ΜΑΙΝΑΛΟ: Χιονοδρομικό Κέντρο Μαινάλου – Αλωνίσταινα

Στο Βουνό των θαυμάτων

Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2021, Νομός Τριπόλεως

Την Κυριακή 21 Νοεμβρίου οι Ταξιδευτές κατευθυνόμαστε στην μυθική Αρκαδία όπου και θα πεζοπορήσουμε στο αγαπημένο μας βουνό στο Μαίναλο. Θα μεταβούμε στα αλπικά τοπία του βουνού και πιο συγκεκριμένα στο Χιονοδρομικό Κέντρο, στα 1.600 μέτρα, από όπου θα ξεκινήσουμε μία ευχάριστη πεζοπορία προς την Αλωνίσταινα. Περπατώντας ήρεμα θα αφήσουμε το βλέμμα μας να περιπλανηθεί στις κορυφές των ελάτων, αποδεσμεύοντας άγχη και ανησυχίες, καλωσορίζοντας το δροσερό αεράκι στα πνευμόνια μας.  Αρχικά θα ανηφορίσουμε σε καλογραμμένο μονοπάτι, θα περάσουμε κάτω από τη κορυφή του Ξερακιά 1.711μ., και πριν το διάσελο θα βρούμε την ομώνυμη πηγή. Περνώντας το διάσελο θα κατηφορίζουμε μέσα σε πυκνό δάσος κεφαλληνιακής ελάτης. Με τα μάτια της φαντασίας μας, θα αντικρίσουμε τον χορό των Δρυάδων Νυμφών και των αφοσιωμένων στον Διόνυσο Μαινάδων που θα μας συνοδεύσουν μέχρις ότου φτάσουμε στο παραδοσιακό οικισμό της Αλωνίσταινας, γενέτειρα της μητέρας του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη, της Ζαμπίας Κωστάκη.

000
001
002
003
004
005
006
007
008
009
010
011
012
013
014
015
016
017
previous arrow
next arrow
000
001
002
003
004
005
006
007
008
009
010
011
012
013
014
015
016
017
previous arrow
next arrow

Συνοπτικό Πρόγραμμα

07:00  Αναχώρηση από τη Γλυφάδα 

10:45  Άφιξη στο Χιονοδρομικό Κέντρο Μαινάλου

11:00 – 16:00 Πεζοπορία στο Μαίναλο: Χιονοδρομικό κέντρο Μαινάλου (1.540μ.) – Πηγή Ξερακιά (1.600μ.) – Διάσελο Ξερακιά – Μουρτζιάς (1.500μ.) – Διάσελο Ξερακιά – Αγίας Τριάδας (1.420μ.) – Προτομή Μητέρας Κολοκοτρώνη / Αλωνίσταινα (1.150μ.)                                                                       

(Διάσχιση 8 χλμ.,   Υ.Δ.: +180μ. -400μ.,   Ω.Π.: 4-5 ώρες,   Β.Δ.: 1 Εύκολη διαδρομή / για αρχάριους με καλή φυσική κατάσταση)

Η πεζοπορία μας θα ξεκινήσει από το οροπέδιο της Οστρακίνας, όπου βρίσκεται και το χιονοδρομικό κέντρο. Ανατολικά μας βρίσκεται η ψηλότερη κορυφή του Μαινάλου, η Οστρακίνα 1.981μ. Νότιο δυτικά μας βρίσκεται η Αλωνίσταινα, όπου θα καταλήξουμε μετά από τη διάσχιση μας. Αρχικά θα ανηφορίσουμε σε καλογραμμένο μονοπάτι, θα περάσουμε κάτω από τη κορυφή του Ξερακιά 1.711μ., και πριν το διάσελο θα βρούμε την ομώνυμη πηγή. Περνώντας το διάσελο ξεκινάμε να κατηφορίζουμε μέσα σε ελατό δάσος και ρεματιά μέχρι το δασικό δρόμο. Θα τον ακολουθήσουμε για λίγο και θα συνεχίσουμε σε μονοπάτι, που θα μας βγάλει στο παραδοσιακό οικισμό της Αλωνίσταινας, όπου και η προτομή της μητέρας του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη. 

16:00 – 18:30 Γεύμα σε τοπική ταβέρνα.

18:30 – 21:30 Αναχώρηση και πιθανή ώρα άφιξης στην Αθήνα.

Οι ώρες που αναγράφονται στο πρόγραμμα είναι ενδεικτικές και μπορεί να αλλάζουν ανάλογα με τις συνθήκες, επίσης ο αρχηγός έχει το δικαίωμα για μερική ή ολική τροποποίηση του προγράμματος της εξόρμησης όταν αντικειμενικοί λόγοι το επιτάσσουν (καιρικές συνθήκες, κακή κατάσταση δρόμων κλπ.).

