Μετάβαση στον Αρτεμώνα

09:30 – 13:00  Πεζοπορία: Αρτεμώνας – Παναγία Πουλάτη – Κάστρο – Παναγία Επτά Μάρτυρες – Αρτεμώνας (220μ.) – Άγιος Λουκάς (215μ.)- Παναγία Πουλάτη (50μ.) – Εφταμάρτυρος (10μ.) – Κάστρο (60μ.)

(Διάσχιση 4 χλμ., Υ.Δ.: +100μ/-250μ, Ω.Π.: 2 ώρες συνολικά, Β.Δ.: 1  Εύκολη διαδρομή)

Έναρξη της διαδρομής από τον αρχοντικό Αρτεμώνα με τα νεοκλασικά σπίτια του 19ου αιώνα.

Θα περάσουμε από τον Άγιο Λούκα και θα κατηφορίσουμε προς τον ανεμόμυλο, και εν συνεχεία έως την γραφική εκκλησία της Παναγίας Πουλάτης, σημείο μαγευτικό. Το μονοπάτι συνεχίζει πάνω από την ακτή και θα φτάσουμε στο Κάστρο, το οποίο κατοικείται από την αρχαιότητα. Ήταν η πρωτεύουσα της Σίφνου έως το 1836. Τα περισσότερα κτίσματα που διακρίνονται σήμερα χρονολογούνται από την εποχή των Βενετών! Στα στενά γραφικά σοκάκια του οικισμού, υπάρχουν τμήματα από αρχαίες κολώνες, ρωμαϊκές σαρκοφάγους, οικόσημα και αρχαία τείχη! Θα ακολουθήσουμε  παρακλάδι του πλακόστρωτου μονοπατιού που θα μας οδηγήσει στο ξωκλήσι των 7 μαρτύρων που στέκει στο βραχώδες ακρωτήρι. Επιστροφή από το ίδιο μονοπάτι μέχρι το Κάστρο. Έχουμε αφήσει περισσότερο χρόνο για να κάνουμε μπάνιο. 

13:00 – 13:30 Μετάβαση στις Καμάρες 

Το τοπωνύμιο Καμάρα ή Καμάρες προήλθε από τις πολλές σπηλιές που υπήρχαν στην βραχώδη νότια ακτή του όρμου. Οι Καμάρες είναι το μεγαλύτερο παραλιακό χωριό και το λιμάνι της Σίφνου. Ο κεντρικός οικισμός απλώνεται στη δεξιά πλευρά του όρμου των Καμαρών ενώ στις δυτικές παρυφές του οικισμού βρίσκονται οι επαύλεις των εύπορων Σιφνιών. Απέναντι, στους πρόποδες του βουνού του Αγίου Συμεών, όπου βρίσκεται και το ομώνυμο μοναστήρι, βρίσκεται η συνοικία της Αγίας Μαρίνας. Τις δύο αγκάλες του λιμανιού που τις χωρίζει η θάλασσα, τις ενώνει η χρυσαφένια απλόχωρη αμμουδιά. Η παραλία των Καμαρών βραβεύτηκε για πρώτη φορά το 2002 και συνεχίζει να βραβεύεται με την γαλάζια σημαία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Από τα παλαιότερα κτίσματα των Καμαρών στο κεντρικό οικισμό είναι ο ναός του Αγίου Γεωργίου και της Αγίας Βαρβάρας (ανέγερση 1785, ανακαίνιση 1906), το Φανάρι (1896), λείψανα από τα καμίνια και τη σκάλα φόρτωσης μεταλλεύματος (1883) και ο παλιός μόλος (1909).

13:30 – 17:30 Ελεύθερος χρόνος για μπάνιο και γεύμα 

17:30 Συνάντηση στο Λιμάνι

18:10 -23:10 Μετάβαση με το πλοίο Dionisios Solomos – Zante Ferries στη Σίφνο  στον Πειραιά

Οι ώρες που αναγράφονται στο πρόγραμμα είναι ενδεικτικές και μπορεί να αλλάζουν ανάλογα με τις συνθήκες, επίσης ο αρχηγός έχει το δικαίωμα για μερική ή ολική τροποποίηση του προγράμματος της εξόρμησης όταν αντικειμενικοί λόγοι το επιτάσσουν (καιρικές συνθήκες, κακή κατάσταση δρόμων κλπ.).

