ΑΚΤΙΚΗ: ΠΟΡΤΟ ΡΑΦΤΗ – ΗΦΑΙΣΤΕΙΟ

Σάββατο 17 Φεβρουαρίου 2024, Νομός Αττικής

Σε όποια κορυφή σταθείς στην Αττική γύρω σου αγναντεύεις τη θάλασσα. Τον Σαρωνικό, τον Ευβοϊκό, τους κόλπους, τα ακρωτήρια της… Το όνομα της Αττικής σημαίνει ακριβώς αυτό, “Ακτική”, η γη των ακτών (το “κ” με την πάροδο του χρόνου έγινε “τ”). Στην σημερινή μας δράση θα γνωρίσουμε αυτή την πλευρά της πόλης μας και θα μάθουμε για την ύπαρξη ενός ηφαιστείου μη καταγεγραμμένου και μη ερευνημένου! Ο Σταύρος θα μας ξεναγήσει με το δικό του ιδιαίτερο τρόπο στην πεζοπορική αυτή διαδρομή αποκαλύπτοντάς μας πολλές κρυμμένες εκπλήξεις! Θα γευτούμε, το πάντα νόστιμο λουκουμάκι, στην γυναικεία μονή της Παναγίας της Πευκοβουνογιάτρισας καθώς θα ξαποστάσουμε για να θαυμάσουμε και να ξεκουραστούμε! Θα γευματίσουμε στην Κακή θάλασσα της Κερατέας πριν επιστρέψουμε στην Αθήνα!

000
001
002
003
004
005
006
007
008
009
010
011
012
013
014
015
previous arrow
next arrow
000
001
002
003
004
005
006
007
008
009
010
011
012
013
014
015
previous arrow
next arrow

Σημεία Επιβίβασης

01-Γλυφάδα -Public Αφετηρία (-10 από ώρα αναχώρησης)

02-Αλίμου (επί της Ποσειδώνος) (+5΄ από ώρα αναχώρησης)

03-Αμφιθέας (επί της Ποσειδώνος) (+5΄ από ώρα αναχώρησης)

04-Αχιλλέως (Prapas) (επί της Ποσειδώνος) (+5΄ από ώρα αναχώρησης)

05-Φλοίσβος (επί της Ποσειδώνος) (+10΄ από ώρα αναχώρησης)

06-Φόρος (επί της Ποσειδώνος) (+10΄ από ώρα αναχώρησης)

07-Κωτσόβολος (επί της Συγγρού) (+15′ από ώρα αναχώρησης)

08-ΣΚΡΑ (επί της Συγγρού) (+15′ από ώρα αναχώρησης)

09-Κύκλοι (επί της Συγγρού) (+15′ από ώρα αναχώρησης)

10-Άγιος Σώστης (επί της Συγγρού) (+15′ από ώρα αναχώρησης)

11-ΦΙΞ (επί της Συγγρού) (+15′ από ώρα αναχώρησης)

12- Σύνταγμα (έξοδος μετρό εθνικός κήπος) (+20′ από ώρα αναχώρησης)

13- Ομόνοια (Hondos Center) (+30′ από ώρα αναχώρησης)

Προς Πελοπόννησο

14-Media Markt (+40′ από ώρα αναχώρησης)

15-Παλατάκι (περίπτερο πριν τον Βασιλόπουλο) (+45′ από ώρα αναχώρησης)

16-Ελευσίνα (Praktiker) (+55′ από ώρα αναχώρησης)

Προς Λαμία

14-Λένορμαν (παναγίτσα) (+40′ από ώρα αναχώρησης)

15-Ρενό (+45′ από ώρα αναχώρησης)

16-Γέφυρα Καλυφτάκη (έξοδος Ολυμπιακό χωριό – smart) (+55′ από ώρα αναχώρησης)