25 €

Περιλαμβάνει

Τις μετακινήσεις με το πούλμαν, Αρχηγό, Συνοδό, Φιλοδωρήματα

Δεν Περιλαμβάνει

Φαγητό, εισόδους σε χώρους ενδιαφέροντος, Ο,τι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα

Για την εγγραφή σας στην εξόρμηση είναι απαραίτητο να συμπληρώσετε την ηλεκτρονική φόρμα. Ανοίγοντας την φόρμα θα ενημερωθείτε αν υπάρχουν διαθέσιμες θέσεις.

  • Εφόσον υπάρχουν διαθέσιμες θέσεις μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή μέχρι και την τελευταία στιγμή.
  1. Αν μετά τη δήλωση συμμετοχής αποφασίσετε να ακυρώσετε πρέπει να μας ενημερώνετε ακόμη και αν δεν έχετε πληρώσει. 

Πληρωμή: Άμεση Εξόφληση

Η θέση κατοχυρώνεται μετά την εξόφληση του συνολικού κόστους. 

Πως Πληρώνω

e-banking

Τα έξοδα χρέωσης από διαφορετική τράπεζα πρέπει να επιβαρύνουν τον καταθέτη το ποσό πρέπει να μεταφέρετε στο λογαριασμό μας στο ακέραιο.

Στην αιτιολογία επώνυμο, όνομα, προορισμός

κατάθεση

Τράπεζες Eurobank, Πειραιώς ή Εθνική

Στην αιτιολογία επώνυμο, όνομα, προορισμός

με κάρτα

Πληρωμή με χρεωστική ή πιστωτική κάρτα μέσω του συστήματος live pay της τράπεζας Eurobank.

Παρακαλούμε να αποφεύγετε αυτόν τον τρόπο πληρωμής καθώς κρατιέται προμήθεια από τις τράπεζες.

Στο Πούλμαν

Πληρωμή στο πούλμαν γίνεται αποκλειστικά για τις δηλώσεις της τελευταίας στιγμής, όταν δεν υπάρχει δυνατότητα εξόφλησης ηλεκτρονικά και κατόπιν συνεννόησης. 

Αρ. Λογ. Τραπέζης: Eurobank

(IBAN) GR7502604440000910200273784

Αρ. Λογ. 0026.0444.91.0200273784

(Όνομα δικαιούχου Κόλλια Μαριλένα)

Αρ. Λογ. Τραπέζης: Πειραιώς

(IBAN) GR9401710360006036128005788

Αρ. Λογ. 6036-128005-788

(Όνομα δικαιούχου Κόλλια Μαριλένα)

Αρ. Λογ. Τραπέζης: ΕΘΝΙΚΗ

(IBAN)GR0601106670000066700316582

(Όνομα δικαιούχου Κόλλια Μαριλένα)

Ακύρωση

Εφόσον είστε απολύτως σίγουροι για την ακύρωση σας, καλό είναι να μας ενημερώνετε έγκαιρα, ώστε κάποιο άλλο άτομο από την λίστα αναμονής να μπορεί να συμμετέχει.

Πολιτική Ακύρωσης

Μέχρι Και 7 Ημέρες Πριν

Όταν η ακύρωση είναι έγκαιρη, μέχρι και 7 ημέρες πριν την εξόρμηση, το ποσό των χρημάτων δεν χάνεται.

Τα χρήματα δεν επιστρέφονται, κρατούνται και μπορούν να χρησιμοποιηθούν από το ίδιο άτομο σε κάποια άλλη εξόρμηση δικής του επιλογής για διάστημα 6 μηνών. Μετά το πέρασμα του χρονικού διαστήματος τα χρήματα χάνονται και δεν μπορούν να χρησιμοποηθούν.

Τις Τελευταίες 6 Ημέρες

Όταν η ακύρωση γίνεται την τελευταία στιγμή, την τελευταία εβδομάδα της εξόρμησης, τότε το ποσό των χρημάτων χάνεται.

Τα χρήματα δεν επιστρέφονται, ούτε μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε επόμενη εξόρμηση.

Για οποιοδήποτε λόγο κι αν χρειαστεί να ακυρώσετε και όσο σοβαρός κι αν είναι ο λόγος (αρρώστια, κάτι έκτακτο, κακές καιρικές συνθήκες, κλπ.) δεν μπορεί να γίνει επιστροφή ή κράτηση χρημάτων και ισχύει η πολιτική ακύρωσης.

Μπορείτε να βρείτε εσείς κάποιο άλλο άτομο να σας αντικαταστήσει. 

 Αν έχετε συμπληρώσει την φόρμα και θέλετε να ακυρώσετε την συμμετοχή σας μπορείτε να συμπληρώσετε την φόρμα ακύρωσης συμμετοχής.