ΚΟΣΤΟΣ σε ΔΙΚΛΙΝΟ 320280€

ΚΟΣΤΟΣ σε ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ 370€ 340€

ΑΝ ΕΙΣΤΕ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΙΜΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ

ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ 150€
Μαζί με την δήλωση συμμετοχής

Σε περίπτωση ακύρωσης της εξόρμησης από το γραφείο η προκαταβολή θα σας επιστραφεί

Εφόσον υπάρχουν διαθέσιμες θέσεις μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή μέχρι και την τελευταία στιγμή.

Αν μετά τη δήλωση συμμετοχής αποφασίσετε να ακυρώσετε πρέπει να μας ενημερώνετε ακόμη και αν δεν έχετε πληρώσει. 

Διαμονή στο ξενοδοχείο

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΠΡΑΣΙΝΗ ΓΩΝΙΑ

ή μπορείτε να βρείοτε δικό σας κατάλυμμα

Η τιμή είναι κατ’ άτομο και

Περιλαμβάνει


Το Ακτοπλοϊκό εισιτήριο Πειραιά – Σίφνο – Πειραιά  
Διανυκτέρευση χωρίς πρωινό
Τις μετακινήσεις με το πούλμαν όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα
Αρχηγό, Συνοδό,

Δεν Περιλαμβάνει

Γεύματα
Τον Φόρο διανυκτέρευσης
Εισόδους σε χώρους ενδιαφέροντος
Ο,τι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα

Στην αιτιολογία γράφετε επώνυμο, όνομα, προορισμός


EUROBANK
(IBAN) GR3702604440000960100310000
ΠΕΙΡΑΙΩΣ
(IBAN) GR9401710360006036128005788
ΕΘΝΙΚΗ
(IBAN) GR9701101530000015301164834
ALPHA BANK
(IBAN) GR2501401820182002340020154

Όνομα δικαιούχου: Κόλλια Μαριλένα

Τα έξοδα χρέωσης από διαφορετική τράπεζα πρέπει να επιβαρύνουν τον καταθέτη το ποσό πρέπει να μεταφέρετε στο λογαριασμό μας στο ακέραιο

ΜΕ ΚΑΡΤΑ (χρεωστική ή πιστωτική) μέσω του συστήματος live pay της τράπεζας Eurobank.

Η κάρτα κρατάει προμήθεια οπότε το ποσό πληρωμής είναι: +2%€

ΠΛΗΡΩΜΗ ΜΕ ΚΑΡΤΑ
(πατήστε τον σύνδεσμο)

Σε περίπτωση που χρειαστεί να ακυρώσετε την θέση σας, στον παρακάτω πίνακα μπορείτε να δείτε την πολιτική ακύρωσης του γραφείου μας.

Τα χρήματα της προκαταβολής δεν επιστρέφονται, κρατούνται και μπορούν να χρησιμοποιηθούν από το ίδιο άτομο σε κάποια άλλη εξόρμηση δικής του επιλογής για διάστημα 6 μηνών. Μετά το πέρασμα του χρονικού διαστήματος τα χρήματα χάνονται και δεν μπορούν να χρησιμοποηθούν.

Μέχρι και 15 ημέρες πριν : Το ποσό της προκαταβολής κρατείται για επόμενη χρήση

Μέχρι και 10 ημέρες : Χάνεται το ποσό της προκαταβολής

Τελευταίες 5 ημέρες: Χάνεται το 80% του κόστους

Μπορείτε να βρείτε εσείς κάποιο άλλο άτομο να σας αντικαταστήσει. 


Οι ΤΑΞΙΔΕΥΤΕΣ σας γνωστοποιούν ότι η ορειβασία, η πεζοπορία και γενικά οι δραστηριότητες βουνού ενέχουν κίνδυνο τραυματισμού και σωματικών βλαβών. Η συμμετοχή σας στις εξορμήσεις προϋποθέτει οτι είστε υγιής, οτι έχετε επίγνωση αυτής της επικινδυνότητας και ότι διαθέτετε την εμπειρία και τον εξοπλισμό που απαιτείται για τη συμμετοχή σας, στην εκάστοτε εξόρμηση, ανάλογα με τις δυσκολίες, την εποχή και τις καιρικές συνθήκες. Με βάση τα παραπάνω αποδέχεστε ανεπιφύλακτα ότι οι ΤΑΞΙΔΕΥΤΕΣ δεν φέρουν καμία ευθύνη για οποιοδήποτε τραυματισμό ή σωματική βλάβη μπορεί να σας συμβεί.

