Γεράνεια: Στραβά – Σπηλιά της Φώκιας

Ένα Κρυμμένο “Παράθυρο”…!

Σάββατο 28 Μαΐου 2022, Νομός Κορινθίας

Το Σάββατο 28 Μαΐου, οι Ταξιδευτές θα βρεθούμε στα Γεράνεια Όρη, κοντά στη γνωστή Λίμνη της Βουλιαγμένης, της Περαχώρας. Πεζοπορώντας μέσα σε πευκοδάσος  θ’ ανακαλύψουμε ένα από τα πιο αγνά και ανέγγιχτα μέρη του Κορινθιακού, που παρέμενε για χρόνια άγνωστο… έναν πανέμορφο παράδεισο. Κρυμμένη στα απόκρημνα βράχια βρίσκεται η ονομαζόμενη Σπηλιά της Φώκιας, ένας βραχώδης σχηματισμός, μια φυσική αψίδα πάνω από τη θάλασσα… ένα γαλάζιο “παράθυρο” σαν αυτό της Μάλτας. Εκεί μέσα στη σπηλιά υπάρχει μία μικρή εξωτική παραλία με λεπτό, άσπρο βότσαλο και κρυστάλλινα γαλαζοπράσινα νερά. Αφού θαυμάσουμε το μοναδικό αυτό τοπίο θα συνεχίσουμε σε μονοπάτι το οποίο θα μας οδηγήσει στην πανέμορφη παραλία Μικρά Στραβά, όπου  θα έχουμε τη δυνατότητα να κάνουμε μπάνιο! Επιστρέφοντας όποιος επιθυμεί μπορεί να συνεχίσει την πεζοπορία σε άλλο άλλο μονοπάτι, που κινείται μέσα σε πυκνό δάσος πεύκων και περνάει δίπλα από παρθένες παραλίες. Εναλλαγή δάσους και παραλιών, στις οποίες μπορούμε να επιλέξουμε να κάνουμε μπάνιο. Συνεχίζοντας ανηφορικά με ήπια κλίση προς τα χωράφια με το θυμάρι, θα θαυμάσουμε το ιδιαίτερο τοπίο, ένα άνοιγμα στο δάσος με θέα τόσο προς το βουνό όσο και προς τη θάλασσα… μα είναι αλήθεια τελικά!… ένας “παράδεισος” είναι πάντα πιο κοντά μας…  όταν ξεκινάμε να τον ανακαλύψουμε! 

001
002
003
004
005
006
007
008
009
010
011
012
013
014
015
016
017
018
019
020
021
022
023
024
025
026
027
028
previous arrow
next arrow
001
002
003
004
005
006
007
008
009
010
011
012
013
014
015
016
017
018
019
020
021
022
023
024
025
026
027
028
previous arrow
next arrow

Συνοπτικό Πρόγραμμα

10:45 Άφιξη με ιδιωτικά οχήματα στα Στραβά : ΠΛΑΖ ΑΛΚΥΟΝΙΔΟΣ

https://maps.app.goo.gl/8iFjMb5z3n9oLEFq9

Δυνατότητα 2 διαδρομών :

11:00 – 14:00  Πεζοπορία : Μικρή Διαδρομή : (Στραβά – Σπηλιά της Φώκιας – Μικρά Στραβά (στάση για μπάνιο) – Στραβά)

(Κυκλική, 4 χιλιόμετρα, ΥΔ : +/-150Μ. , Ω.Π.: 2.5 ώρες συνολικά (με στάση για μπάνιο), Β.Δ.: 1 Εύκολη διαδρομή) 

Περπατώντας αρχικά και για λίγο σε ασφαλτόδρομο, θα μπούμε σε μονοπάτι μέσα σε πευκοδάσος, θα ακολουθήσουμε δασικό δρόμο, και ξανά μονοπάτι για να φτάσουμε στη Σπηλιά της Φώκιας. Αφού θαυμάσουμε το μοναδικό αυτό τοπίο θα συνεχίσουμε σε μονοπάτι το οποίο θα μας οδηγήσει στην πανέμορφη παραλία Μικρά Στραβά. Εκεί θα έχουμε τη δυνατότητα να κάνουμε μπάνιο! Στη συνέχεια, θα συνεχίσουμε σε μονοπάτι όπου θα βγούμε στο χωριό Στραβά, έχοντας ολοκληρώσει τη μικρότερη κυκλική διαδρομή. 

