ΥΜΗΤΤΟΣ: Μονή Κουταλά – Κακορεμα

Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2022,  Νομός Αττικής

Στον αγαπημένο μας🌳Υμηττό θα βρεθούμε οι Ταξιδευτές το 🗓️ Σάββατο 22 Οκτωβρίου, σε μια εύκολη αλλά πολύ ενδιαφέρουσα πεζοπορία 🥾, κατάλληλη για όσους θέλουν να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους και να “μυηθούν” στην υπέροχη αυτή δραστηριότητα. Θα απολαύσουμε μια υπέροχη κυκλική διαδρομή στη Δυτική πλευρά του Βόρειου Υμηττού, με συνδυασμούς μονοπατιών και δασικών δρόμων. Θα κινηθούμε στα όρια του🌿 αισθητικού δάσους Καισαριανής, θα περάσουμε από τη μονή Αγ. Γεωργίου Κουταλά και σε κοντινή απόσταση θα δούμε τα αρχαία Λατομεία Κουταλά. Θα επισκεφθούμε το 🏛️ Δρακόσπιτο του Υμηττού, ένα αρχαίο κυκλικό μεγαλιθικό κτίσμα, το οποίο έμεινε άθικτο στο πέρασμα των αιώνων, και ενδέχεται να χρησίμευε ως αγροικία, καταφύγιο, ιερός χώρος, φυλάκιο ή και παρατηρητήριο, καθώς έχει έξοχη ορατότητα προς όλο το λεκανοπέδιο και τη θάλασσα. Συνεχίζοντας θα βρούμε δύο μικρά αρχαία λατομεία σε ένα συγκρότημα βράχων, μια εντυπωσιακή ορθοπλαγιά σε σχήμα πλοίου, με το όνομα ακριβώς «Καράβι», η οποία λειτουργεί σήμερα ως αναρριχητικό πεδίο. Μια “αναζωογονητική” πορεία που θα μας αποκαλύψει λίγη από τη 🌟μαγεία που μας περιβάλλει…! 

000
001
002
003
004
005
006
007
008
009
010
011
012
013
014
previous arrow
next arrow
000
001
002
003
004
005
006
007
008
009
010
011
012
013
014
previous arrow
next arrow

08:30 Συνάντηση πλησίον του Στρατοπέδου Σακέτα 

Το ακριβές σημείο θα σταλεί στους συμμετέχοντες που έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία εγγραφής την παραμονή της εξόρμησης 

09:00 – 14:00 Στρατόπεδο Σακετα (260μ.) – Μονή Κουταλά (285μ) – Λατομείο (380μ.) – Καράβι (460μ) – Δρακόσπιτο (460μ.) – Κακορεμα (635μ.) – Στρατόπεδο Σακετα (260μ.)

(Κυκλική 9 χλμ. Υ.Δ.: +/ -400μ., Ω.Π.: 4-5 ώρες, Β.Δ.: 1, Μέτρια )

Έναρξη της διαδρομής μας, πλησίον του Στρατοπέδου, σύντομα θα προσεγγίσουμε τη μονή Αγ. Γεωργίου Κουταλά, όπου βρίσκεται εντός των ορίων του αισθητικού δάσους Καισαριανής. Είναι παλαιό μετόχι της μονής Καισαριανής. Εγκαταλειμμένη για πολλά χρόνια, η μονή επαναλειτουργεί από το 1971 ως γυναικεία.  Στη συνέχεια σε κοντινή απόσταση θα δούμε τα αρχαία Λατομεία Κουταλά, κατόπιν θα περάσουμε από το Δρακόσπιτο του Υμηττού, όπου σε κοντινή απόσταση βρίσκεται το Αρχαίο Λατομείο, και αναρριχητικο πλέον πεδίο με την ονομασία Καράβι. Το πιο χαρακτηριστικό από τα αρχαία λατομεία αυτής της πλευράς του Υμηττού. Λαξευμένο σε ημι μεταμορφωμένο σταχτί ασβεστόλιθο, αποτελεί εξαιρετικό δείγμα της τεχνικής απότμησης των λίθινων όγκων, παρόμοιο με αυτά της Πεντέλης. Σήμερα, έχει μετατραπεί σε αναρριχητικό πεδίο υψηλής δυσκολίας. Στη συνέχεια θα μπούμε στο Κακορεμα, Αρχαίο λατομείο, όπου μαζί με το Κακόρεμα, τη Χαλιδού και τη Ντούκα, είναι από τους σημαντικότερους χειμάρρους του Υμηττού.