Ορειβατικά μποτάκια, Μπατόν (μπαστουνάκια), Φακός κεφαλής με εφεδρικές μπαταρίες, Σφυρίχτρα, Ατομικό Φαρμακείο, Γυαλιά ηλίου & καπέλο, Αντηλιακή κρέμα, Αντιανεμικό – αδιάβροχο, Φλις, Νερό (1 λίτρο), Ελαφρύ φαγητό, Ισχυρή κολλητική ταινία, Σακίδιο πλάτης, Δεύτερη αλλαξιά ρούχα (παντελόνι, μπλούζα, φούτερ, κάλτσες, εσώρουχα, παπούτσια) – σε περίπτωση που βραχούμε να έχουμε στέγνα ρούχα στο πούλμαν

Σοκολάτα – Ενεργειακή μπάρα, Ξηροί Καρποί (Καρύδια – Αμύγδαλα – Φουντούκια κλπ.), Αποξηραμένα φρούτα (Σύκα –Σταφίδες – Βερίκοκα κλπ.), Φακελάκια με αλάτι και ζάχαρη (χαμηλή πίεση ή υπογλυκαιμία), Σάντουιτς

Επίδεσμο ελαστικό για περίδεση, Hansaplast, Compeed για φουσκάλες στα πόδια, Betafusin ( αλοιφή με κορτιζόνη και αντιβιωτικό), Fenistil stic αντιαλλεργικό για τσιμπίματα, Zirtec ή άλλο αντιισταμινικό χάπι για αλλεργία, Vertico vomex caps ή κάποιο άλλο φάρμακο για την ζάλη ,δραμαμίνη ή κάτι αντίστοιχο(για ταξίδι με πούλμαν ή αυτοκίνητο ή αεροπλάνο ), Imodium χάπια για διάρροια, Depon ή Panadol ή Lonarid

Είναι σημαντικό να ενημερώνετε τον αρχηγό της εξόρμησης για τυχόν προσωπικό σας σοβαρό πρόβλημα υγείας (αλλεργία, επιληψία, καρδιολογικό πρόβλημα). : Ο καθένας μας πρέπει να γνωρίζει και να σέβεται τις δυνατότητες καθώς και τις αδυναμίες του.

Επιδίωξη κλίματος συνεργασίας και ομαδικότητας με τους συνοδοιπόρους. Καλή διάθεση, αίσθημα ευθύνης και αλληλεγγύης προς το συνοδοιπόρο.

The event is finished.

Labels

🎁 ΠΡΟΣΦΟΡΑ

Συντονιστής Ομάδας

Θωμαή Μερτύρη

Ενδιαφέροντα άρθρα για τους προορισμούς μας

Best of Σίφνος: Γραφικά χωριά, απίστευτες παραλίες και ιδιαίτερες γεύσεις

Φωλιασμένη στην καρδιά του Αιγαίου Πελάγους, η Σίφνος είναι ένα κρυμμένο στολίδι ανάμεσα στα νησιά των Κυκλάδων. Φημισμένη για τα μαγευτικά τοπία της, τα γοητευτικά χωριά της και την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά της, η Σίφνος προσφέρει μια πραγματικά αξέχαστη εμπειρία για τους ταξιδιώτες που αναζητούν μια αυθεντική περιπέτεια σε ελληνικό νησί. Με τα παραδοσιακά ασβεστωμένα σπίτια της,…

Η μυκηναϊκή Ακρόπολη Αγίου Ανδρέα Σίφνου

Το Κάστρο του Αη-Ντριά Βραβευμένος, το 2012, ως "εξαιρετικό δείγμα ανάδειξης και προβολής αρχαιολογικών ευρυμάτων", από την Ευρωπαϊκή οργάνωση Europa Nostra, ο αρχαιολογικός χώρος της Μυκηναϊκής Ακρόπολης του Αγίου Ανδρέα, θεωρείται δικαίως ένας από τους σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους στο νησί της Σίφνου.