Ανάληψη Ατομικής Ευθύνης
  • Οι ΤΑΞΙΔΕΥΤΕΣ σας γνωστοποιούν ότι η ορειβασία, η πεζοπορία και γενικά οι δραστηριότητες βουνού ενέχουν κίνδυνο τραυματισμού και σωματικών βλαβών. Η συμμετοχή σας στις εξορμήσεις προϋποθέτει οτι είστε υγιής, οτι έχετε επίγνωση αυτής της επικινδυνότητας και ότι διαθέτετε την εμπειρία και τον εξοπλισμό που απαιτείται για τη συμμετοχή σας, στην εκάστοτε εξόρμηση, ανάλογα με τις δυσκολίες, την εποχή και τις καιρικές συνθήκες. Με βάση τα παραπάνω αποδέχεστε ανεπιφύλακτα ότι οι ΤΑΞΙΔΕΥΤΕΣ δεν φέρουν καμία ευθύνη για οποιοδήποτε τραυματισμό ή σωματική βλάβη μπορεί να σας συμβεί.
Βασικός Εξοπλισμός
  • Ορειβατικά μποτάκια, Μπατόν (μπαστουνάκια), Φακός κεφαλής με εφεδρικές μπαταρίες, Σφυρίχτρα, Ατομικό Φαρμακείο, Γυαλιά ηλίου & καπέλο, Αντηλιακή κρέμα, Αντιανεμικό – αδιάβροχο, Φλις, Νερό (1 λίτρο), Ελαφρύ φαγητό, Ισχυρή κολλητική ταινία, Σακίδιο πλάτης, Δεύτερη αλλαξιά ρούχα (παντελόνι, μπλούζα, φούτερ, κάλτσες, εσώρουχα, παπούτσια) – σε περίπτωση που βραχούμε να έχουμε στέγνα ρούχα στο πούλμαν
Ελαφρύ Φαγητό
  • Σοκολάτα – Ενεργειακή μπάρα, Ξηροί Καρποί (Καρύδια – Αμύγδαλα – Φουντούκια κλπ.), Αποξηραμένα φρούτα (Σύκα –Σταφίδες – Βερίκοκα κλπ.), Φακελάκια με αλάτι και ζάχαρη (χαμηλή πίεση ή υπογλυκαιμία), Σάντουιτς
Προσωπικό Φαρμακείο
  • Επίδεσμο ελαστικό για περίδεση, Hansaplast, Compeed για φουσκάλες στα πόδια, Betafusin ( αλοιφή με κορτιζόνη και αντιβιωτικό), Fenistil stic αντιαλλεργικό για τσιμπίματα, Zirtec ή άλλο αντιισταμινικό χάπι για αλλεργία, Vertico vomex caps ή κάποιο άλλο φάρμακο για την ζάλη ,δραμαμίνη ή κάτι αντίστοιχο(για ταξίδι με πούλμαν ή αυτοκίνητο ή αεροπλάνο ), Imodium χάπια για διάρροια, Depon ή Panadol ή Lonarid
Προβλήματα Υγείας
  • Είναι σημαντικό να ενημερώνετε τον αρχηγό της εξόρμησης για τυχόν προσωπικό σας σοβαρό πρόβλημα υγείας (αλλεργία, επιληψία, καρδιολογικό πρόβλημα). : Ο καθένας μας πρέπει να γνωρίζει και να σέβεται τις δυνατότητες καθώς και τις αδυναμίες του.
Ομαδικότητα

Επιδίωξη κλίματος συνεργασίας και ομαδικότητας με τους συνοδοιπόρους. Καλή διάθεση, αίσθημα ευθύνης και αλληλεγγύης προς το συνοδοιπόρο.

The event is finished.

Κατηγορίες
Λάζαρος Κουλπούζης

Συντονιστής Ομάδας

Λάζαρος Κουλπούζης
Covid 19
Covid 19Λαμβάνουμε μέτρα προστασίας

*Το πούλμαν τηρεί όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα
*Πληρότητα θέσεων του πούλμαν στο 85%
*Φοράμε όλοι μάσκα μέσα στο πούλμαν
*Απολυμαίνουμε τα χέρια μας κατά την είσοδο
*Δεν συμμετέχουμε αν νιώθουμε αδιαθεσία
***Δεν φοβόμαστε, προσέχουμε!

Σύμφωνα με τους νέους κανονισμούς όλοι οι επιβαίνοντες στο πούλμαν θα πρέπει είτε να:
1)Είναι εμβολιασμένοι
2)Να κάνουν rapid test 48 ωρών

Οι φωτογραφίες που παρουσιάζονται έχουν συλλεχθεί από το facebook.