14:00 Τέλος Προγράμματος 

Οι ώρες που αναγράφονται στο πρόγραμμα είναι ενδεικτικές και μπορεί να αλλάζουν ανάλογα με τις συνθήκες, επίσης ο αρχηγός έχει το δικαίωμα για μερική ή ολική τροποποίηση του προγράμματος της εξόρμησης όταν αντικειμενικοί λόγοι το επιτάσσουν (καιρικές συνθήκες, κακή κατάσταση δρόμων κλπ.).

SUPER ΠΡΟΣΦΟΡΑ !!!

10€

 • για τους 20 πρώτους
 • & για δηλώσεις μέχρι 2/10/2022

Προσοχή!!!Η Προσφορά δεν ισχύει για πληρωμή με κάρτα

15€

Υπάρχουν διαθέσιμες θέσεις & ισχύει η ΠΡΟΣΦΟΡΑ

Περιλαμβάνει

 • Αρχηγό, Συνοδό,

Δεν Περιλαμβάνει

 • μετακίνηση
 • γεύματα,
 • εισόδους σε χώρους ενδιαφέροντος,
 • Ο,τι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα
 • Εφόσον υπάρχουν διαθέσιμες θέσεις μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή μέχρι και την τελευταία στιγμή.
 1. Αν μετά τη δήλωση συμμετοχής αποφασίσετε να ακυρώσετε πρέπει να μας ενημερώνετε ακόμη και αν δεν έχετε πληρώσει. 

Μέχρι Και 7 Ημέρες Πριν

Όταν η ακύρωση είναι έγκαιρη, μέχρι και 7 ημέρες πριν την εξόρμηση, το ποσό των χρημάτων δεν χάνεται. Τα χρήματα δεν επιστρέφονται, κρατούνται και μπορούν να χρησιμοποιηθούν από το ίδιο άτομο σε κάποια άλλη εξόρμηση δικής του επιλογής για διάστημα 6 μηνών. Μετά το πέρασμα του χρονικού διαστήματος τα χρήματα χάνονται και δεν μπορούν να χρησιμοποηθούν.

Τις Τελευταίες 6 Ημέρες

Όταν η ακύρωση γίνεται την τελευταία στιγμή, την τελευταία εβδομάδα της εξόρμησης, τότε το ποσό των χρημάτων χάνεται. Τα χρήματα δεν επιστρέφονται, ούτε μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε επόμενη εξόρμηση. Για οποιοδήποτε λόγο κι αν χρειαστεί να ακυρώσετε και όσο σοβαρός κι αν είναι ο λόγος (αρρώστια, κάτι έκτακτο, κακές καιρικές συνθήκες, κλπ.) δεν μπορεί να γίνει επιστροφή ή κράτηση χρημάτων και ισχύει η πολιτική ακύρωσης.

 • Μπορείτε να βρείτε εσείς κάποιο άλλο άτομο να σας αντικαταστήσει. 

Αμέσως μόλις ολοκληρώσετε την ηλεκτρονική σας εγγραφή, για την κατοχύρωση της θέσης σας θα πρέπει να εξοφλήσετε το συνολικό κόστος.