14:00 – 17:30 Πεζοπορία : Μεγάλη Διαδρομή : (Στραβά –  Παραλίες (στάση για μπάνιο) – Χωράφια με θυμάρι – Στραβά)

(Κυκλική, 6 χιλιόμετρα, ΥΔ : +/-200Μ. , Ω.Π.: 3.5 ώρες συνολικά (με στάση για μπάνιο), Β.Δ.: 1 Εύκολη διαδρομή) 

Με όσους επιθυμούν να κάνουν και τη μεγαλύτερη κυκλική διαδρομή θα συνεχίσουμε, αφού πάρουμε άλλο μονοπάτι το οποίο βρίσκεται μέσα σε πυκνό δάσος πεύκων και θα μας βγάλει δίπλα από παρθένες παραλίες. Εναλλαγή δάσους και παραλιών, στις οποίες μπορούμε να επιλέξουμε να κάνουμε μπάνιο. Κατόπιν θα συνεχίσουμε ανηφορικά με ήπια κλίση προς τα χωράφια με το θυμάρι. Ιδιαίτερο τοπίο αυτό το άνοιγμα στο δάσος με θέα τόσο προς το βουνό όσο και προς τη θάλασσα. Στη συνέχεια θα ακολουθήσουμε δασικό δρόμο, ο οποίος θα μας οδηγήσει σιγά σιγά κάτω από τα φυλλώματα των δέντρων στο χωριό Στραβά, ολοκληρώνοντας έτσι τη διαδρομή μας.

Οι ώρες που αναγράφονται στο πρόγραμμα είναι ενδεικτικές και μπορεί να αλλάζουν ανάλογα με τις συνθήκες, επίσης ο αρχηγός έχει το δικαίωμα για μερική ή ολική τροποποίηση του προγράμματος της εξόρμησης όταν αντικειμενικοί λόγοι το επιτάσσουν (καιρικές συνθήκες, κακή κατάσταση δρόμων κλπ.).

20 €

Περιλαμβάνει

Αρχηγό, Συνοδό, Φιλοδωρήματα

Δεν Περιλαμβάνει

Μεταφορά, Φαγητό, εισόδους σε χώρους ενδιαφέροντος, Ο,τι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα

Για την εγγραφή σας στην εξόρμηση είναι απαραίτητο να συμπληρώσετε την ηλεκτρονική φόρμα. Ανοίγοντας την φόρμα θα ενημερωθείτε αν υπάρχουν διαθέσιμες θέσεις.

  • Εφόσον υπάρχουν διαθέσιμες θέσεις μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή μέχρι και την τελευταία στιγμή.
  1. Αν μετά τη δήλωση συμμετοχής αποφασίσετε να ακυρώσετε πρέπει να μας ενημερώνετε ακόμη και αν δεν έχετε πληρώσει. 

Πληρωμή: Άμεση Εξόφληση

Η θέση κατοχυρώνεται μετά την εξόφληση του συνολικού κόστους. 

Πως Πληρώνω

E-BANKING / ΚΑΤΑΘΕΣΗΚΑΡΤΑΠΟΥΛΜΑΝ
Τράπεζες
Eurobank
Πειραιώς
Εθνική
Alpha
Πληρωμή με χρεωστική ή πιστωτική κάρτα μέσω του συστήματος live pay της τράπεζας Eurobank. Πληρωμή στο πούλμαν γίνεται αποκλειστικά για τις δηλώσεις της τελευταίας στιγμής, όταν δεν υπάρχει δυνατότητα εξόφλησης ηλεκτρονικά και κατόπιν συνεννόησης. 
Τα έξοδα χρέωσης από διαφορετική τράπεζα πρέπει να επιβαρύνουν τον καταθέτη το ποσό πρέπει να μεταφέρετε στο λογαριασμό μας στο ακέραιο.Παρακαλούμε να αποφεύγετε αυτόν τον τρόπο πληρωμής καθώς κρατιέται προμήθεια από τις τράπεζες.
Στην αιτιολογία επώνυμο, όνομα, προορισμόςΠΛΗΡΩΜΗ ΜΕ ΚΑΡΤΑ
(πατήστε τον σύνδεσμο)
EUROBANK
(IBAN) GR7502604440000910200273784
Αρ. Λογ. 0026.0444.91.0200273784
(Όνομα δικαιούχου Κόλλια Μαριλένα)
ΠΕΙΡΑΙΩΣ
(IBAN) GR9401710360006036128005788
Αρ. Λογ. 6036-128005-788
(Όνομα δικαιούχου Κόλλια Μαριλένα)
ΕΘΝΙΚΗ
(IBAN) GR0601106670000066700316582
(Όνομα δικαιούχου Κόλλια Μαριλένα)
ALPHA BANK
(IBAN) GR5401401820182002310021800
(Όνομα δικαιούχου Κόλλια Μαριλένα)