Δείτε τα σημεία στον χάρτη

08:00 Αναχώρηση από Γλυφάδα 

09:30 Άφιξη στο Πόρτο Ράφτη

Επτά χιλιόμετρα ανατολικά του Μαρκοπούλου βρίσκεται η περιοχή του Πόρτο Ράφτη ή Λιμήν Μεσογαίας. Πρόκειται για έναν κόλπο με 3 νησάκια (Ράφτη, Ραφτοπούλα, Πράσο) και ακτές από την Ερωτοσπηλιά έως το Αυλάκι. Ορίζεται ανατολικά από τον Ευβοϊκό, δυτικά από το βουνό Μπαθίστα, βόρεια από το βουνό Περατή και νότια από τα βουνά Χαρβάτι και Μαυρηνόρα.

09:30 – 13:30 Πεζοπορία: Πόρτο ράφτη (Αυλάκι) – Μαυρονόρος – Ηφαίστειο – Διονυσοβούνι – Ιερά Μονή Παναγίας Πευκοβουνογιάτρισσας – Κακή θάλασσα Κερατέας 

(Διάσχιση, 3 – 4 ώρες, πεζοπορία με ανάβαση και κατάβαση + 400μ., -400μ., Κατάλληλη για πεζοπόρους)

ΠΡΟΣΟΧΗ!!! ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Ήπια Πεζοπορία: Κακή Θάλασσα – Ηφαίστειο – Πόρτο Ράφτη
Η διαδρομή εχεί μική υψομετρική ανάβασης και ήπια κατάβαση – είναι κατάλληλη για όλους

Στη διαδρομή μας, θα ξεκινήσουμε από το Αυλάκι του Πόρτο Ράφτη Μαρκοπούλου. Ανατολικά στη διαδρομή μας θα έχουμε τον Ευβοϊκό. Ανεβαίνοντας δίπλα στην ακτογραμμή προς το νότο μέσα από ένα τυπικό θερμο μεσογειακό δάσος χαλεπίου πεύκης, σχίνων, κουμαριών, θαλασσόκεδρων ή κέδρων (τα βένια για τους ντόπιους) θα φτάσουμε στο ονομαστό ακρωτήριο κορυφή Μαυρονόρος ή Τσουργέλι. Ο «κώνος» στο ακρωτήριο δεν είναι παρά ένα άγνωστο μη καταγεγραμμένο, μη ερευνημένο ηφαίστειο. Το ηφαίστειο της Κερατέας. Πάνω ακριβώς στο κέντρο του Ηφαιστειακού τόξου του Αιγαίου, με καταπληκτική θέα όχι μόνο στις ακτές της Αττικής στον, Ευβοϊκό από τον Σχοινιά του Μαραθώνα ως το Σούνιο, αλλά και στον Σαρωνικό. Θα δούμε τα μικρά νησιά Πόρτο Ράφτη και ως Εύβοια, την Άνδρο,την Τήνο, την Σύρο. Επίσης τα μαρτυρικά νησιά Γυάρος και Μακρόνησος,  την Κέα και ανάλογα με την ορατότητα ίσως την Κύθνο, την Σέριφο και τη Μύκονο. Ευκαιρία για να μάθουμε για την γεωλογία της Αττικής που σχετίζεται με το περίφημο ηφαιστειακό τόξο του Αιγαίου.  Συνεχίζουμε στην κορυφογραμμή του ακρωτηρίου Δυτικά Νοτιοδυτικά ως την επόμενη κορυφή. Στη διαδρομή μας θα συναντήσουμε το μικρό σπήλαιο βάραθρο και θα φτάσουμε στην κορυφή όπου τα ερείπια-θεμέλια μικρού ιερού σε άγνωστο θεό-άγιο. Δίπλα ο τόπος αλλοιωμένος από τις εγκαταστάσεις των κεραιών κινητής τηλεφωνίας. Μπαίνοντας στο δάσος Διονύσου με κατεύθυνση προς τις κατασκηνώσεις και τις πέριξ μονές. Θα περπατήσουμε σε δασικούς δρόμους, σε κορυφές και παρυφές του δάσους με διαρκή οπτική στις ακτές της Κερατέας και του Λαυρίου (Κακή θάλασσα, Δασκαλειό, Βρωμοπούσι, Αγία Μαρίνα, Λαύριο) ενώ στη διαδρομή μας θα αντικρίσουμε τον Μεσογείτικο κάμπο, τον Υμηττό, το Πάνειο όρος και τις ακτές του Σαρωνικού. Θα περάσουμε στις ιερές μονές της Παναγίας της Πευκοβουνογιάτρισας (γυναικεία μόνη), και τη Μεταμόρφωση του Σωτήρος (ανδρική). Στη μονή της Παναγίας θα επισκεφτούμε το εσωτερικό της.