Στην αιτιολογία γράφετε επώνυμο, όνομα, προορισμός

 • E-BANKING / ΚΑΤΑΘΕΣΗ
EUROBANK
(IBAN) GR7502604440000910200273784
Αρ. Λογ. 0026.0444.91.0200273784
(Όνομα δικαιούχου Κόλλια Μαριλένα)
ΠΕΙΡΑΙΩΣ
(IBAN) GR9401710360006036128005788
Αρ. Λογ. 6036-128005-788
(Όνομα δικαιούχου Κόλλια Μαριλένα)
ΕΘΝΙΚΗ
(IBAN) GR0601106670000066700316582
(Όνομα δικαιούχου Κόλλια Μαριλένα)
ALPHA BANK
(IBAN) GR5401401820182002310021800
(Όνομα δικαιούχου Κόλλια Μαριλένα)
Τα έξοδα χρέωσης από διαφορετική τράπεζα πρέπει να επιβαρύνουν τον καταθέτη το ποσό πρέπει να μεταφέρετε στο λογαριασμό μας στο ακέραιο
 • ΜΕ ΚΑΡΤΑ (χρεωστική ή πιστωτική) μέσω του συστήματος live pay της τράπεζας Eurobank.

ΠΡΟΣΟΧΗ

ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΔΕΝ ΙΣΧΥΟΥΝ ΟΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

ΠΛΗΡΩΜΗ ΜΕ ΚΑΡΤΑ
(πατήστε τον σύνδεσμο)


Οι ΤΑΞΙΔΕΥΤΕΣ σας γνωστοποιούν ότι η ορειβασία, η πεζοπορία και γενικά οι δραστηριότητες βουνού ενέχουν κίνδυνο τραυματισμού και σωματικών βλαβών. Η συμμετοχή σας στις εξορμήσεις προϋποθέτει οτι είστε υγιής, οτι έχετε επίγνωση αυτής της επικινδυνότητας και ότι διαθέτετε την εμπειρία και τον εξοπλισμό που απαιτείται για τη συμμετοχή σας, στην εκάστοτε εξόρμηση, ανάλογα με τις δυσκολίες, την εποχή και τις καιρικές συνθήκες. Με βάση τα παραπάνω αποδέχεστε ανεπιφύλακτα ότι οι ΤΑΞΙΔΕΥΤΕΣ δεν φέρουν καμία ευθύνη για οποιοδήποτε τραυματισμό ή σωματική βλάβη μπορεί να σας συμβεί.

Ορειβατικά μποτάκια, Μπατόν (μπαστουνάκια), Φακός κεφαλής με εφεδρικές μπαταρίες, Σφυρίχτρα, Ατομικό Φαρμακείο, Γυαλιά ηλίου & καπέλο, Αντηλιακή κρέμα, Αντιανεμικό – αδιάβροχο, Φλις, Νερό (1 λίτρο), Ελαφρύ φαγητό, Ισχυρή κολλητική ταινία, Σακίδιο πλάτης, Δεύτερη αλλαξιά ρούχα (παντελόνι, μπλούζα, φούτερ, κάλτσες, εσώρουχα, παπούτσια) – σε περίπτωση που βραχούμε να έχουμε στέγνα ρούχα στο πούλμαν

Σοκολάτα – Ενεργειακή μπάρα, Ξηροί Καρποί (Καρύδια – Αμύγδαλα – Φουντούκια κλπ.), Αποξηραμένα φρούτα (Σύκα –Σταφίδες – Βερίκοκα κλπ.), Φακελάκια με αλάτι και ζάχαρη (χαμηλή πίεση ή υπογλυκαιμία), Σάντουιτς

Επίδεσμο ελαστικό για περίδεση, Hansaplast, Compeed για φουσκάλες στα πόδια, Betafusin ( αλοιφή με κορτιζόνη και αντιβιωτικό), Fenistil stic αντιαλλεργικό για τσιμπίματα, Zirtec ή άλλο αντιισταμινικό χάπι για αλλεργία, Vertico vomex caps ή κάποιο άλλο φάρμακο για την ζάλη ,δραμαμίνη ή κάτι αντίστοιχο(για ταξίδι με πούλμαν ή αυτοκίνητο ή αεροπλάνο ), Imodium χάπια για διάρροια, Depon ή Panadol ή Lonarid