Ακύρωση

Εφόσον είστε απολύτως σίγουροι για την ακύρωση σας, καλό είναι να μας ενημερώνετε έγκαιρα, ώστε κάποιο άλλο άτομο από την λίστα αναμονής να μπορεί να συμμετέχει.

Πολιτική Ακύρωσης

Μέχρι Και 7 Ημέρες Πριν

Όταν η ακύρωση είναι έγκαιρη, μέχρι και 7 ημέρες πριν την εξόρμηση, το ποσό των χρημάτων δεν χάνεται.

Τα χρήματα δεν επιστρέφονται, κρατούνται και μπορούν να χρησιμοποιηθούν από το ίδιο άτομο σε κάποια άλλη εξόρμηση δικής του επιλογής για διάστημα 6 μηνών. Μετά το πέρασμα του χρονικού διαστήματος τα χρήματα χάνονται και δεν μπορούν να χρησιμοποηθούν.

Τις Τελευταίες 6 Ημέρες

Όταν η ακύρωση γίνεται την τελευταία στιγμή, την τελευταία εβδομάδα της εξόρμησης, τότε το ποσό των χρημάτων χάνεται.

Τα χρήματα δεν επιστρέφονται, ούτε μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε επόμενη εξόρμηση.

Για οποιοδήποτε λόγο κι αν χρειαστεί να ακυρώσετε και όσο σοβαρός κι αν είναι ο λόγος (αρρώστια, κάτι έκτακτο, κακές καιρικές συνθήκες, κλπ.) δεν μπορεί να γίνει επιστροφή ή κράτηση χρημάτων και ισχύει η πολιτική ακύρωσης.

Μπορείτε να βρείτε εσείς κάποιο άλλο άτομο να σας αντικαταστήσει. 

 Αν έχετε συμπληρώσει την φόρμα και θέλετε να ακυρώσετε την συμμετοχή σας μπορείτε να συμπληρώσετε την φόρμα ακύρωσης συμμετοχής.

Ανάληψη Ατομικής Ευθύνης
  • Οι ΤΑΞΙΔΕΥΤΕΣ σας γνωστοποιούν ότι η ορειβασία, η πεζοπορία και γενικά οι δραστηριότητες βουνού ενέχουν κίνδυνο τραυματισμού και σωματικών βλαβών. Η συμμετοχή σας στις εξορμήσεις προϋποθέτει οτι είστε υγιής, οτι έχετε επίγνωση αυτής της επικινδυνότητας και ότι διαθέτετε την εμπειρία και τον εξοπλισμό που απαιτείται για τη συμμετοχή σας, στην εκάστοτε εξόρμηση, ανάλογα με τις δυσκολίες, την εποχή και τις καιρικές συνθήκες. Με βάση τα παραπάνω αποδέχεστε ανεπιφύλακτα ότι οι ΤΑΞΙΔΕΥΤΕΣ δεν φέρουν καμία ευθύνη για οποιοδήποτε τραυματισμό ή σωματική βλάβη μπορεί να σας συμβεί.
Βασικός Εξοπλισμός
  • Ορειβατικά μποτάκια, Μπατόν (μπαστουνάκια), Φακός κεφαλής με εφεδρικές μπαταρίες, Σφυρίχτρα, Ατομικό Φαρμακείο, Γυαλιά ηλίου & καπέλο, Αντηλιακή κρέμα, Αντιανεμικό – αδιάβροχο, Φλις, Νερό (1 λίτρο), Ελαφρύ φαγητό, Ισχυρή κολλητική ταινία, Σακίδιο πλάτης, Δεύτερη αλλαξιά ρούχα (παντελόνι, μπλούζα, φούτερ, κάλτσες, εσώρουχα, παπούτσια) – σε περίπτωση που βραχούμε να έχουμε στέγνα ρούχα στο πούλμαν
Ελαφρύ Φαγητό
  • Σοκολάτα – Ενεργειακή μπάρα, Ξηροί Καρποί (Καρύδια – Αμύγδαλα – Φουντούκια κλπ.), Αποξηραμένα φρούτα (Σύκα –Σταφίδες – Βερίκοκα κλπ.), Φακελάκια με αλάτι και ζάχαρη (χαμηλή πίεση ή υπογλυκαιμία), Σάντουιτς
Προσωπικό Φαρμακείο
  • Επίδεσμο ελαστικό για περίδεση, Hansaplast, Compeed για φουσκάλες στα πόδια, Betafusin ( αλοιφή με κορτιζόνη και αντιβιωτικό), Fenistil stic αντιαλλεργικό για τσιμπίματα, Zirtec ή άλλο αντιισταμινικό χάπι για αλλεργία, Vertico vomex caps ή κάποιο άλλο φάρμακο για την ζάλη ,δραμαμίνη ή κάτι αντίστοιχο(για ταξίδι με πούλμαν ή αυτοκίνητο ή αεροπλάνο ), Imodium χάπια για διάρροια, Depon ή Panadol ή Lonarid
Προβλήματα Υγείας
  • Είναι σημαντικό να ενημερώνετε τον αρχηγό της εξόρμησης για τυχόν προσωπικό σας σοβαρό πρόβλημα υγείας (αλλεργία, επιληψία, καρδιολογικό πρόβλημα). : Ο καθένας μας πρέπει να γνωρίζει και να σέβεται τις δυνατότητες καθώς και τις αδυναμίες του.
Ομαδικότητα