14:30 – 16:30 Γεύμα στο Πόρτο Ράφτη σε τοπική ταβέρνα 

16:30 – 18:00 Αναχώρηση και πιθανή ώρα άφιξης στην Αθήνα

Οι ώρες που αναγράφονται στο πρόγραμμα είναι ενδεικτικές και μπορεί να αλλάζουν ανάλογα με τις συνθήκες, επίσης ο αρχηγός έχει το δικαίωμα για μερική ή ολική τροποποίηση του προγράμματος της εξόρμησης όταν αντικειμενικοί λόγοι το επιτάσσουν (καιρικές συνθήκες, κακή κατάσταση δρόμων κλπ.).

ΚΟΣΤΟΣ 15€


Μαζί με την δήλωση συμμετοχής

Σε περίπτωση ακύρωσης της εξόρμησης από το γραφείο η προκαταβολή θα σας επιστραφεί

Εφόσον υπάρχουν διαθέσιμες θέσεις μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή μέχρι και την τελευταία στιγμή.

Αν μετά τη δήλωση συμμετοχής αποφασίσετε να ακυρώσετε πρέπει να μας ενημερώνετε ακόμη και αν δεν έχετε πληρώσει. 

Η τιμή είναι κατ’ άτομο και

Περιλαμβάνει

Τις μετακινήσεις με το πούλμαν όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα
Αρχηγό, συνοδό

Δεν Περιλαμβάνει

Γεύματα
Εισόδους σε χώρους ενδιαφέροντος
Ο,τι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα

Στην αιτιολογία γράφετε επώνυμο, όνομα, προορισμός

EUROBANK
(IBAN) GR3702604440000960100310000
ΠΕΙΡΑΙΩΣ
(IBAN) GR9401710360006036128005788
ΕΘΝΙΚΗ
(IBAN) GR9701101530000015301164834
ALPHA BANK
(IBAN) GR2501401820182002340020154

Όνομα δικαιούχου: Κόλλια Μαριλένα

Τα έξοδα χρέωσης από διαφορετική τράπεζα πρέπει να επιβαρύνουν τον καταθέτη το ποσό πρέπει να μεταφέρετε στο λογαριασμό μας στο ακέραιο

ΜΕ ΚΑΡΤΑ (χρεωστική ή πιστωτική) μέσω του συστήματος live pay της τράπεζας Eurobank.

Η κάρτα κρατάει προμήθεια οπότε το ποσό πληρωμής είναι: 17€

ΠΛΗΡΩΜΗ ΜΕ ΚΑΡΤΑ
(πατήστε τον σύνδεσμο)

Σε περίπτωση που χρειαστεί να ακυρώσετε την θέση σας, στον παρακάτω πίνακα μπορείτε να δείτε την πολιτική ακύρωσης του γραφείου μας.

Ακύρωση Συμμετοχής μέχρι και 5 ημέρες πριν
τα χρήματα μπορούν να χρησιμοποιήθουν από το ίδιο άτομο σε άλλη δράση για διάστημα 6 μηνών

Ακύρωση Συμμετοχής τελευταία στιγμή (4 ημέρες πριν)
τα χρήματαχάνονται και δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε καμία άλλη δράση

Μπορείτε να βρείτε εσείς κάποιο άλλο άτομο να σας αντικαταστήσει. 