Είναι σημαντικό να ενημερώνετε τον αρχηγό της εξόρμησης για τυχόν προσωπικό σας σοβαρό πρόβλημα υγείας (αλλεργία, επιληψία, καρδιολογικό πρόβλημα). : Ο καθένας μας πρέπει να γνωρίζει και να σέβεται τις δυνατότητες καθώς και τις αδυναμίες του.

Επιδίωξη κλίματος συνεργασίας και ομαδικότητας με τους συνοδοιπόρους. Καλή διάθεση, αίσθημα ευθύνης και αλληλεγγύης προς το συνοδοιπόρο.

Λάζαρος Κουλπούζης

Συντονιστής Ομάδας

Λάζαρος Κουλπούζης

Θεωρώ τον εαυτό μου, εξερευνητή της ζωής, που θέλει να μάθει, να βιώσει, να γευτεί, να ανακαλύψει, να δει τη φύση στις διάφορες εκφάνσεις της, όλες τις εποχές και να μοιραστεί με άλλους ταξιδευτές εμπειρίες ζωής. Η ενασχόληση μου με τη πεζοπορία ξεκίνησε πριν 10 χρόνια περίπου, όπου θυμάμαι τον εαυτό μου να ψάχνω να βρω πληροφορίες και να εξερευνώ τα κοντινά μέρη της Αττικής. Εντυπωσιάστηκα με τις ανακαλύψεις Και η φλόγα αυτή μέσα μου, όλο και φούντωνε. Έκτοτε έχω περπατήσει σε αρκετά βουνά, τα τελευταία χρόνια παίρνω μέρος, σε πολυήμερες ορειβατικές εξορμήσεις, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό, όπου συμμετέχω στο συντονισμό των δράσεων. Θέλοντας να αποκτήσω περισσότερες γνώσεις, έχω παρακολουθήσει σχολή ορειβασίας χειμερινού βουνού, σεμινάρια αρχηγών αναβάσεων, τη σχολή Συνοδών Βουνού, επί 2 έτη, όπου είχα την ευκαιρία να διευρύνω τους ορίζοντες μου και να εκπαιδευτώ στη πεζοπορία-ορειβασία, την αναρρίχηση, το canyoning, τις τεχνικές συνοδείας, τη διάσωση, και τις πρώτες Βοήθειες, στις οποίες έχω λάβει πιστοποίηση. Είμαι χαρούμενος που αποτελώ μέλος της ομάδας των ταξιδευτών και ευελπιστώ να ζήσουμε μοναδικές στιγμές..


Η Φιλοσοφία μας…!

Ταξιδευτής…

Αγαπάει το ταξίδι και την περιπέτεια, του αρέσει να ανακαλύπτει μέρη άγνωστα στον πολύ κόσμο αλλά και να επισκέπτεται προορισμούς ήδη γνωστούς με έναν διαφορετικό τρόπο, περισσότερο βιωματικό. Θέλει να αισθάνεται τους ήχους και τις μυρωδιές της φύσης, να ανακατεύεται στην καθημερινή ζωή των ανθρώπων, να γνωρίζει τις συνήθειές τους, να συμμετέχει στις γιορτές και στα έθιμά τους, να γεύεται τα τοπικά προϊόντα τους… Ο Ταξιδευτής ονειρεύεται να συμμετέχει σε μια ομάδα που χωράει πολλούς, να μοιράζεται τις χαρές και τις δυσκολίες, την έντονη συγκίνηση της ανακάλυψης, να γίνεται …

Ταξιδευτές

Ένα ξεχωριστό δώρο!!!

Ενοικίαση πούλμαν