Επιδίωξη κλίματος συνεργασίας και ομαδικότητας με τους συνοδοιπόρους. Καλή διάθεση, αίσθημα ευθύνης και αλληλεγγύης προς το συνοδοιπόρο.

Labels

ΜΕ Ι.Χ.
Κατηγορίες
Λάζαρος Κουλπούζης

Συντονιστής Ομάδας

Λάζαρος Κουλπούζης

Θεωρώ τον εαυτό μου, εξερευνητή της ζωής, που θέλει να μάθει, να βιώσει, να γευτεί, να ανακαλύψει, να δει τη φύση στις διάφορες εκφάνσεις της, όλες τις εποχές και να μοιραστεί με άλλους ταξιδευτές εμπειρίες ζωής. Η ενασχόληση μου με τη πεζοπορία ξεκίνησε πριν 10 χρόνια περίπου, όπου θυμάμαι τον εαυτό μου να ψάχνω να βρω πληροφορίες και να εξερευνώ τα κοντινά μέρη της Αττικής. Εντυπωσιάστηκα με τις ανακαλύψεις Και η φλόγα αυτή μέσα μου, όλο και φούντωνε. Έκτοτε έχω περπατήσει σε αρκετά βουνά, τα τελευταία χρόνια παίρνω μέρος, σε πολυήμερες ορειβατικές εξορμήσεις, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό, όπου συμμετέχω στο συντονισμό των δράσεων. Θέλοντας να αποκτήσω περισσότερες γνώσεις, έχω παρακολουθήσει σχολή ορειβασίας χειμερινού βουνού, σεμινάρια αρχηγών αναβάσεων, τη σχολή Συνοδών Βουνού, επί 2 έτη, όπου είχα την ευκαιρία να διευρύνω τους ορίζοντες μου και να εκπαιδευτώ στη πεζοπορία-ορειβασία, την αναρρίχηση, το canyoning, τις τεχνικές συνοδείας, τη διάσωση, και τις πρώτες Βοήθειες, στις οποίες έχω λάβει πιστοποίηση. Είμαι χαρούμενος που αποτελώ μέλος της ομάδας των ταξιδευτών και ευελπιστώ να ζήσουμε μοναδικές στιγμές..

Covid 19
Covid 19Λαμβάνουμε μέτρα προστασίας

*Το πούλμαν τηρεί όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα
*Φοράμε όλοι μάσκα μέσα στο πούλμαν
*Απολυμαίνουμε τα χέρια μας κατά την είσοδο
*Δεν συμμετέχουμε αν νιώθουμε αδιαθεσία
***Δεν φοβόμαστε, προσέχουμε!

Οι φωτογραφίες που παρουσιάζονται έχουν συλλεχθεί από το facebook.