Οι ΤΑΞΙΔΕΥΤΕΣ σας γνωστοποιούν ότι η ορειβασία, η πεζοπορία και γενικά οι δραστηριότητες βουνού ενέχουν κίνδυνο τραυματισμού και σωματικών βλαβών. Η συμμετοχή σας στις εξορμήσεις προϋποθέτει οτι είστε υγιής, οτι έχετε επίγνωση αυτής της επικινδυνότητας και ότι διαθέτετε την εμπειρία και τον εξοπλισμό που απαιτείται για τη συμμετοχή σας, στην εκάστοτε εξόρμηση, ανάλογα με τις δυσκολίες, την εποχή και τις καιρικές συνθήκες. Με βάση τα παραπάνω αποδέχεστε ανεπιφύλακτα ότι οι ΤΑΞΙΔΕΥΤΕΣ δεν φέρουν καμία ευθύνη για οποιοδήποτε τραυματισμό ή σωματική βλάβη μπορεί να σας συμβεί.

Ορειβατικά μποτάκια, Μπατόν (μπαστουνάκια), Φακός κεφαλής με εφεδρικές μπαταρίες, Σφυρίχτρα, Ατομικό Φαρμακείο, Γυαλιά ηλίου & καπέλο, Αντηλιακή κρέμα, Αντιανεμικό – αδιάβροχο, Φλις, Νερό (1 λίτρο), Ελαφρύ φαγητό, Ισχυρή κολλητική ταινία, Σακίδιο πλάτης, Δεύτερη αλλαξιά ρούχα (παντελόνι, μπλούζα, φούτερ, κάλτσες, εσώρουχα, παπούτσια) – σε περίπτωση που βραχούμε να έχουμε στέγνα ρούχα στο πούλμαν

Σοκολάτα – Ενεργειακή μπάρα, Ξηροί Καρποί (Καρύδια – Αμύγδαλα – Φουντούκια κλπ.), Αποξηραμένα φρούτα (Σύκα –Σταφίδες – Βερίκοκα κλπ.), Φακελάκια με αλάτι και ζάχαρη (χαμηλή πίεση ή υπογλυκαιμία), Σάντουιτς

Επίδεσμο ελαστικό για περίδεση, Hansaplast, Compeed για φουσκάλες στα πόδια, Betafusin ( αλοιφή με κορτιζόνη και αντιβιωτικό), Fenistil stic αντιαλλεργικό για τσιμπίματα, Zirtec ή άλλο αντιισταμινικό χάπι για αλλεργία, Vertico vomex caps ή κάποιο άλλο φάρμακο για την ζάλη ,δραμαμίνη ή κάτι αντίστοιχο(για ταξίδι με πούλμαν ή αυτοκίνητο ή αεροπλάνο ), Imodium χάπια για διάρροια, Depon ή Panadol ή Lonarid

Είναι σημαντικό να ενημερώνετε τον αρχηγό της εξόρμησης για τυχόν προσωπικό σας σοβαρό πρόβλημα υγείας (αλλεργία, επιληψία, καρδιολογικό πρόβλημα). : Ο καθένας μας πρέπει να γνωρίζει και να σέβεται τις δυνατότητες καθώς και τις αδυναμίες του.

Επιδίωξη κλίματος συνεργασίας και ομαδικότητας με τους συνοδοιπόρους. Καλή διάθεση, αίσθημα ευθύνης και αλληλεγγύης προς το συνοδοιπόρο.

The event is finished.

Labels

2 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ,
ΑΡΧΑΡΙΟΥΣ ΠΕΖΟΠΟΡΟΥΣ,
ΠΕΖΟΠΟΡΙΚΟ
Σταύρος Ιατρού

Συντονιστής Ομάδας

Σταύρος Ιατρού

Ενεργειακός Ηλεκτρολόγος Μηχανικός του Ε.Μ.Π. Και Μηχανικός Περιβάλλοντος

Ενδιαφέροντα άρθρα για τους προορισμούς μας

Nothing found.